ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ στο Νησί των Ιπποτών – 5ήμερη Αεροπορική Εκδρομή στη Ρόδο – 28.04.2023

480,00575,00

Αναχώρηση: Παρασκευή 28 Απριλίου 2023

Διαθέσιμες επιλογές:

Περιγραφή

“ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ στο ΝΗΣΙ των ΙΠΠΟΤΩΝ”

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 5ΗΜΕΡΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Ρόδος – Λίνδος – Κρουαζιέρα Σύμη/Πανορμίτης

Παναγιά Τσαμπίκα – Παλάτι Μεγάλου Μάγιστρου

Προαιρετική Εκδρομή: Φετίγιε (η δική μας Μάκρη)

 

1η Ημέρα (28/04/2023): Αθήνα (Νέα Μάκρη) – Αεροδρόμιο Αθηνών – Ρόδος – Παλιά πόλη – Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου

Συγκέντρωση και αναχώρηση για το αεροδρόμιο. Έλεγχος, επιβίβαση στο αεροπλάνο και αναχώρηση για τη Ρόδο. Άφιξη στο Νησί των Ιπποτών. Επιβίβαση στο πούλμαν και πανοραμική ξενάγηση, βλέποντας τα τείχη της μεσαιωνικής πόλης, με κατεύθυνση το Μανδράκι, τη νέα πόλη, τα δημόσια κτίρια της Ιταλοκρατίας, το δικαστήριο, το Δημαρχείο κ.α. Συνεχίζοντας θα πάμε προς την Ακρόπολη της Ρόδου, γνωστή και ως Μόντε Σμιθ. Χρόνος για φωτογραφίες. Συνεχίζοντας την διαδρομή μας και περνώντας από το αρχαίο στάδιο, θα φτάσουμε στην παλιά πόλη, όπου θα περιηγηθούμε μέσα στην μεσαιωνική πόλη. Ανηφορίζοντας την οδό Ιπποτών θα συναντήσουμε το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, όπου το τάγμα των Ιπποτών του Αγίου Ιωάννου το κατασκεύασε ως κατοικία του και ως διοικητικό κέντρο της πόλης. Σήμερα λειτουργεί ως Βυζαντινό Μουσείο. Εντός των τειχών της πόλεως βρίσκεται το τουρκικό παζάρι γύρω από το τζαμί του Σουλεϊμάν, η παλαιά αγορά και άλλα κτήρια περιηγητικού ενδιαφέροντος. Χρόνος για γεύμα και βόλτα. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση στα δωμάτια και ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.

 

2η Ημέρα (29/04/2023): Λίνδος – Λουτρά Καλλιθέας  

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για τη Λίνδο, ένα από τα μεγαλύτερα αξιοθέατα του νησιού. Στους πρόποδες ενός εντυπωσιακού βράχου, φωλιάζει ο παραδοσιακός οικισμός της Λίνδου με τα λευκά κυβόσχημα σπιτάκια, που περιβάλλονται από το απόλυτο γαλάζιο του Αιγαίου προσδίδοντας σε αυτόν τον διατηρητέο οικισμό μια απαράμιλλη γοητεία. Ανεβαίνοντας στον ιερό βράχο της Ακρόπολης της Λίνδου θα δούμε τα ιπποτικά τείχη, την ελληνιστική εξέδρα, βωμούς και βάσεις αγαλμάτων, την Ελληνιστική στοά, το Ναό της Παρθένου Λινδίας Αθηνάς και φυσικά θα θαυμάσουμε μια συγκλονιστική θέα στη θάλασσα και τον οικισμό. Έπειτα θα επισκεφθούμε τα Λουτρά της Καλλιθέας, όπου μπορεί κανείς να διακρίνει επιρροές από όλους τους πολιτισμούς που γνώρισε το νησί. Γνωστές ήδη από την αρχαιότητα για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες, οι ιαματικές πηγές αξιοποιήθηκαν από τους Ιταλούς στις αρχές του 20ου αιώνα. Επιστροφή στην πόλη. Διανυκτέρευση.

