5ήμερη Εκδρομή Ικαρία – Αρμενιστής, Γιαλισκάρι, Μάραθο, Εύδηλος, Άγιος Κήρυκος, Ραχών, Βρακάδες, Μεσακτή, Νας – 04.08.2024

420,00590,00

Αναχώρηση: Κυριακή 04 Αυγούστου 2024

Κατηγορίες: , Κωδικός προϊόντος: Μ/Δ

Διαθέσιμες επιλογές:

Περιγραφή

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 5ΗΜΕΡΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ στην ΙΚΑΡΙΑ

 

ΙΚΑΡΙΑ, ένα ημιορεινό δασωμένο νησί

με πανέμορφη ανεξερεύνητη ενδοχώρα

και παραλίες ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς

στο κεντρικό ανατολικό Αιγαίο!

 

1η Ημέρα (04/08/2024): Αθήνα (Νέα Μάκρη) – Πειραιάς – Ικαρία

Συγκέντρωση και αναχώρηση για το λιμάνι του Πειραιά. Τακτοποίηση στο πλοίο και απόπλους (07:15) για την Ικαρία. Άφιξη στον Άγιο Κήρυκο (14:10), το βασικό λιμάνι της Ικαρίας και μετάβαση στα Θέρμα, μια από τις πιο φημισμένες λουτροπόλεις της Ελλάδας γνωστή από την εποχή του Ιπποκράτη και του Ασκληπιού! Χρόνος για μπάνιο και μεσημεριανό φαγητό. Το απόγευμα αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας, στην περιοχή Αυλάκι, κοντά στη Μεσακτή. Τακτοποίηση στα δωμάτια, χρόνος για ξεκούραση και διανυκτέρευση.

 

2η Ημέρα (05/08/2024): Μάραθος – Ιερά Μονή Θεοκτίστης – Μεσακτή – Γιαλισκάρι – Αρμενιστής

Αναχώρηση μετά το πρωινό από το ξενοδοχείο μας, για το ημιορεινό χωριό του Μάραθου, ένα φυσικό μπαλκόνι στο βορειοανατολικό Αιγαίο. Στάση στην πλατεία του χωριού με την ιδιαίτερη θέα στην κοιλάδα του ποταμού Βουτσιδέ που άκμασε η αρχαία πόλη της Οινόης, το Δάσος του Ράντη και την κορυφογραμμή του Αθέρα (αρχαίου Πράμνου). Μετάβαση στο χωριό της Πηγής και επίσκεψη στην Ιερά Μονή Θεοκτίστης, με το εντυπωσιακό «Θεόκτιστο» ξωκλήσι κάτω από ένα τεράστιο λαξευμένο γρανιτένιο λούρο, δείγμα αρχέγονης ικαριακής κατοικίας. Έπειτα θα καταλήξουμε στην πανέμορφη παραλία της Μεσακτής, για μπάνιο. Φαγητό στο Γιαλισκάρι και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε τοπικό τυποποιητήριο μελιού για γευσιγνωσία διάφορων ποικιλιών του φημισμένου Ικαριακού μελιού. Ξενάγηση και γνωριμία με τις μεθόδους παραγωγής φυσικού μελιού, ερμηνεία της σημασίας των μελισσών για την ισορροπία στον πλανήτη μας και ιστορική αναδρομή της παραγωγής μελιού στην Ικαρία.  Έπειτα θα κάνουμε βόλτα στο χωριό Αρμενιστής. Ο Αρμενιστής είναι ένα από τα πιο τουριστικά μέρη της βόρειας πλευράς, υπέροχος συνδυασμός τοπίου και θάλασσας, με φόντο το απέραντο γαλάζιο. Ο μικρός γραφικός κόλπος του και ο πεζόδρομος από πάνω του με τα τουριστικά μαγαζιά, συνθέτουν μια εκπληκτική εικόνα διακοπών! Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

 

3η Ημέρα (06/08/2024): Άγιος Κήρυκος – Ακαμάτρα – Χριστός Ραχών

Πρωινό και αναχώρηση για τη νοτιοανατολική Ικαρία. Μετάβαση στον Άγιο Κήρυκο, την πρωτέυουσα του νησιού. Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ικαρίας (προαιρετικά) και χρόνος για βόλτα. Ο οικισμός θα σας μαγέψει με τα γραφικά λιθόστρωτα δρομάκια, τα διώροφα σπίτια και τους όμορφους κήπους, ενώ θα ξεχωρίσετε τα νεοκλασικά κτίρια που στεγάζουν το λιμεναρχείο, το δημαρχείο και την αστυνομία. Κοντά στο λιμάνι θα δείτε και το Μνημείο των Ικαριωτών Ηρώων. ‘Έπειτα θα μεταβούμε στο χωριό Ακαμάτρα, για το μεσημεριανό μας φαγητό. Το 2003 ανακηρύχτηκε παραδοσιακός οικισμός της Ακαμάτρας, λόγω του ιδιαίτερου αρχιτεκτονικού χαρακτήρα που έχουν τα κτίσματά του, που αντιπροσωπεύουν την παραδοσιακή φυσιογνωμία του νησιού και αποτελεί αρχιτεκτονικό κόσμημα για την Ικαρία! Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και χρόνος για ξεκούραση. Το βράδυ θα πάμε στο χωριό Χριστός Ραχών, για να απολαύσουμε ένα από τα πολλά φημισμένα πανηγύρια του νησιού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας μετά τις 01:30. Διανυκτέρευση.

