Αγίου Πνεύματος στη Λήμνο – 5ήμερη Αεροπορική Εκδρομή στο νησί του Ηφαίστου – 21.06.2024

475,00615,00

Αναχώρηση: Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024

Διαθέσιμες επιλογές:

Περιγραφή

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 5ΗΜΕΡΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ στη ΛΗΜΝΟ

Αγίου Πνεύματος στο νησί του Ηφαίστου

 

1η Ημέρα – 21/06/2024: Αθήνα (Νέα Μάκρη) – Λήμνος – Μύρινα – Κάστρο

Συγκέντρωση και αναχώρηση για το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος. Έλεγχος ταξιδιωτικών εγγράφων, επιβίβαση και αναχώρηση για το νησί του Ηφαίστου (10:45). Άφιξη στη Λήμνο, επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για την Μύρινα, πρωτεύουσα του νησιού. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Η πόλη είναι από τις ομορφότερες νησιωτικές πολιτείες και τις πιο ιστορικές. Οι ρίζες της θεωρείται πως υπάρχουν από την εποχή του χαλκού και ακόμη νωρίτερα. Χρόνος ελεύθερος για μπάνιο και φαγητό στην κοντινή οργανωμένη παραλία «Ρηχά Νερά». Το απόγευμα θα απολαύσουμε την βόλτα μας στα όμορφα δρομάκια της πόλης, θα περιηγηθούμε στον γραφικό πεζόδρομο με τα επιβλητικά αρχοντικά και θα γνωρίσουμε τις δύο «γειτονιές» της Μυρίνας, τον Τούρκικο και τον Ρωμαϊκό Γυαλό. Το κάστρο κτισμένο από τους Βενετούς σε βραχώδη και απόκρημνη χερσόνησο θεωρείται το μεγαλύτερο του Αιγαίου, με σημαντική θέση καθώς βρισκόταν κοντά στην είσοδο των Δαρδανελίων. Σας προτείνουμε να πιείτε το ποτό σας ή να απολαύσετε παγωτό ή γλυκό με θέα ένα υπέροχο ηλιοβασίλεμα στον Ρωμαϊκό Γυαλό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

