10ήμερη Αεροπορική Εκδρομή Καππαδοκία & Κωνσταντινούπολη – Σμύρνη, Παμούκαλε, Ικόνιο, Σινασός, Προύσα – 30.08.2024

1.080,001.380,00

Αναχώρηση: Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024

Κατηγορίες: , Κωδικός προϊόντος: Μ/Δ

Διαθέσιμες επιλογές:

Περιγραφή

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 10ΗΜΕΡΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Σμύρνη – Παμούκαλε – Ικόνιο – Καππαδοκία

Σινασός – Προύσα – Κωνσταντινούπολη

 

1η Ημέρα: Αθήνα (Νέα Μάκρη) – Σμύρνη (30/08/2024)

Συγκέντρωση και αναχώρηση για το Αεροδρόμιο των Αθηνών. Επιβίβαση στο αεροπλάνο και αναχώρηση για την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας, την Σμύρνη. Άφιξη στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στο πούλμαν. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας και τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

2η Ημέρα: Σμύρνη – Παμούκαλε (31/08/2024)

Αναχώρηση μετά το πρωινό από το ξενοδοχείο μας. Θα ακολουθήσει ξενάγηση και χρόνος ελεύθερος στην πόλη της Σμύρνης. Αναχώρηση για τον επόμενο σταθμό μας, το Παμούκαλε, το οποίο δημιουργήθηκε όταν μια πηγή μεγάλης περιεκτικότητας σε διαλυμένο δικαρβονικό ασβέστιο χύθηκε ως καταρράκτης αφήνοντας πίσω του εναποθέσεις ασβεστίου διαμορφώνοντας φυσικές λίμνες, υψώματα και προεξοχές. Οι εντυπωσιακές λίμνες λευκού ασβεστίου που εφάπτονται στις πλαγιές των βουνών, ανέκαθεν υπήρξαν από τις πιο δημοφιλείς φωτογραφίες σε αναμνηστικές κάρτες. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

3η Ημέρα: Παμούκαλε (01/09/2024)

Αναχώρηση μετά το πρωινό για να παρακολουθήσουμε ξενάγηση στο Παμούκαλε, το Φρούριο του Βαμβακιού, όπου τα ιαματικά λουτρά τα οποία βρίσκονται σε ένα κατάλευκο σκηνικό από τρακεντίνη, δικαιολογούν το όνομά του. Πρόκειται για ένα από τα θαυμαστά τουριστικά κέντρα της Τουρκίας, μιας και λόγω των θεραπευτικών ιδιοτήτων των θερμών πηγών του με τα ασβεστούχα άλατα, από την αρχαιότητα συνέρρεε εδώ πολύς κόσμος. Θα συνεχίσουμε φθάνοντας στην Ιεράπολη του θεού Απόλλωνα, όπου θα ξεναγηθούμε στην αγορά, στα λουτρά, στη νεκρόπολη και στο αρχαίο θέατρο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

4η Ημέρα: Παμούκαλε  – Ικόνιο – Καππαδοκία (02/09/2024)

Μετά το πρωινό αναχώρηση και περνώντας από το Ικόνιο, την πιο συντηρητική πόλη της Τουρκίας που είναι υπαίθριο μουσείο της Σελτζούκικης αρχιτεκτονικής, επίσκεψη στο Μουσείο και τον τάφο του Mevlana του ιδρυτή του τάγματος των Δερβίσηδων, όπως τους αποκαλούν λόγω του περιστροφικού Ιερού χορού “σάμα”. Χρόνος ελεύθερος για μεσημεριανό φαγητό. Στη συνέχεια θα καταλήξουμε στο Προκόπι της Καππαδοκίας. Άφιξη αργά το απόγευμα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

5η Ημέρα: Καππαδοκία (03/09/2024)

Αναχώρηση μετά το πρωινό για να ξεναγηθούμε στο Αξαράι (Αρχελαίδα), στη Νεφσεχίρ (Νεάπολις), στο Ουργκιούπ (Προκόπιον) όπου μαρτύρησε ο Άγιος Ιωάννης ο Ρώσος, στην Ιχλάρα (περίστεμμα) κοιλάδα με λαξεμένες εκκλησίες, στο Γκιόρεμε (Κόραμα) με τα περίφημα περιμπατζαλάροι (κωνικοί βράχοι) και το υπαίθριο μουσείο. Επίσκεψη σε εργαστήρι ταπήτων (προαιρετικά). Χρόνος ελεύθερος για μεσημεριανό φαγητό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Προαιρετική βραδινή έξοδος. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

6η Ημέρα: Καππαδοκία (04/09/2024)

Αναχώρηση μετά το πρωινό για ξενάγηση και επίσκεψη στη Σινασό, όπου θα δούμε και το Ελληνικό Παρθεναγωγείο που τώρα είναι Τουρκικό ξενοδοχείο, την Ανακού, την Μαλακοπή, υπόγεια πόλη, τα Ποτάμια, το Ιντζέσου. Θα επισκεφθούμε το αρχαιολογικό μουσείο και εργαστήριο Αλαβάστρου. Χρόνος ελεύθερος για μεσημεριανό φαγητό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα ελεύθερο. Σας προτείνουμε να θαυμάσετε τους Δερβίσηδες σ’ ένα εκστασιακό χορό. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

7η Ημέρα: Καππαδοκία – Προύσα (05/09/2024)

