2ήμερη Εκδρομή στην Τήνο – Γύρος νησιού – 18.06.2022

122,00140,00

Αναχώρηση: Σάββατο 18 Ιουνίου 2022

Διαθέσιμες επιλογές:

Περιγραφή

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2ΗΜΕΡΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ στην ΤΗΝΟ

“Γύρος Νησιού”

 

1η Ημέρα (18.06.2022): Αθήνα (Νέα Μάκρη) – Ραφήνα – Τήνος – Ι.Μ. Πελαγίας – Ξώμπουργο – Βώλαξ – Πύργος

Συγκέντρωση και αναχώρηση για το λιμάνι της Ραφήνας. Επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους για το νησί της Μεγαλόχαρης. Άφιξη στο νησί και άμεση αναχώρηση για την Ιερά Μονή Πελαγίας. Χρόνος για περιήγηση και προσκύνημα. Στη συνέχεια αναχώρηση για την αρχαία πρωτεύουσα του νησιού το Εξώμβουργο ή Ξώμπουργο. Εκεί θα επισκεφτούμε το κάστρο της Τήνου, το οποίο υπήρξε κάποτε το πιο δυνατό κάστρο των Κυκλάδων και θα θαυμάσουμε την υπέροχη θέα. Αναχώρηση για Βώλαξ, χωριό με τους 33 μόνιμους κατοίκους κτισμένο σε υψόμετρο 284 μέτρων και περιτριγυρισμένο από πέτρες και μεγάλους σφαιρικούς γρανιτένιους βράχους ηφαιστειογενούς προέλευσης, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για το μεσημεριανό φαγητό μας. Επόμενη στάση ο  Πύργος, ένα από τα πιο γραφικά χωριά της Τήνου. Εκεί θα έχουμε τη δυνατότητα για όποιον το επιθυμεί να επισκεφθεί το Μουσείο Μαρμαροτεχνίας και να απολαύσει τον καφέ του στην όμορφη πλατεία. Στη συνέχεια αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας στην πόλη της Τήνου, τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος για ξεκούραση. Το βράδυ θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για περιήγηση. Διανυκτέρευση.

 

2η Ημέρα (19.06.2022): Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας – Ταραμπάδος – Κτικάδος – Ραφήνα – Αθήνα (Νέα Μάκρη)

Αναχώρηση μετά το πρωινό για όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν τη λειτουργία στον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας. Στη συνέχεια αναχώρηση για το Ταραμπάδος, όπου θα θαυμάσουμε την κοιλάδα με τους περιστεριώνες. Οι περιστεριώνες στην Τήνο τα παλιά χρόνια ήταν σύμβολο ευγενικής καταγωγής, γιατί μόνο οι πλούσιοι και οι κάτοχοι μεγάλων καλλιεργήσιμων εκτάσεων είχαν την δυνατότητα να χτίσουν και να συντηρήσουν περιστεριώνα. Στάση στο χωριό Κτικάδος, όπου θα έχουμε χρόνο για μεσημεριανό φαγητό. Θα σας εντυπωσιάσει η ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, η παλιά βρύση στην πλατεία και οι μαρμάρινες λεπτομέρειες στα γλυπτά, ιδιαίτερα στην Ορθόδοξη εκκλησία της Υπαπαντής. Στη συνέχεια αναχωρούμε για τη Χώρα, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για καφέ και ψώνια, έως ότου επιβιβαστούμε στο πλοίο. Απόπλους για το λιμάνι της Ραφήνας. Άφιξη το βράδυ με τις καλύτερες αναμνήσεις.

 

Η σειρά των επισκέψεων ενδέχεται να τροποποιηθεί,

με στόχο την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος.

 

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ!

Περιλαμβάνονται:
 • Η μεταφορά των συμμετεχόντων με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν.
 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Ραφήνα – Τήνο και Τήνο – Ραφήνα (οικονομική θέση).
 • Μία (1) διανυκτέρευση στην Τήνο, στο ξενοδοχείο Oceanis Hotel με πρωινό.
 • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής και επαγγελματικής ευθύνης.
 • Αρχηγός, συνοδός της Εταιρείας μας.
 • Φ.Π.Α.
Δεν Περιλαμβάνονται:
 • Φόροι διαμονής (ειδικό τέλος διανυκτέρευσης): 1,50€ ανά δωμάτιο, ανά διανυκτέρευση και καταβάλλονται στο ξενοδοχείο από τους συμμετέχοντες.
 • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους κ.α.
 • Επιπλέον γεύματα, ποτά, φιλοδωρήματα κ.α.
 • Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  Το όνομά σας (απαραίτητο)

  Το τηλέφωνό σας (απαραίτητο)

  Το email σας

  Επιλέξτε σκοπό επικοινωνίας

  captcha
  εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε

    

  Επιπρόσθετες Πληροφορίες

  ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΥΠΟ ΔΩΜΑΤΙΟΥ

  Family Room, Τρίκλινο, Δίκλινο, Μονόκλινο