Θεοφάνεια στην Καστοριά “Τα Ραγκουτσάρια” – 4ήμερη Εορταστική Εκδρομή Πρέσπες, Φλώρινα, Νυμφαίο – 04.01.2025

245,00405,00

Αναχώρηση: Σάββατο 04 Ιανουαρίου 2025

Διαθέσιμες επιλογές:

Περιγραφή

“ΤΑ ΡΑΓΚΟΥΤΣΑΡΙΑ”

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 4ΗΜΕΡΗΣ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

ΚΑΣΤΟΡΙΑ – ΠΡΕΣΠΕΣ – ΦΛΩΡΙΝΑ – ΝΥΜΦΑΙΟ

 

1η Ημέρα (04/01/2025): Αθήνα (Νέα Μάκρη) – Καστοριά – Ντολτσό – Λαογραφικό Μουσείο

Συγκέντρωση και αναχώρηση  νωρίς το πρωί με ενδιάμεση στάση για καφέ στα Καμένα Βούρλα. Επόμενος σταθμός η πόλη της Καστοριάς, όπου θα έχουμε χρόνο για το μεσημεριανό μας φαγητό. Στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουμε βόλτα στο Ντολτσό, την παλιά πόλη με τα στενά πλακόστρωτα δρομάκια και  τα παλιά αρχοντικά που θυμίζουν την ακμή μιας άλλης εποχής. Θα επισκεφτούμε το Λαογραφικό Μουσείο Καστοριάς, το οποίο στεγάζεται στο αρχοντικό του Νεράντζη Αϊβάζη. Εδώ βρίσκουν φιλόξενη στέγη οι υλικές μαρτυρίες του τόπου, αντικείμενα από την καθημερινή ζωή στο σπίτι και στην εργασία, αντικείμενα που σχετίζονται με τελετές και γιορτές. Αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας. Άφιξη και τακτοποίηση στα δωμάτια. Χρόνος για ξεκούραση. Διανυκτέρευση.

 

2η Ημέρα (05/01/2025): Ενυδρείο Καστοριάς – Πρέσπες – Άγιος Αχίλλειος – Ψαράδες – Καστοριά

Μετά το πρωινό αναχώρηση για τον Ενυδρείο της Καστοριάς. Πρόκειται για το μεγαλύτερο γλυκού νερού των Βαλκανίων και συστεγάζεται σε ένα κτήριο 450 τ.µ. µε το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Στις δεξαµενές του φιλοξενείται µια ενδιαφέρουσα ποικιλία από ψάρια και άλλα υδρόβια είδη, που ζουν στις λίµνες και τα ποτάµια της χώρας µας και της ευρύτερης βαλκανικής περιοχής. Αποτελεί ταυτόχρονα µια «όαση» γνώσης και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης σχετικά µε τα ζητήµατα αυτά. Στη συνέχεια αναχώρηση για τις πανέμορφες Πρέσπες, τις ξακουστές «πολυεθνικέs» λίμνες, πάνω στις οποίες περνάνε τα σύνορα της Ελλάδας, της πρώην Γιουγκοσλαβίας και της Αλβανίας. Στη συνέχεια αναχώρηση για το νησάκι του Αγίου Αχίλλειου που αποτελεί πόλο έλξης, όπου με πλωτή γέφυρα δίνεται η δυνατότητα να το επισκεφθούμε και να θαυμάσουμε την ομώνυμη βασιλική του. Συνεχίζουμε για το γραφικό χωριό Ψαράδες, γνωστό για τα μικρά ταβερνάκια του, όπου και θα παραμείνουμε για μεσημεριανό φαγητό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, όπου θα έχουμε χρόνο για ξεκούραση. Διανυκτέρευση.

 

3η Ημέρα (06/01/2025): Καστοριά – Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων – Νυμφαίο – Φλώρινα – Ραγκουτσάρια Καστοριά

Μετά το πρωινό αναχώρηση για το Μαυροχώρι όπου θα επισκεφτούμε το μουσείο κέρινων ομοιωμάτων λαογραφίας και προϊστορίας που αποτελεί κόσμημα για το χωριό και γενικότερα για το Νομό Καστοριάς, στεγάζεται σε δύο κτήρια τοπικής αρχιτεκτονικής, όπου ο επισκέπτης θα μπορέσει να δει να αναπαρίστανται σκηνές καθημερινού βίου του λαού μας, σε μια προσπάθεια αναβίωσης των ηθών και εθίμων πανελλαδικά.