 

3η Ημέρα (30/04/2023): Φιλέρημος – Αρχαία Κάμειρος

Αναχώρηση μετά το πρωινό, για να επισκεφθούμε το Δυτικό τμήμα του νησιού. Πρώτη μας στάση θα είναι στη Φιλέρημο. Εκεί θα επισκεφθούμε τον λόφο Φιλερημο, με την εκκλησία  Παναγίας της Φιλερημου, πρώην μοναστήρι με πολλά παγωνιά και την Via Cruz, δηλαδή τον λεγόμενο δρόμο του Γολγοθά που καταλήγει σε ένα τεράστιο σταυρό με θέα στο νησί. Επόμενη επίσκεψη μας η Αρχαία Κάμειρος, ακόμα μια από τις εντυπωσιακές αρχαίες πόλεις του νησιού, γνωστή και ως μια μικρογραφία της Πομπηίας. Χρόνος για φαγητό και επιστροφή στην πόλη. Χρόνος ελεύθερος για βόλτα. Διανυκτέρευση.

 

4η Ημέρα (01/05/2023): Ρόδος – Κρουαζιέρα Σύμη/Πανορμίτης

Αναχώρηση μετά το πρωινό για μονοήμερη κρουαζιέρα στη Σύμη. Οι πιο γνωστές περιοχές είναι το λιμάνι, γνωστό για τα πολύχρωμα παραδοσιακά σπίτια και η Ιερά Μονή του Αρχαγγέλου Μιχαήλ Πανορμίτη. Ο Πανορμίτης είναι ένα από τα πιο αναγνωρισμένα μοναστήρια που επισκέπτονται αμέτρητοι Έλληνες και Ορθόδοξοι Χριστιανοί σε όλο τον κόσμο. Οι κάτοικοι της Σύμης ιστορικά απασχολούνταν με την κατασκευή πλοίων, βαρκών και με τα σφουγγάρια. Πρώτη μας στάση το Μοναστήρι, όπου θα έχουμε χρόνο για προσκύνημα. Έπειτα το πλοίο αναχωρεί για τη Σύμη, όπου και παραμένει για τρεις ώρες. Μπορούμε να επισκεφτούμε τα στενά δρομάκια του Γιαλού και τα τοπικά καταστήματα σφουγγαριών και μπαχαρικών. Θα έχουμε χρόνο για να γευματίσουμε στα παραδοσιακά εστιατόρια και να εξερευνήσουμε το χωριό. Στις 18:00 το πλοίο θα φτάσει στο λιμάνι της Ρόδου και από εκεί θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας. Βράδυ ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

 

5η Ημέρα (02/05/2023): Παναγία Τσαμπίκα – Αεροδρόμιο Αθηνών – Αθήνα (Νέα Μάκρη)

Αναχώρηση μετά το πρωινό από το ξενοδοχείο μας. Πρώτη μας στάση η προστάτιδα του νησιού, η Παναγιά Τσαμπίκα. Χρόνος για να επισκεφθούμε την κάτω Μονή και όσοι επιθυμούν θα ανέβουν στο παρεκκλήσι το οποίο ονομάζεται και Παναγιά η Κυρά Ψηλή και βρίσκεται σε ύψωμα 326 μέτρων. Η θέα που αντικρίζει κανείς από ψηλά ανταμείβει τον επισκέπτη για την κούραση που ίσως νιώσει. Από εκεί θα κατευθυνθούμε προς τις 7 πηγές για μια μικρή βόλτα. Αναλόγως τον χρόνο μας θα πραγματοποιήσουμε κάποιες στάσεις, όπως στον Άγιο Νεκτάριο με τον πλάτανο 1000 χρόνων, την Ελεούσα με τα παλιά κτίρια των Ιταλών, το χωριό Σιάνα για μέλι και σούμα και την εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα. Στη συνέχεια άφιξη στο αεροδρόμιο, έλεγχος και επιβίβαση στο αεροπλάνο, για την πτήση της επιστροφής. Άφιξη στην Αθήνα με τις καλύτερες αναμνήσεις.

