ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ Πάργα & Πρέβεζα – 3ήμερη Εκδρομή Βόνιτσα, Εκβολές Αχέροντα, Φιλιππιάδα, Κρουαζιέρα στον Αμβρακικό – 29.04.2023

180,00250,00

Αναχώρηση: Σάββατο 29 Απριλίου 2023

Διαθέσιμες επιλογές:

Περιγραφή

“ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2023”

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 3ΗΜΕΡΗΣ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

ΛΙΜΝΗ ΖΗΡΟΥ – ΠΡΕΒΕΖΑ – ΑΡΧΑΙΑ ΝΙΚΟΠΟΛΗ – ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ – ΤΟΥΡΛΙΔΑ

“ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ στον ΑΜΒΡΑΚΙΚΟ”

 

1η Ημέρα (29/04/2023): Αθήνα (Νέα Μάκρη) – Λίμνη Ζηρού – Πρέβεζα

Συγκέντρωση και αναχώρηση το πρωί, με ενδιάμεση στάση για τον πρωινό μας καφέ καθ’ οδόν. Στη συνέχεια άφιξη στη Λίμνη Ζηρού, που παραπέμπει σε Ελβετικό τοπίο και περιβάλλεται από πυκνή βλάστηση με πολλά είδη δέντρων και άλλων φυτών. Εκεί θα ξεκινήσουμε την πεζοπορική διαδρομή στο όμορφο μονοπάτι γύρω από τη λίμνη. Μικρή παράκαμψη για να ανέβουμε μέχρι τη θέση Κοκκινοπηλός και να θαυμάσουμε ένα μοναδικό γεωφυσικό φαινόμενο της περιοχής, όπου το έδαφος από την ειδική σύσταση του είναι κόκκινο και σε αντίθεση με την πράσινη φύση δημιουργεί έντονες εικόνες, άξιες θαυμασμού. Συνεχίζουμε την πεζοπορία μας μέχρι το σημείο που θα μας περιμένει το πούλμαν. Αναχώρηση και μετάβαση για φαγητό. Αργότερα θα αναχωρήσουμε για το ξενοδοχείο μας στη Πρέβεζα. Χρόνος για τακτοποίηση στα δωμάτια και ξεκούραση. Διανυκτέρευση.

 

2η Ημέρα (30/04/2023): Κρουαζιέρα στον Αμβρακικό – Πρέβεζα

Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για να πραγματοποιήσουμε  την κρουαζιέρα μας στον υγροβιότοπο Αμβρακικό (09.30), ένα οικοσύστημα που ανακηρύχθηκε σε Εθνικό Πάρκο και προστατεύεται από διεθνείς συνθήκες. Μέσα σε ένα τοπίο απαράμιλλης ομορφιάς και ηρεμίας, η παρατήρηση των ρινοδέλφινων είναι μια εμπειρία μοναδική. Τα υπέροχα αυτά πλάσματα που εδώ μετρούν έναν από τους μεγαλύτερους πληθυσμούς της Μεσογείου, συχνά πλησιάζουν το σκάφος έχοντας παιχνιδιάρικη διάθεση. Στην κρουαζιέρα μας θα δούμε ακόμη νησίδες με διαφορετικά είδη πουλιών, όπως αργυροπελεκάνους, κορμοράνους κ.α Θα μιλήσουμε για τους τρόπους ψαρέματος και θα σταματήσουμε για λίγο στο νταλιάνι (παραδοσιακός τρόπος ψαρέματος όπου βγαίνει το αυγοτάραχο). Στη διάρκεια της κρουαζιέρας θα αποβιβαστούμε στο νησάκι Κορωνησία, όπου θα πραγματοποιήσουμε μία μικρή πεζοπορική διαδρομή στο μονοπάτι της Κορώνας, απολαμβάνοντας το μοναδικό τοπίο. Χρόνος για γεύμα στο σκάφος και επιστροφή.

 

3η Ημέρα (01/05/2023): Αρχαία Νικόπολη – Μεσολόγγι – Τουρλίδα – Αθήνα (Νέα Μάκρη)

Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για τη μεγαλύτερη αρχαία πόλη της Ελλάδας, τη Νικόπολη. Η Νικόπολη ήταν το καμάρι του ρωμαίου αυτοκράτορα Οκταβιανού, η πόλη που έχτισε σε ανάμνηση της νίκης του ενάντια στον συστρατευόμενο στόλο του Αντώνιου και της Κλεοπάτρας, στη ναυμαχία του Ακτίου το 31 π.Χ. Χρόνος για επίσκεψη και ξενάγηση από έμπειρο τοπικό ξεναγό. Επόμενος σταθμός μας το ιστορικό Μεσολόγγι. Χρόνος για περιήγηση στον Κήπο των Ηρώων. Οι μορφές των ηρώων της θρυλικής εξόδου και όχι μόνο αποτυπώνονται σε προτομές και αγάλματα που αποτελούν ταυτόχρονα και μοναδικά έργα τέχνης. Ο Κήπος των Ηρώων έγινε με εντολή του Καποδίστρια τον Μάιο του 1829 και στο κεντρικότερο σημείο του δεσπόζει ένας τύμβος Μυκηναϊκού τύπου, μέσα στον οποίο τοποθετήθηκαν τα οστά των ηρώων της Εξόδου. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε την Τουρλίδα, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για μεσημεριανό φαγητό. Επιβίβαση στο πούλμαν και επιστροφή με τις απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις καθοδόν. Άφιξη το βράδυ με τις καλύτερες αναμνήσεις.

 

Η σειρά των επισκέψεων ενδέχεται να τροποποιηθεί,

με στόχο την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος.

 

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ!

Περιλαμβάνονται:
 • Η μεταφορά των συμμετεχόντων με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν.
 • Δύο (2) διανυκτερεύσεις στην Πρέβεζα, στο ξενοδοχείο Margarona Royal Hotel με πρωινό.
 • Κρουαζιέρα στον Αμβρακικό, με πλούσιο γεύμα ψαρικών στο σκάφος, κατά την διάρκεια της κρουαζιέρας.
 • Έμπειρος πιστοποιημένος ξεναγός στον Aρχαιολογικό Xώρο Αρχαίας Νικόπολης.
 • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής και επαγγελματικής ευθύνης.
 • Αρχηγός, συνοδός της Εταιρείας μας.
 • Διόδια.
 • Φ.Π.Α.
Δεν Περιλαμβάνονται:
 • Φόροι διαμονής (ειδικό τέλος διανυκτέρευσης) 1,50€ ανά δωμάτιο, ανά διανυκτέρευση και καταβάλλονται στο ξενοδοχείο από τους συμμετέχοντες.
 • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους κ.α.
 • Επιπλέον γεύματα, ποτά, φιλοδωρήματα κ.α.
 • Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  Το όνομά σας (απαραίτητο)

  Το τηλέφωνό σας (απαραίτητο)

  Το email σας

  Επιλέξτε σκοπό επικοινωνίας

    

  Επιπρόσθετες Πληροφορίες

  ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΥΠΟ ΔΩΜΑΤΙΟΥ

  Family Room, Τρίκλινο, Δίκλινο, Μονόκλινο