10ήμερη Εκδρομή στις Δαλματικές Ακτές – Σπλιτ, Μπούντβα, Ζαντάρ, Κότορ, Οπατίγια, Πάντοβα – 30.09.2023

915,001.275,00

Αναχώρηση: Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023

Διαθέσιμες επιλογές:

Περιγραφή

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 10ΗΜΕΡΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

“ΔΑΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ”

ΤΙΡΑΝΑ – ΜΟΝΤΕΝΕΓΚΡΟ – ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ

ΣΠΛΙΤ – ΖΑΝΤΑΡ – ΛΙΜΝΗ ΠΛΙΒΙΤΣΕ – ΟΠΑΤΙΓΙΑ

 ΛΟΥΜΠΛΙΑΝΑ – ΠΑΝΤΟΒΑ – ΦΕΡΑΡΑ

 

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ (ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ) – ΤΙΡΑΝΑ

Συγκέντρωση και αναχώρηση νωρίς το πρωί, με προορισμό μας τα Τίρανα. Η διαδρομή μας, μας οδηγεί στο συνοριακό σταθμό της Κρυσταλλοπηγής. Διασχίζοντας το Δυρράχιο,  την πόλη που είναι κτισμένη στην ακτή της Αδριατικής γνωστή από την αρχαιότητα από το αμφιθέατρο, τα βυζαντινά ερείπια και το βενετσιάνικο κάστρο. Θα φτάσουμε στο ξενοδοχείο μας στα Τίρανα. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

2η ΗΜΕΡΑ: ΤΙΡΑΝΑ – ΜΟΝΤΕΝΕΓΚΡΟ – ΜΠΟΥΤΒΑ – ΚΟΤΟΡ – ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ

Μετά το πρωινό χρόνος για ξενάγηση στην πόλη των Τιράνων και στη συνέχεια αναχώρηση για μια από τις ομορφότερες πόλεις των ακτών της Δαλματίας, το Ντουμπρόβνικ. Διασχίζουμε τη βόρεια Αλβανία, το Μπαρ και το Μοντενέγκρο (Μαυροβούνιο). Επίσκεψη στο φημισμένο καλοκαιρινό θέρετρο Μπούτβα, μια ανακαινισμένη μεσαιωνική πόλη που περιβάλλεται από υπέροχες αμμουδερές παραλίες, όπως επίσης και το γραφικό Σβέτι Στέφαν. Διασχίζοντας την κοιλάδα Κονάβλε, φτάνουμε στο μοναδικό Μεσογειακό φιόρδ, στον κόλπο του Κότορ. Στο Κότορ θα περιηγηθούμε στην παλιά πόλη η οποία είναι χτισμένη στους πρόποδες απότομων λόφων, περιτριγυρισμένη από τείχη 4,5χιλιομέτρων,τα οποία χρονολογούνται από τον 15ο αιώνα με πολλές εκκλησίες και παλιά αριστοκρατικά σπίτια. Άφιξη το απόγευμα στο Ντουμπρόβνικ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

3η ΗΜΕΡΑ: ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ

Μετά το πρωινό χρόνος για μία γνωριμία με τη μεσαιωνική πόλη, περπατώντας στο εσωτερικό του κάστρου που χτυπήθηκε ανηλεώς από Σέρβους και Μαυροβούνιους το 1991. Σήμερα όμως δεν αντιλαμβάνεσαι ότι αυτό το σύμπλεγμα από ρωμαϊκά, μεσαιωνικά και αναγεννησιακά στοιχεία, ηλικίας 1300 ετών είχε υποστεί ζημιές στο 68% των κτιρίων του. Το ιστορικό τμήμα του (προστατευόμενο από την UNESCO) είναι μια οχυρωμένη πόλη, πανύψηλα πέτρινα κτίρια με παράθυρα – πολεμίστρες και μικροσκοπικές “κρεμαστές” αυλές, εκκλησίες, παλάτια, κρήνες. Στη μέση σαν βασιλόφλεβα κυλάει η Placa, μια πλακόστρωτη πλευρά (το φαρμακείο του λειτουργεί αδιάλειπτα από το 1931) στον πύργο του ρολογιού στην άλλη άκρη, όπου βρίσκονται το παλάτι του κυβερνήτη (1441) και η εκκλησία του προστάτη της πόλης, Αγίου Vlaho. Η Placa είναι μονίμως γεμάτη τουρίστες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