2η Ημέρα – 22/06/2024: Καβείριο – Ρεπανίδι – Κότσινα

Πρωινό και αναχώρηση από τη Μύρινα για να επισκεφθούμε τον Ιερό χώρο τον Καβείρων, στο ακρωτήρι Χλόη της Λήμνου – απέναντι ακριβώς από το Καβείριο της Σαμοθράκης. Στη θέση αυτή το τοπίο είναι άγριο και εντυπωσιακό και προκαλεί δέος στους ανθρώπους που στέκουν αντιμέτωποι με τις αθάνατες δυνάμεις της Φύσης και του Θεού. Το ιερό ανακαλύφθηκε από την Ιταλική Αρχαιολογική Σχολή των Αθηνών το 1937. Στην παραλία κάτω από το τελεστήριο των Καβείρων, υπάρχει η σπηλιά του Φιλοκτήτη. Επόμενη στάση τo χωριό Ρεπανίδι. Ο οικισμός του Ρεπανιδίου αναφέρεται σε μοναστηριακά έγγραφα το 1825 και τον 14ο αι. αποτελούσε μετόχι της Ιεράς Μονής Πάτμου. Επίσκεψη στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου. Ο Ναός αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα της λημνιακής εκκλησιαστικής αρχιτεκτονικής του 19ου αιώνα. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το χωριό Κότσινα, στον κόλπο Μπουρνιά, στη θέση όπου σήμερα έχουν απομείνει λίγες ψαροκαλύβες και η εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής. Εκεί άλλοτε βρισκόταν μια ισχυρή Βυζαντινή Πολιτεία. Η νέα πόλη του Κότσινα οχυρώθηκε με Κάστρο που φτιάχτηκε μάλλον από τους Ενετούς για να προστατεύονται από της Ληστρικές επιδρομές των πειρατών, αλλά και των κατά καιρούς επίδοξων κατακτητών. Το 1478 οι Τούρκοι επιχείρησαν να καταλάβουν το Κάστρο και είχαν σχεδόν επιτύχει τον σκοπό τους, την τελευταία στιγμή όμως εμφανίστηκε σαν Άγγελος Σωτηρίας η νεαρή Μαρούλα, η οποία όταν είδε τον πατέρα της Στρατηγό Ισίδωρο να πέφτει νεκρός από το ξίφος φανατικού μουσουλμάνου ενώ υπεράσπιζε κάποια είσοδο του φρουρίου, άρπαξε το σπαθί του πατέρα της και όρμησε με θάρρος πάνω στον εχθρό. Οι υπερασπιστές του κάστρου όταν αντίκρισαν την γενναιότητα και την λεβεντιά της Μαρούλας πήραν θάρρος και κατόρθωσαν να αποκρούσουν τον εχθρό και να τον εξαναγκάσουν να αποπλεύσει από το λιμάνι. Η Μαρούλα τότε έγινε θρύλος και το σύμβολο του αγώνα για την ελευθερία σε όλη τη Λήμνο. Γύρω από το Κάστρο υπάρχει τάφρος που επικοινωνούσε με την θάλασσα, με αποτέλεσμα το φρούριο να μοιάζει με νησί προστατευόμενο από τις επιθέσεις της ξηράς. Στο λόφο που βρίσκεται νοτιοανατολικά του Κότσινα εξορυσσόταν από τα αρχαία χρόνια ένα είδος πηλού που είχε γίνει για τις θεραπευτικές του ιδιότητες και ονομαζόταν «ΛΗΜΝΙΑ ΓΗ». Παραμονή για μπάνιο και μεσημεριανό φαγητό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα ελεύθερο για βόλτα στην πόλη. Διανυκτέρευση.

 

3η Ημέρα – 23/06/2024: Nέα Κούταλη – Λαογραφικό Μουσείο Πορτιανού – Κοντιά

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για να επισκεφθούμε το χωριό Νέα Κούταλη, κτισμένο στην πλαγιά ενός πευκόφυτου λόφου. Κτίστηκε το 1926 από πρόσφυγες που ήρθαν από την Κούταλη της Προποντίδας, κουβαλώντας μία μακραίωνη ναυτική παράδοση, της οποίας αποδείχθηκαν άξιοι συνεχιστές, όταν για δεκαετίες από τη νέα τους πατρίδα όργωναν την Μεσόγειο ως σφουγγαράδες. Εδώ θα επισκεφθούμε την πολύ ωραία έκθεση σπογγαλιείας και το Μουσείο Ναυτικής Παράδοσης. Επίσης, θα προσκυνήσουμε την εκκλησιά της Αγιάς Μαρίνας. Συνεχίζουμε την εκδρομή μας για να επισκεφθούμε το Λαογραφικό Μουσείο στο Πορτιανού. Στη συνέχεια φθάνουμε στο όμορφο παλιό χωριό Κοντιά, με μύλους στους λόφους του, εκκλησάκι που δεσπόζει σαν αετοφωλιά στην κορυφή του λόφου και χαρακτηριστικά καλοχτισμένα σπίτια, τα οποία άνηκαν στους άλλοτε ισχυρούς καραβοκυραίους. Προαιρετική επίσκεψη στην Πινακοθήκη της Σύγχρονης Βαλκανικής Τέχνης. Η Πινακοθήκη αποτελεί μοναδική κιβωτό τέχνης για τη Λήμνο και την Ελλάδα. Στάση για  καφέ ή αναψυκτικό ή ουζάκι  στους πανέμορφους ανεμόμυλους στον Κοντιά. Στη συνέχεια μπάνιο και φαγητό στην παραλία «Νεβγάτης». Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Απόγευμα ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

 

