9ήμερη Εκδρομή Ελληνόφωνα Χωριά Τάραντας, Μεσσήνη, Παλέρμο, Κατάνια, Συρακούσες, Λέτσε – 25.10.2024

830,001.100,00

Αναχώρηση: Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2024

Κατηγορίες: , Κωδικός προϊόντος: Μ/Δ

Διαθέσιμες επιλογές:

Περιγραφή

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 9ΗΜΕΡΗΣ ΟΔΙΚΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ
στη ΣΙΚΕΛΙΑ / Ελληνόφωνα Χωριά

Τάραντας – Μεσσήνη – Κεφαλού – Παλέρμο – Μονρεάλε
Ακράγαντας – Κατάνια – Συρακούσες – Ορτυγία – Ταορμίνα – Λέτσε

1η μέρα (25.10.2024): Αθήνα (Νέα Μάκρη) – Πάτρα (Διανυκτέρευση εν πλω)
Συγκέντρωση και αναχώρηση για το λιμάνι της Πάτρας. Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για το λιμάνι του Μπάρι. Χρόνος για να απολαύσετε τις ανέσεις του πλοίου. Διανυκτέρευση εν πλω.

2η μέρα (26.10.2024): Μπάρι – Τάραντας – Ρήγιο
Άφιξη νωρίς το πρωί στο Μπάρι και αναχώρηση για το Ρήγιο. θα επισκεφθούμε τον Τάραντα, τη μοναδική αποικία Σπαρτιατών στη Μεγάλη Ελλάδα, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε την παλιά πόλη, το μοναδικό Αρχαίο Ελληνικό Ναό, την κυλιόμενη γέφυρα και το κάστρο των Ισπανών κατακτητών. Άφιξη στο Ρήγιο. Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο, όπου εκτός άλλων θα δούμε και τα μπρούτζινα αγάλματα των πολεμιστών Ριάτσι. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας και τακτοποίηση στα δωμάτια. Διανυκτέρευση.

3η μέρα (27.10.2024): Μεσσήνη – Κεφαλού – Παλέρμο
Αναχώρηση μετά το πρωινό για το Παλέρμο. Από την πόλη του Ρήγιο θα διασχίσουμε τα στενά της Σκύλας και Χάρυβδης ή αλλιώς τα στενά της Σικελίας που αναφέρει και ο Όμηρος με το καραβάκι (μία απόσταση που διαρκεί μόλις μισή ώρα) και θα φτάσουμε στη Μεσσήνη την πρώτη μεγάλη πόλη της Σικελίας. Επόμενη στάση μας η Κεφαλού, όπου και θα περιηγηθούμε στη γραφική Πιάτσα Ντουόμο και θα επισκεφθούμε το Ναό Ρογήρου, με τα βυζαντινά ψηφιδωτά. Άφιξη αργά το απόγευμα στο Παλέρμο και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος για μία πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.

4η μέρα (28.10.2024): Παλέρμο – Μονρεάλε
Αναχώρηση μετά το πρωινό για να ξεναγηθούμε στην πόλη των αντιθέσεων, όπου θα δούμε τον Καθεδρικό Ναό με τους τάφους των Βασιλέων, το Νορμανδικό Μέγαρο και τη Μαρτοράνα. Θα ανηφορίσουμε στο λόφο του Μονρεάλε, όπου δεσπόζει ο Καθεδρικός Ναός της πόλης με τα θαυμάσια ψηφιδωτά. Επιστρέφουμε στο Παλέρμο για να δούμε το θέατρο Μάσσιμο και να κάνουμε μια βόλτα στην αριστοκρατική οδό της Ελευθερίας και την πλατεία Πολυθέαμα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και ελεύθερος χρόνος για περιήγηση. Διανυκτέρευση.

5η μέρα (29.10.2024): Παλέρμο – Ακράγαντας – Κατάνια
Αναχώρηση μετά το πρωινό από το ξενοδοχείο μας. Διασχίζοντας την ενδοχώρα της Σικελίας θα αντικρύσουμε ένα εκπληκτικό θέαμα στην πόλη του Ακράγαντα, «την κοιλάδα των Ναών». Θα ξεναγηθούμε στο Ναό της Ήρας, τον καλοδιατηρημένο Δωρικό Ναό της Ομόνοιας, το Ναό του Ηρακλή και το Ναό του Ολυμπίου Διός με το σωριασμένο άγαλμα του Άτλαντα. Αργά το απόγευμα άφιξη στην Κατάνια. Τακτοποίηση στα δωμάτια του ξενοδοχείου. Χρόνος ελεύθερος για μία πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.

6η μέρα (30.10.2024): Κατάνια – Συρακούσες – Ορτυγία
Αναχώρηση μετά το πρωινό για τις Συρακούσες, την πόλη μνημείο της Μεγάλης Ελλάδας. Στο αρχαιολογικό πάρκο θα δούμε το βωμό του Ιέρωνα, το αρχαίο θέατρο, τη στοά του Διονυσίου και τα λατομεία του παραδείσου. Θα επακολουθήσει επίσκεψη στο ανέπαφο ιστορικό κέντρο της πόλης που βρίσκεται πάνω στο νησάκι Ορτυγία, όπου θα θαυμάσουμε τον αρχαιότερο ναό της Μεγάλης Ελλάδος, το ναό του Απόλλωνα, την πλατεία με τον καθεδρικό ναό και θα καταλήξουμε στην πηγή της Αρέθουσας. Χρόνος ελεύθερος για να περπατήσουμε στα γραφικά δρομάκια της Ορτυγίας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στην Κατάνια. Διανυκτέρευση.