4η ΗΜΕΡΑ: ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ – ΣΠΛΙΤ – ΤΡΟΓΚΙΡ – ΜΠΙΟΓΚΡΑΝΤ ΝΑ ΜΟΡΟΥ

Μετά το πρωινό αναχώρηση από το Ντουμπρόβνικ διασχίζοντας τις Δαλματικές Ακτές για να επισκεφτούμε το Σπλιτ, ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια της Αδριατικής. Περιήγηση στην πόλη που επιλέχθηκε από τον αυτοκράτορα Διοκλιτιανό για να χτίσει το παλάτι σε σχέδιο Ρωμαϊκού Κάστρου. Μετά την περιήγηση μας στο γραφικό Σπλιτ, αναχώρηση για ένα ακόμη σημαντικό σταθμό, την πόλη Τρόγκιρ. Βραδινή έξοδος για να θαυμάσουμε την εκπληκτική πόλη η οποία αναφέρεται ως αρχαία Ιδάσσα. με το μοναδικό τοπίο. Αμέσως μετά συνεχίζουμε με ενδιάμεσες στάσεις για το Μπίογκραντ Να Μορού. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

5η ΗΜΕΡΑ: ΖΑΝΤΑΡ – ΛΙΜΝΕΣ ΠΛΙΒΙΤΣΕ – ΟΠΑΤΙΓΙΑ

Μετά το πρωινό αναχώρηση για περιήγηση στην πόλη η οποία αναφέρεται ως αρχαία Ιδάσσα, το Ζαντάρ και μετά αναχώρηση για την περιοχή των λιμνών Πλίβιτσε. Ένα τεράστιο εθνικό πάρκο με μια σειρά λιμνών που συνδέονται με μικρούς ή μεγαλύτερους καταρράκτες. Είναι ένα θέαμα μοναδικό, μαγικές εικόνες που θα πάρουμε μαζί μας στο δρόμο προς την Οπατίγια. Ελεύθερος χρόνος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας τακτοποίηση. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

6η ΗΜΕΡΑ: ΟΠΑΤΙΓΙΑ – ΣΠΗΛΑΙΑ ΠΟΣΤΟΙΝΑ – ΛΟΥΜΠΛΙΑΝΑ

Μετά το πρωινό αναχώρηση για να επισκεφτούμε τα μεγαλοπρεπή σπήλαια Ποστόινα, που θεωρούνται τα δεύτερα σε μέγεθος σπήλαια της Ευρώπης. Με ειδικό τρενάκι θα διασχίσουμε ένα μεγάλο τμήμα του μεγάλου σπηλαίου και θα θαυμάσουμε το μοναδικό φαντασμαγορικό εσωτερικό διάκοσμο, από σταλακτίτες και σταλαγμίτες διαφόρων σχημάτων και αποχρώσεων. Στη συνέχεια άφιξη στη Λουμπλιάνα, όπου θα ξεναγηθούμε στα βασικά αξιοθέατα της όμορφης πρωτεύουσας της Σλοβενίας. Η μαγεία της παλιάς πόλης που είναι χτισμένη στη δεξιά όχθη του ομώνυμου ποταμού, τα μπαρόκ μέγαρα των πριγκίπων του 18ου αιώνα, οι επιβλητικές εκκλησίες και το κάστρο που δεσπόζει πάνω από την παλιά πόλη, είναι τα πρώτα αξιοθέατα που αντικρίζουμε.! Η περιήγηση στο γραφικό ιστορικό κέντρο της Λουμπλιάνας μας φέρνει στους δρόμους ανάμεσα στην κεντρική αρτηρία της Slovensca Cesta και του πάρκου Τίβολι. Οι τρεις γέφυρες, η εθνική πινακοθήκη, ο καθεδρικός ναός San Nikola, το μουσείο φυσικής ιστορίας κ.α., είναι ένας συνοπτικός κατάλογος των αξιοθέατων της Λουμπλιάνας! Το απόγευμα άφιξη στο ξενοδοχείο μας ,δείπνο και διανυκτέρευση.

