5ήμερη Εκδρομή στη Σάμο – Ηραίο, Πυθαγόρειο, Καρλόβασι Βαθύ, Βουρλιώτες, Κοκκάρι – 30.07.2024

350,00430,00

Αναχώρηση: Τρίτη 30 Ιουλίου 2024

Κατηγορίες: , Κωδικός προϊόντος: Μ/Δ

Διαθέσιμες επιλογές:

Περιγραφή

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 5ΗΜΕΡΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

στο μυθικό νησί της Σάμου

 

1η Ημέρα (30.07.2024): Αθήνα – (Νέα Μάκρη) – Πειραιάς – Σάμος – Καρλόβασι

Συγκέντρωση και αναχώρηση νωρίς το πρωί για το λιμάνι του Πειραιά. Επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση (07:15) για το όμορφο νησί με τις απέραντες αμμουδερές παραλίες, τα ονομαστά μοναστήρια και τα καταπράσινα χωριά. Εδώ γεννήθηκε η θεά Ήρα, γυναίκα του Δία, εδώ και ο περίφημος αστροφυσικός Αρίσταρχος που πρώτος διατύπωσε τη θεωρία για την κίνηση της γης και εδώ είδε για πρώτη φορά το φως του ήλιου ο μέγας μαθηματικός, ο Πυθαγόρας. Άφιξη στο νησί της Σάμου το απόγευμα (~16:15). Αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας και τακτοποίηση στα δωμάτια. Στη συνέχεια προαιρετική βραδινή βόλτα στην πόλη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

2η Ημέρα (31.07.2024): Μουσείο Ένωσης Συνεταιρισμών Σάμου – Βαθύ – Βουρλιώτες – Κοκκάρι – Καρλόβασι

Αναχώρηση μετά το πρωινό για να συνεχίσουμε την περιήγηση μας στο νησί, με πρώτη στάση μας το Βαθύ, όπου θα έχουμε χρόνο για καφέ και περιήγηση. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Αρχαιολογικό Μουσείο Σάμου, όπου μέσα σε πολλά άλλα εκθέματα θα θαυμάσουμε και το μεγαλύτερο άγαλμα Κούρου. Συνεχίζοντας θα επισκεφθούμε το Μουσείο και τα κελάρια της Ένωσης Οινοποιητικών Συνεταιρισμών Σάμου, όπου θα έχουμε τη δυνατότητα να δοκιμάσουμε και το περίφημο Νέκταρ Σάμου. Ελεύθερος χρόνος για μεσημεριανό φαγητό στο πανέμορφο χωριό Βουρλιώτες και συνεχίζουμε για το παραδοσιακό Κοκκάρι, το οποίο ήταν το επίνειο των Μυτιληνιών. Εκεί θα μπορέσουμε να θαυμάσουμε τα καλοδιατηρημένα παλιά σπίτια, το γραφικό λιμανάκι, την πλούσια βλάστηση και τις πανέμορφες παραλίες, αλλά και να απολαύσουμε τον απογευματινό μας καφέ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

3η Ημέρα (01.08.2024): Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού – Μυτιληνιοί – Πυθαγόρειο – Ψιλή Άμμος – Καρλόβασι

Αναχώρηση μετά το πρωινό, με πρώτη μας επίσκεψη το μεγαλόπρεπο Μοναστήρι Τιμίου Σταυρού. Συνεχίζοντας θα κάνουμε στάση στο χωριό Μυτιληνιοί, με τις πολλές εκκλησίες και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Αιγαίου. Χρόνος για επίσκεψη στο μουσείο και περιήγηση στο χωριό.  Το χωριό πήρε το όνομα του από τους πρώτους κατοίκους που εγκαταστάθηκαν εκεί από την Μυτιλήνη και παλαιότερα ήταν φημισμένο για τις καπνοκαλλιέργειες του. Συνέχεια της διαδρομής μας το Πυθαγορείο, όπου θα δούμε το φημισμένο Ευπαλίνειο Όρυγμα, την αρχαία σήραγγα που αναφέρεται από τον Ηρόδοτο και ως Αμφίστομο Όρυγμα. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα του αρχαίου κόσμου, η κατασκευή του οποίου ξεκίνησε το 550 π.Χ., διήρκησε 10 χρόνια και είναι μήκους 1036 μέτρα. Στην πραγματικότητα είναι ένα μεγάλο υδραγωγείο, που διασχίζει όλο το Όρος Κάστρο και έφερνε νερό από την πηγή Αγιάδες για να εξασφαλίσει τον εφοδιασμό της πόλης. Επίσκεψη στο πρότυπο Αρχαιολογικό Μουσείο και στη συνέχεια χρόνος ελεύθερος στην πόλη για να θαυμάσουμε το άγαλμα του Πυθαγόρα που δεσπόζει στο λιμάνι, το παλιό Βυζαντινό Κάστρο, τον Πύργο του στρατηγού Λυκούργου Λογοθέτη, τον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρα, ο οποίος οικοδομήθηκε το 1831 από τον Λογοθέτη και άλλους αρχηγούς του νησιού, εκπληρώνοντας τάμα μετά την νικηφόρα ναυμαχία της Μυκάλης το 1824. Στη συνέχεια μετάβαση στη Ψιλή Άμμο, όπου θα παραμείνουμε για μπάνιο και μεσημεριανό φαγητό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