 

Προαιρετική Εκδρομή

(σε αντικατάσταση της 3ης ημέρας του προγράμματος):

3η Ημέρα (30/04/2023): Ρόδος – Φετίγιε (Η δική μας Μάκρη)

Αναχώρηση το πρωί με καταμαράν για να περάσουμε στο Φετίγιε της Μικράς Ασίας ή αλλιώς στη Μάκρη. Υπήρξε ως Τελμεσός για εκείνους που ξέρουν την ιστορία, είναι γνωστή ως Μάκρη για τους σύγχρονους Έλληνες και χάθηκε στη Μικρασιατική Καταστροφή του 1922.  Μία από τις πιο γνωστές πόλεις της Λυκίας, με ιστορία στο εμπόριο και στις τέχνες. Από εκείνη την εποχή μέχρι και σήμερα σώζονται οι αρχαίοι τάφοι της Λυκίας που βρίσκονται λαξευμένοι σε βράχους, κι έχουν το χαρακτηριστικό της διώροφης τριγωνικής στέγης. Αυτό που συγκινεί και εντυπωσιάζει είναι το ελληνικό χωριό – φάντασμα το Λεβίσι (Καγιάκιοι στα τουρκικά), με τις εκατοντάδες ερειπωμένες κατοικίες που απλώνονται σε μία βουνοπλαγιά και την ορθόδοξη εκκλησία που ακόμα στέκει. Το Λεβίσι στο 19ο αιώνα είχε μεγάλο ελληνικό πληθυσμό, αλλά το χωριό άδειασε με την ανταλλαγή των πληθυσμών, κι οι Έλληνες στάλθηκαν στην Αττική και κατοίκισαν στην περιοχή  που ονόμασαν Νέα Μάκρη και στο χωριό Φαράκλα της Βόρειας Εύβοιας. Η επίσκεψη στο Φετίγιε είναι εμπειρία που δημιουργεί συγκινήσεις. Επιστροφή το απόγευμα στη Ρόδο και στο ξενοδοχείο μας. Βράδυ ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

 

Η σειρά των επισκέψεων ενδέχεται να τροποποιηθεί,

με στόχο την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος.

 

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ!

Περιλαμβάνονται:
 • Η μεταφορά των συμμετεχόντων με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν.
 • Αεροπορικά Εισιτήρια με την Sky Express / Αθήνα 07.00 – Ρόδος 08:00 & Ρόδος 20.55 – Αθήνα 21.55 / 1 χειραποσκευή 8kl + 1 βαλίτσα 20kl.
 • Τέσσερεις (4) διανυκτερεύσεις στη Ρόδο, στο ξενοδοχείο Atlantis City Hotel 4* με πρωινό.
 • Κρουαζιέρα στη Σύμη και το Μοναστήρι του Πανορμίτη.
 • Επίσημος πιστοποιημένος ξεναγός.
 • Αρχηγός, συνοδός της Εταιρείας μας.
 • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής και επαγγελματικής ευθύνης.
 • Φ.Π.Α.
Δεν Περιλαμβάνονται:
 • Οι φόροι διαμονής (ειδικό τέλος διανυκτέρευσης): 3,00€ ανά δωμάτιο, ανά διανυκτέρευση και καταβάλλονται απευθείας από τους συμμετέχοντες στο ξενοδοχείο.
 • Η προαιρετική εκδρομή στη Φετίγιε.
 • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους κ.α.
 • Επιπλέον γεύματα, ποτά, φιλοδωρήματα κ.α.
 • Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  Το όνομά σας (απαραίτητο)

  Το τηλέφωνό σας (απαραίτητο)

  Το email σας

  Επιλέξτε σκοπό επικοινωνίας

    

  Επιπρόσθετες Πληροφορίες

  ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΥΠΟ ΔΩΜΑΤΙΟΥ

  Family Room, Τρίκλινο, Δίκλινο, Μονόκλινο