3ήμερη Εκδρομή στη Ναύπακτο – 11.10.2024

155,00220,00

Αναχώρηση: Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2024

Διαθέσιμες επιλογές:

Περιγραφή

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΡΙΗΜΕΡΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ στη ΝΑΥΠΑΚΤΟ

“Εορταστικές Εκδηλώσεις”

για την αναπαράσταση της “Ναυμαχίας του Λεπάντο”

 

1η Ημέρα: Αθήνα (Νέα Μάκρη)  – Ξυλόκαστρο – Πάτρα – Ναύπακτος

Συγκέντρωση και αναχώρηση το πρωί, με ενδιάμεση στάση για τον πρωινό μας καφέ στο Ξυλόκαστρο. Άφιξη στην Πάτρα, όπου θα επισκεφθούμε το Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών, το οποίο διαθέτει τρεις μεγάλες αίθουσες: την αίθουσα Ιδιωτικού Βίου, Δημόσιου Βίου και την Νεκρόπολη. Εδώ εκτίθενται ευρήματα που χρονολογούνται από την 4η χιλιετία π.Χ. έως τον 4ο αι. μ.Χ. και προέρχονται από την πόλη των Πατρών, καθώς και από περιοχές της νότιας και της δυτικής Αχαΐας. Στη συνέχεια αφού διασχίσουμε τη γέφυρα ζεύξης Ρίου – Αντίρριου, θα φτάσουμε στην πόλη της Ναυπάκτου. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Χρόνος ελεύθερος για το μεσημεριανό μας φαγητό στην όμορφη πόλη. Η Ναύπακτος έχει χαρακτηριστεί παραδοσιακός οικισμός. Λέγεται ότι πήρε το όνομά της από τις λέξεις ναυς και πήγνυμι, που σημαίνει “γεμάτη πλοία”. Το βράδυ ελεύθερος χρόνος στην όμορφη πόλη. Διανυκτέρευση.

 

2η Ημέρα: Θέρμο – Πετροχώρι – Ναύπακτος (Εορταστικές εκδηλώσεις για την αναπαράσταση της Ναυμαχίας Λεπάντο)

Αναχώρηση το πρωί από το ξενοδοχείο μας. Επίσκεψη στο χωριό Θέρμο και στη γενέτειρα του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, το Μέγα Δένδρο. Στη συνέχεια θα έχουμε χρόνο στο όμορφο Πετροχώρι, για μεσημεριανό φαγητό. Θα απολαύσουμε τη θέα της μεγαλύτερης λίμνης της Ελλάδας, της Λίμνης Τριχωνίδας, με συνολική επιφάνεια 95,8 τετραγωνικά χιλιόμετρα και μέγιστο βάθος 58 μέτρα. Επιστροφή στη Ναύπακτο. Ελεύθερος χρόνος στην πόλη το βράδυ, για να παρακολουθήσουμε τις εορταστικές εκδηλώσεις σχετικά με τη θεαματική αναπαράσταση της Ναυμαχίας του Λεπάντο! Πρόκειται για τη Ναυμαχία που έγινε στις 7 Οκτωβρίου του 1571, μεταξύ των συμμαχικών δυνάμεων της Δύσης, της Βενετίας, της Γένοβας, της Τοσκάνης, της Ισπανίας, αλλά και των ιπποτών της Μάλτας, ενάντια στις δυνάμεις της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

3η Ημέρα: Ναύπακτος – Γαλαξίδι – Ιτέα – Αθήνα (Νέα Μάκρη)

Μετά το πρωινό αναχώρηση μέσω Ερατεινής και άφιξη στο γραφικό Γαλαξίδι, με τα καπετανόσπιτα και τα στενά καλντερίμια. Το Γαλαξίδι είναι ένας διατηρητέος οικισμός που τον διακρίνει η σπάνια αρχιτεκτονική του. Μερικά από τα διατηρητέα αρχοντικά που μπορείτε να δείτε, είναι το κτίριο Τσαλαγγύρα που στεγάζεται το Δημαρχείο, το κτίριο Αγγελή που στεγάζεται το Λαογραφικό Μουσείο, το κτίριο του Παρθεναγωγείου, το Μπουρζέϊκο. Σημαντικό είναι επίσης το Ναυτικό και Ιστορικό Μουσείο Γαλαξιδίου, το οποίο στεγάζεται σε κτίριο που του 1868-1870. Εκεί εκθέτονται σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα και μια από τις πιο πλούσιες συλλογές από ναυτικά όργανα, νηολόγια, πίνακες και άλλα αντικείμενα. Χρόνος ελεύθερος για το μεσημεριανό μας φαγητό στις τοπικές παραδοσιακές ταβέρνες. Επόμενος σταθμός μας η Ιτέα, επίνειο της Άμφισσας, όπου θα έχουμε χρόνο για τον απογευματινό μας καφέ. Αναχώρηση για το δρόμο της επιστροφής. Άφιξη το βράδυ με τις καλύτερες αναμνήσεις!

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ!

Περιλαμβάνονται:
 • Η μεταφορά των εκδρομέων με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν.
 • Δύο (2) διανυκτερεύσεις στη Ναύπακτο, στο ξενοδοχείο Nafs Hotel 3* με πρωινό.
 • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής και επαγγελματικής ευθύνης.
 • Διόδια γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου.
 • Αρχηγός, συνοδός της Εταιρείας μας.
 • Διόδια και Φ.Π.Α.
Δεν Περιλαμβάνονται:
 • Φόροι διαμονής (ειδικό τέλος διανυκτέρευσης) 3,00€ ανά δωμάτιο, ανά διανυκτέρευση και καταβάλλονται στο ξενοδοχείο από τους συμμετέχοντες.
 • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους κ.α. (Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών: κανονικό εισιτήριο 6,00€ , μειωμένο 3,00€/άνω των 65 ετών.)
 • Ποτά, φιλοδωρήματα, επιπλέον γεύματα κ.α.
 • Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  Το όνομά σας (απαραίτητο)

  Το τηλέφωνό σας (απαραίτητο)

  Το email σας

  Επιλέξτε σκοπό επικοινωνίας

  Επιπλέον πληροφορίες

  ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΥΠΟ ΔΩΜΑΤΙΟΥ

  Family Room, Τρίκλινο, Δίκλινο, Μονόκλινο