Στη συνέχεια αναχώρηση για το ορεινό Νυμφαίο στην πλαγιά του όρους Βίτσι σε υψόμετρο 1350 μ. με τα παραδοσιακής αρχιτεκτονικής σπίτια, το ερειπωμένο Αρχοντικό-Αρχηγείο του Μακεδονικού αγώνα, αλλά και το καταφύγιο της καφέ Αρκούδας «ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ». Χρόνος για επίσκεψη και για το μεσημεριανό μας φαγητό. Στη συνέχεια αναχώρηση για Φλώρινα. Η γνωριμία μας μαζί της θα ξεκινήσει από την πλακόστρωτη λεωφόρο Ελευθερίας, τον πιο όμορφο και χαρακτηριστικό δρόμο της πόλης, όπου θα θαυμάσουμε τα παλιά αρχοντικά κατά μήκος και εκατέρωθεν του ποταμού. Περιήγηση και επιστροφή στην Καστοριά. Το κυριότερο όμως μέρος της ημέρας είναι αφιερωμένο στις εκδηλώσεις που γίνονται αυτές τις μέρες, στο σημαντικότερο έθιμο της Καστοριάς, το περίφημο καρναβάλι της που αρχίζει και ολοκληρώνεται στη γιορτή της Αγίας Δομηνίκης. Η ονομασία του έχει τις ρίζες του στην αρχαιότητα, από την οποία μέσω της Ρώμης και του Βυζαντίου έφτασε στις μέρες μας. Τρία είναι τα χαρακτηριστικά της: οι μεταμφιέσεις (απαραίτητη η μάσκα), η μουσική και το φαγοπότι! Παράλληλα θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε την παλιά πόλη με τα στενά πλακόστρωτα δρομάκια (όπου καταλήγουν τα μπουλούκια μετά την παρέλαση για ένα ξέφρενο γλέντι) τα αρχοντικά που θυμίζουν την ακμή μιας άλλης εποχής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

4η Ημέρα (07/01/2025): Καστοριά –  Παναγία Μαυριώτισσα – Αθήνα (Νέα Μάκρη)

Μετά το πρωινό αναχώρηση  για να επισκεφτούμε την Παναγία Μαυριώτισσα, η οποία ιδρύθηκε το 1082 επί Βυζαντινού Αυτοκράτορα Αλέξιου Α’ Κομνηνού. Χρόνος για προσκύνημα. Έπειτα θα πραγματοποιήσουμε στάση για το μεσημεριανό μας φαγητό. Στη συνέχεια θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής, πραγματοποιώντας τις απαραίτητες στάσεις καθοδόν. Άφιξη το βράδυ με τις καλύτερες αναμνήσεις.

 

 

Η σειρά των επισκέψεων ενδέχεται να τροποποιηθεί,

με στόχο την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος.

 

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ!

Περιλαμβάνονται:
  • Η μεταφορά των συμμετεχόντων με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν.
  • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στην Καστοριά, στο ξενοδοχείο Limneon Resort & Spa 5* με πλούσιο πρωινό / www.limneon.com
  • Χρήση Οργανωμένου γυμναστηρίου.
  • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής και επαγγελματικής ευθύνης.
  • Αρχηγός, συνοδός της Εταιρείας μας.
  • Διόδια.
  • Φ.Π.Α.
Δεν Περιλαμβάνονται:
  • Φόροι διαμονής (ειδικό τέλος διανυκτέρευσης) 3,00€ ανά δωμάτιο, ανά διανυκτέρευση και καταβάλλονται στο ξενοδοχείο από τους συμμετέχοντες.
  • Είσοδοι σε μουσεία, σπήλαια, αρχαιολογικούς χώρους κ.α.
  • Γεύματα, ποτά, φιλοδωρήματα κ.α.
  • Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

    Το όνομά σας (απαραίτητο)

    Το τηλέφωνό σας (απαραίτητο)

    Το email σας

    Επιλέξτε σκοπό επικοινωνίας

    Επιπλέον πληροφορίες

    ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΥΠΟ ΔΩΜΑΤΙΟΥ

    Family Room, Τρίκλινο, Δίκλινο, Μονόκλινο