 

7η μέρα (31.10.2024): Κατάνια – Ταορμίνα – Λέτσε
Αναχώρηση μετά το πρωινό από το ξενοδοχείο μας. Επίσκεψη στην πανέμορφη Ταορμίνα που δικαίως ονομάζεται το στολίδι της Μεσογείου. Επίσκεψη στο αρχαίο Ελληνικό Θέατρο που είναι από τα πιο σημαντικά αξιοθέατά της πόλης, χτισμένο σε μία εξαιρετική τοποθεσία με θέα την θάλασσα και την Αίτνα. Περπατώντας στον κεντρικό δρόμο της πόλης θα καταλήξουμε στην κεντρική πλατεία την Πιάτσα Νόβε Απρίλε, με την εκκλησία του Αγίου Αυγουστίνου και τον Πύργο του Ρολογιού. Επίσης θα δούμε το κτίριο Παλάτζο Κορβάια που αποτέλεσε έδρα του πρώτου σικελικού κοινοβουλίου. Στη συνέχεια ακολουθώντας μια πανοραμική διαδρομή κατά μήκος των ακτών της Σικελίας από το λιμάνι της Μεσσήνης θα περάσουμε τα στενά της Σκύλας και Χάρυβδης. Αργά το απόγευμα θα φθάσουμε στο Λέτσε. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

8η μέρα (01.11.2024): Λέτσε – Αλμπερομπέλο – Μπάρι (Διανυκτέρευση εν πλω)
Αναχώρηση μετά το πρωινό από το ξενοδοχείο μας. Πρώτη επίσκεψη η κεντρική πλατεία της πόλης του Αγίου Ορόντζο. Θα δούμε το καλοδιατηρημένο Ρωμαϊκό αμφιθέατρο, τη στήλη της Απίας Οδού, το Δικαστικό Μέγαρο και διασχίζοντας τον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης θα καταλήξουμε στην πλατεία Καθεδρικού Ναού. Στη συνέχεια αναχώρηση για Αλμπερομπέλο, το «χωριό των τρούλων», προστατευμένο από την UNESCO, πήρε το όνομα του από τις κωνικές στέγες (trulli) των σπιτιών. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε προς το λιμάνι του Μπάρι, αφού κάνουμε μία στάση (εάν υπάρχει ελεύθερος χρόνος), για να επισκεφτούμε τη βασιλική του Αγίου Νικολάου, όπου τα λείψανα του Αγίου Μυροβλύτη φυλάσσονται στην κρύπτη του ναού. Επιβίβαση αργά το απόγευμα στο καράβι για την Πάτρα. Τακτοποίηση και διανυκτέρευση εν πλω.

9η μέρα (02.11.2024): Πάτρα – Αθήνα (Νέα Μάκρη)
Άφιξη στο λιμάνι της Πάτρας και άμεση αναχώρηση για την επιστροφή. Άφιξη αργά το απόγευμα με τις καλύτερες αναμνήσεις.

Η σειρά των επισκέψεων ενδέχεται να τροποποιηθεί,
με στόχο την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος.

Περιλαμβάνονται:
 • Η μεταφορά των εκδρομέων με πολυτελή ιδιόκτητα κλιματιζόμενα πούλμαν.
 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια σε 4κλινες εσωτερικές καμπίνες Πάτρα – Μπάρι – Πάτρα.
 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Villa San Giovanni – Messina – Villa San Giovanni.
 • Μία (1) διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο Hotel Continental 4* στο Ρήγιο με πρωινό hotelcontinentalrc.it
 • Δύο (2) διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Ibis Styles Palermo Cristal 4* στο Παλέρμο με πρωινό. com-hotel.com
 • Δύο (2) διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Catania Sea Palace Hotel 4* στην Κατάνια με πρωινό. com-hotel.com
 • Μία (1) διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο 8piuhotel 4* στο Λέτσε με πρωινό. 8piuhotel.it
 • Δημοτικοί φόροι πόλεων.
 • Αρχηγός, συνοδός του Γραφείου μας.
 • Πιστοποιημένος ελληνόφωνος ξεναγός.
 • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής και επαγγελματικής ευθύνης.
 • Διόδια.
 • Φ.Π.Α.
Δεν Περιλαμβάνονται:
 • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους κ.α.
 • Ποτά, φιλοδωρήματα, επιπλέον γεύματα.
 • Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  Το όνομά σας (απαραίτητο)

  Το τηλέφωνό σας (απαραίτητο)

  Το email σας

  Επιλέξτε σκοπό επικοινωνίας

  Επιπλέον πληροφορίες

  ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΥΠΟ ΔΩΜΑΤΙΟΥ

  Family Room, Τρίκλινο, Δίκλινο, Μονόκλινο