 

4η Ημέρα (07/08/2024): Βρακάδες – Χριστός Ραχών – Μεσακτή – Αρμενιστής – Νας

Πρωινό και αναχώρηση για το ημιορεινό χωριό των Βρακάδων με επίσκεψη και ξενάγηση στο Λαογραφικό Μουσείο του χωριού. Έπειτα θα μεταβούμε στην πλατεία του Χριστού Ραχών, για βόλτα και καφέ. Έπειτα θα επισκεφθούμε τοπικό εργαστήριο φυσικών καλλυντικών με χειροποίητα σαπούνια ελαιολάδου, κηραλοιφές, κρέμες, αποξηραμένα βότανα, όπου γίνεται μια παρουσίαση τοπικών προϊόντων που βασίζονται στα αρωματικά – φαρμακευτικά φυτά της Ικαρίας. Στάση για μπάνιο στην παραλία της Μεσακτής και για μεσημεριανό φαγητό στον Αρμενιστή.  Το απόγευμα, μετάβαση στο χωριό Νας, απολαμβάνοντας το ωραιότερο ηλιοβασίλεμα του νησιού.  Σε μια μαγευτική σήμερα παραλία, βρισκόταν κατά την αρχαιότητα ένα αξιόλογο λιμάνι του νησιού, από το οποίο διασώζεται η προκυμαία και οι δέστρες για τα πλοία. Στον ίδιο χώρο βρισκόταν και το φημισμένο Ιερό αφιερωμένο στην Ταυροπόλο Αρτέμιδα. Σήμερα, δυστυχώς, το μόνο που έχει απομείνει είναι τα θεμέλια και το δάπεδό του.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

5η Ημέρα (08/08/2024): Καραβόσταμο – Εύδηλος – Πειραιάς – Αθήνα (Νέα Μάκρη)

Πρωινό και αναχώρηση για να επισκεφθούμε το κοντινό χωριό Καραβόσταμο, το οποίο ονομάζεται και «Καραβοστάσι», καθώς αποτελούσε σημαντικό αγκυροβόλι των πλοίων στο νησί. Πλέον αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα  χωρία του νησιού. Επίσης διατηρεί αρκετούς παλιούς νερόμυλους τους οποίους συνεχίζουν να χρησιμοποιούν οι ντόπιοι ακόμα και σήμερα. Έπειτα θα αναχωρήσουμε για τον Εύδηλο, το κεντρικό λιμάνι της βόρειας Ικαρίας, παλιά εμπορική σκάλα με πλούσια ιστορία και ιδιαίτερο χτιστό περιβάλλον. Ελεύθερος χρόνος για περιήγηση στα σοκάκια γύρω από το λιμάνι και για μεσημεριανό φαγητό. Στη συνέχεια επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση (18:20) για τον Πειραιά. Άφιξη (01:15), επιβίβαση στο πούλμαν και επιστροφή με τις καλύτερες αναμνήσεις.

 

Η σειρά των επισκέψεων ενδέχεται να τροποποιηθεί,

με στόχο την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος.

 

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ!

Περιλαμβάνονται
 • Η μεταφορά των συμμετεχόντων με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν.
 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Πειραιάς – Άγιος Κήρυκος και Εύδηλος – Πειραιάς (οικονομική θέση).
 • Τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις στο Αυλάκι, στο ξενοδοχείο Karras Star Hotel 3* με πρωινό / www.karrasstarhotel.com / Σημείωση: το Ξενοδοχείο δεν διαθέτει ασανσέρ.
 • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής και επαγγελματικής ευθύνης.
 • Αρχηγός, Συνοδός της Εταιρείας μας.
 • Φ.Π.Α.
Δεν Περιλαμβάνονται
 • Οι φόροι διαμονής (ειδικό τέλος διανυκτέρευσης): 3,00 € ανά δωμάτιο, ανά διανυκτέρευση και καταβάλλονται απευθείας από τους συμμετέχοντες στο ξενοδοχείο.
 • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους κ.α.
 • Επιπλέον γεύματα, ποτά, φιλοδωρήματα κ.α.
 • Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  Το όνομά σας (απαραίτητο)

  Το τηλέφωνό σας (απαραίτητο)

  Το email σας

  Επιλέξτε σκοπό επικοινωνίας

  Επιπλέον πληροφορίες

  ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΥΠΟ ΔΩΜΑΤΙΟΥ

  Family Room, Τρίκλινο, Δίκλινο, Μονόκλινο