4η Ημέρα (02.08.2024): Κουμαραδαίοι – Ι.M. Μεγάλης Παναγιάς – Ηραίο – Πυθαγόρειο – Καρλόβασι

Αναχώρηση μετά το πρωινό μας. Πρώτη στάση το γραφικό χωριό Κουμαραδαίοι, όπου θα έχουμε χρόνο για περιήγηση και καφέ. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Μεγάλης Παναγιάς, με τις μοναδικές τοιχογραφίες του 16 αιώνα. Επόμενη στάση μας το Ηραίον, με τον εντυπωσιακό Αρχαιολογικό Χώρο που ήταν το μεγάλο ιερό της θεάς Ήρας όχι μόνο για τη Σάμο, αλλά και για ολόκληρο τον κόσμο της Ιωνίας. Χρόνος για μπάνιο και μεσημεριανό φαγητό στο γραφικό παραθαλάσσιο  χωριό του Ηραίου. Απογευματινός καφές στο Πυθαγόρειο και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

5η Ημέρα (03.08.2024): Καρλόβασι – Αηδόνια – Πειραιάς – Αθήνα (Νέα Μάκρη)

Μετά το πρωινό, αναχώρηση  από το ξενοδοχείο μας. Χρόνος ελεύθερος στο Καρλόβασι για βόλτα και επίσκεψη στο χωριό Αηδόνια, όπου θα παραμείνουμε για μεσημεριανό φαγητό. Στη συνέχεια αναχώρηση για το λιμάνι, όπου θα επιβιβαστούμε στο καράβι (αναχώρηση 16:45). Άφιξη στο λιμάνι του Πειραιά (~01:15), επιβίβαση στο πούλμαν και επιστροφή με τις καλύτερες αναμνήσεις.

 

Η σειρά των επισκέψεων ενδέχεται να τροποποιηθεί,

με στόχο την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος.

 

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ!

Περιλαμβάνονται:
 • Η μεταφορά των συμμετεχόντων με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν.
 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Πειραιάς – Σάμος & Σάμος – Πειραιάς (καθίσματα αεροπορικού τύπου).
 • Τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις στο Καρλόβασι, στο ξενοδοχείο Aegeon Hotel 3* με πρωινό / www.aegeonhotel.gr
 • Τοπικός ξεναγός για την περιήγησή μας στο νησί της Σάμου.
 • Αρχηγός, συνοδός της Εταιρείας μας.
 • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής και επαγγελματικής ευθύνης.
 • Φ.Π.Α.
Δεν Περιλαμβάνονται:
 • Φόροι διαμονής (ειδικό τέλος διανυκτέρευσης): 3,00€ ανά δωμάτιο, ανά διανυκτέρευση και καταβάλλονται στο ξενοδοχείο από τους συμμετέχοντες.
 • Είσοδος & οινογευσία στο Μουσείο της ΕΟΣ Σάμου (κόστος 5,00€ ανά άτομο).
 • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους κ.α.
 • Επιπλέον γεύματα, ποτά, φιλοδωρήματα.
 • Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  Το όνομά σας (απαραίτητο)

  Το τηλέφωνό σας (απαραίτητο)

  Το email σας

  Επιλέξτε σκοπό επικοινωνίας

  Επιπλέον πληροφορίες

  ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΥΠΟ ΔΩΜΑΤΙΟΥ

  Family Room, Τρίκλινο, Δίκλινο, Μονόκλινο