Μετά το πρωινό θα ξεκινήσουμε για μετάβαση στην περίφημη πράσινη πόλη της Προύσας. Άφιξη στην όμορφη πόλη, με το Μαυσωλείο των Σουλτάνων, το Πράσινο Τζαμί και το Τάφο του Καραγκιόζη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

8η Ημέρα: Προύσα – Κωνσταντινούπολη (06/09/2024)

Αναχώρηση μετά το πρωινό, δια μέσου Γιάλοβας, όπου θα περάσουμε την κρεμαστή γέφυρα του Βοσπόρου που ενώνει την Ασία με την Ευρώπη. Άφιξη στην Βασίλισσα των πόλεων, την Κωνσταντινούπολη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος για ξεκούραση. Αργά το απόγευμα θα απολαύσουμε την κρουαζιέρα με ναυλωμένο καράβι στα στενά του χιλιοτραγουδισμένου Βοσπόρου με τις άπειρες ομορφιές του. Ακολουθεί γεύμα σε παραλιακή ταβέρνα και το βράδυ χρόνος ελεύθερος για μια βόλτα στη Μεγάλη Οδό του Πέραν με την αγορά της. Διανυκτέρευση.

 

9η Ημέρα: Κωνσταντινούπολη (07/09/2024)

Μετά το πρωινό, η μέρα μας είναι αφιερωμένη στην ξενάγηση της Πόλης, όπου θα επισκεφθούμε το Πατριαρχείο, την Μονή Βλαχερνών, την Παναγία Μπαλουκλιώτισσα, όπου βρίσκονται και οι τάφοι των Πατριαρχών. Στη συνέχεια θα θαυμάσουμε την μοναδική Αγία Σοφία. Μεσημεριανό φαγητό και συνεχίζουμε στην μεγάλη σκεπαστή αγορά της πόλης, το Καπαλί Τσαρσί με τα 4.000 μαγαζιά για αγορές. To βράδυ προαιρετική διασκέδαση σε νυκτερινό μαγαζί με Oriental. Διανυκτέρευση.

 

10η Ημέρα: Κωνσταντινούπολη – Αθήνα (08/09/2024)

Αναχώρηση μετά το πρωινό από το ξενοδοχείο μας. Χρόνος για μια τελευταία βόλτα στη μοναδική Κωνσταντινούπολη και αναχώρηση για το αεροδρόμιο. Έλεγχος και επιβίβαση στο αεροπλάνο. Άφιξη στο Αεροδρόμιο των Αθηνών. Επιβίβαση στο πούλμαν και επιστροφή με όμορφες αναμνήσεις από ένα υπέροχο ταξίδι.

 

Η σειρά των επισκέψεων ενδέχεται να αλλάξει,

με στόχο την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος.

 

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ!

Περιλαμβάνονται:
 • Οι μεταφορές, περιηγήσεις και ξεναγήσεις των συμμετεχόντων με κλιματιζόμενα πούλμαν.
 • Αεροπορικά Εισιτήρια Αθήνα 16.30 – Σμύρνη 17.30 με πτήση της Aegean Airlines (περιλαμβάνονται: φόροι αεροδρομίου + 1 χειραποσκευή 8kg + 1 βαλίτσα 23kg).
 • Αεροπορικά Εισιτήρια Κωνσταντινούπολη 15.50 – Αθήνα 17.20 με πτήση της Aegean Airlines (περιλαμβάνονται: φόροι αεροδρομίου + 1 χειραποσκευή 8kg + 1 βαλίτσα 23kg).
 • Μία (1) διανυκτέρευση στη Σμύρνη στο ξενοδοχείο 4* Ramada Plaza Hotel ή παρόμοιο.
 • Δύο (2) διανυκτερεύσεις στο Παμούκαλε στο ξενοδοχείο 5* Pam Thermal Hotel ή παρόμοιο.
 • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στην Καππαδοκία στο ξενοδοχείο 5* Perissia Hotel ή παρόμοιο.
 • Μία (1) διανυκτέρευση στην Προύσα στο ξενοδοχείο 5* Euro Park Hotel ή παρόμοιο.
 • Δύο (2) διανυκτερεύσεις στην Κωνσταντινούπολη στο ξενοδοχείο 4* Istanbul Taksim Gonen Hotel ή παρόμοιο.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά (πρωινό και δείπνο).
 • Κρουαζιέρα στο Βόσπορο.
 • Τοπικός ελληνόφωνος πιστοποιημένος ξεναγός κατά τη διάρκεια της εκδρομής.
 • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής και επαγγελματικής ευθύνης.
 • Φ.Π.Α.
Δεν Περιλαμβάνονται:
 • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους κ.α.
 • Αχθοφορικά φιλοδωρήματα, φιλοδωρήματα οδηγού και ξεναγού.
 • Κόστος συμμετοχής σε πτήση με αερόστατο, η οποία πραγματοποιείται κατά τη διαμονή στην Καππαδοκία. Σημείωση: ακριβές κόστος λίγες ημέρες πριν την αναχώρηση της εκδρομής.
 • Επιπλέον γεύματα, ποτά κ.α.
 • Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  Το όνομά σας (απαραίτητο)

  Το τηλέφωνό σας (απαραίτητο)

  Το email σας

  Επιλέξτε σκοπό επικοινωνίας

  Επιπλέον πληροφορίες

  ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΥΠΟ ΔΩΜΑΤΙΟΥ

  Family Room, Τρίκλινο, Δίκλινο, Μονόκλινο