 

7η ΗΜΕΡΑ: ΛΙΜΝΗ ΜΠΛΕΝΤ – ΛΟΥΜΠΛΙΑΝΑ  

Μετά το πρωινό αναχώρηση για τη λίμνη Μπλεντ, η οποία μοιάζει να είναι  βγαλμένη από παραμύθι, καθώς περιβάλλεται από βουνά και δάση.! Χρόνος για περιήγηση. Προαιρετικά μπορείτε με βάρκες να μεταβείτε στο μοναδικό νησάκι της Σλοβενίας, το νησάκι Πλέτνια και να χτυπήσετε τη καμπάνα των ευχών της εκκλησίας.! Στη συνέχεια επιστροφή στη Λουμπλιάνα, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στην πανέμορφη πόλη. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

8η ΗΜΕΡΑ: ΛΟΥΜΠΛΙΑΝΑ – ΠΑΝΤΟΒΑ – ΦΕΡΑΡΑ  

Αναχώρηση μετά το πρωινό από το ξενοδοχείο μας. Θα επισκεφθούμε την όμορφη Πάντοβα, μια από της μεγαλύτερες και ομορφότερες πόλεις της Βόρειας Ιταλίας. Θα πάρουμε τον δρόμο προς την Φεράρα. Άφιξη το απόγευμα στο ξενοδοχείο.  Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

9η ΗΜΕΡΑ: ΦΕΡΑΡΑ – ΑΝΚΟΝΑ (εν πλω)

Μετά το πρωινό αναχώρηση για το λιμάνι της Ανκόνα, όπου θα επιβιβαστούμε στο πλοίο της επιστροφής. Τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους. Διανυκτέρευση εν πλω.

 

10η ΗΜΕΡΑ: ΠΑΤΡΑ – ΑΘΗΝΑ (ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ)

Άφιξη στο λιμάνι της Πάτρας και αναχώρηση για την επιστροφή. Άφιξη το βράδυ με τις καλύτερες αναμνήσεις.

  

Η σειρά των επισκέψεων ενδέχεται να τροποποιηθεί,

με στόχο την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος.

  

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ!

Περιλαμβάνονται:
 • Η μεταφορά των συμμετεχόντων με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν.
 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια σε 4κλινες εσωτερικές καμπίνες από Ancona – Πάτρα.
 • Μία (1) διανυκτέρευση στα Τίρανα, στο 4* SKY HOTEL.
 • Δύο (2) διανυκτερεύσεις στο Ντουμπρόβνικ, στο 4* LERO HOTEL.
 • Μία (1) διανυκτέρευση στο Μπίογκραντ Να Μορού, στο 4* ILIRIJA HOTEL.
 • Μία (1) διανυκτέρευση στην Οπατίγια, στο 3* ΗΟΤΕL GARDENIJA.
 • Δύο (2) διανυκτερεύσεις στη Λουμπλιάνα, στο 4* URBAN RING.
 • Μία (1) διανυκτέρευση στη Φεράρα, στο 4* OROLOGIO HOTEL.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά (πρωινό και δείπνο / εκτός πλοίου).
 • Φόροι διαμονής.
 • Αρχηγός, συνοδός της Εταιρείας μας.
 • Πιστοποιημένος ελληνόφωνος ξεναγός.
 • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής και επαγγελματικής ευθύνης.
 • Διόδια.
 • Φ.Π.Α.
Δεν Περιλαμβάνονται:
 • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους κ.α.
 • Επιπλέον γεύματα, ποτά, φιλοδωρήματα κ.α.
 • Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  Το όνομά σας (απαραίτητο)

  Το τηλέφωνό σας (απαραίτητο)

  Το email σας

  Επιλέξτε σκοπό επικοινωνίας

    

  Επιπρόσθετες Πληροφορίες

  ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΥΠΟ ΔΩΜΑΤΙΟΥ

  Family Room, Τρίκλινο, Δίκλινο, Μονόκλινο