4η Ημέρα – 24/06/2024: Πολιόχνη – Άγιος Δημήτριος – Παραλία Φαναράκι – Μούδρος

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για να επισκεφθούμε τον σημαντικό αρχαιολογικό χώρο Πολιόχνη, ο οποίος είναι ο μόνος που έχει ερευνηθεί συστηματικά και βρίσκεται στην ανατολική παραλία του νησιού, κοντά στα Καμίνια. Σε μια από τις τελευταίες φάσεις του οικισμού ανήκει και ο περίφημος θησαυρός της Πολιόχνης που βρέθηκε θαμμένος σε μία κρύπτη:(χρυσά δαχτυλίδια, σκουλαρίκια, βραχιόλια, πόρπες, περιδέραια, άλλα ακέραια και άλλα σπασμένα. Καθοδόν για την Πολιόχνη θα πραγματοποιήσουμε στάση στον Άγιο Δημήτριο, στη «Γκαράλη γεύσεις Λήμνου», όπου παράγονται με μεράκι εξαιρετικά παραδοσιακά προϊόντα Λήμνου από αγνές πρώτες ύλες. Τελειώνοντας με την ξενάγηση μας στη Πολιόχνη θα σταματήσουμε σε ένα όμορφο γραφικό χωριό, τον Μούδρο, στο μυχό του ομώνυμου κόλπου. Ο κόλπος αυτός είναι ένα από τα μεγαλύτερα φυσικά λιμάνια της χώρας μας και αποτελεί σπουδαίο θαλάσσιο βιότοπο, μεγάλης οικολογικής σημασίας. Μπάνιο στη παραλία «Φαναράκι» και μεσημεριανό φαγητό στο Μούδρο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Απόγευμα ελεύθερο για βόλτα στην πόλη. Διανυκτέρευση.

 

5η Ημέρα – 25/06/2024: Λήμνος – Αθήνα (Νέα Μάκρη)

Μετά το πρωινό αναχώρηση από το ξενοδοχείο μας. Άφιξη στο αεροδρόμιο, έλεγχος ταξιδιωτικών εγγράφων, επιβίβαση στο αεροπλάνο και αναχώρηση για το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος (12:05). Επιστροφή με τις καλύτερες αναμνήσεις.

 

Η σειρά των επισκέψεων ενδέχεται να τροποποιηθεί,

με στόχο την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος.

 

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ!

Περιλαμβάνονται:
 • Η μεταφορά των συμμετεχόντων με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν.
 • Αεροπορικά Εισιτήρια με τη Sky Express: Αθήνα 10:45 – Λήμνος 11:40 & Λήμνος 12:05 – Αθήνα 13:00 / Φόροι αεροδρομίου, μία (1) χειραποσκευή 8 κιλών, ένα (1) προσωπικό αντικείμενο και μία (1) παραδοτέα αποσκευή 20 κιλών.
 • Τέσσερεις (4) διανυκτερεύσεις στη Λήμνο, στο ξενοδοχείο Diamantidis Hotel 3* με πρωινό.
 • Τοπικός ξεναγός κατά τη διάρκεια της εκδρομής μας στο νησί.
 • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής και επαγγελματικής ευθύνης.
 • Φ.Π.Α.
Δεν Περιλαμβάνονται:
 • Οι φόροι διαμονής (ειδικό τέλος διανυκτέρευσης): 3,00 € ανά δωμάτιο, ανά διανυκτέρευση και καταβάλλονται από τους συμμετέχοντες απευθείας στο ξενοδοχείο.
 • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους κ.α.
 • Επιπλέον γεύματα, ποτά, φιλοδωρήματα κ.α.
 • Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  Το όνομά σας (απαραίτητο)

  Το τηλέφωνό σας (απαραίτητο)

  Το email σας

  Επιλέξτε σκοπό επικοινωνίας

  Επιπλέον πληροφορίες

  ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΥΠΟ ΔΩΜΑΤΙΟΥ

  Family Room, Τρίκλινο, Δίκλινο, Μονόκλινο