ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ Ρουμανία & Βουλγαρία – 7ήμερη Εκδρομή Βουκουρέστι, Μπρασόβ, Καρπάθια Όρη, Κάστρο Δράκουλα, Σόφια, Σαντάνσκι – 27.12.2022

655,00895,00

Αναχώρηση: Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2022

Διαθέσιμες επιλογές:

Περιγραφή

“ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ 2023”

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 7ΗΜΕΡΗΣ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

ΡΟΥΜΑΝΙΑ – ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

 

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ – ΜΠΡΑΣΟΒ – ΚΑΡΠΑΘΙΑ ΟΡΗ – ΣΙΝΑΪΑ

ΠΑΛΑΤΙ ΠΕΛΕΣ – ΠΑΡΚΟ ΧΕΡΑΣΤΡΑΟΥ

ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΚΑΤΑΚΟΥΖΗΝΟΥ – ΦΡΟΥΡΙΟ ΜΠΡΑΝ (ΚΑΣΤΡΟ ΔΡΑΚΟΥΛΑ)

ΣΟΦΙΑ – ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ

 

1η ΗΜΕΡΑ (27/12/22): ΑΘΗΝΑ (ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ) – ΣΟΦΙΑ

Συγκέντρωση και αναχώρηση νωρίς το πρωί, με ενδιάμεσες στάσεις καθοδόν για καφέ και φαγητό. Συνέχεια της διαδρομής μας τα σύνορα του Προμαχώνα. Έλεγχος των διαβατηρίων και διέλευση των συνόρων. Άφιξη το βράδυ στη Σόφια και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

2η ΗΜΕΡΑ (28/12/22):  ΣΟΦΙΑ (Πανοραμική Περιήγηση) – ΜΠΡΑΣΟΒ

Μετά το πρωινό θα ακολουθήσει πανοραμική περιήγηση στην πόλη της Σόφιας και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για μία από τις πιο ενδιαφέρουσες πόλεις της Ρουμανίας, την πόλη Μπρασόβ, γνωστό εμπορικό κέντρο των αρχαιότερων χρόνων. Άφιξη το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας και τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

3η ΗΜΕΡΑ (29/12/22): ΚΑΡΠΑΘΙΑ ΟΡΗ – ΣΙΝΑΪΑ – ΠΑΛΑΤΙ ΠΕΛΕΣ – ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΚΑΤΑΚΟΥΖΗΝΟΥ – ΦΡΟΥΡΙΟ ΜΠΡΑΝ (ΚΑΣΤΡΟ ΔΡΑΚΟΥΛΑ) – ΜΠΡΑΣΟΒ

Μετά το πρωινό, αναχώρηση με προορισμό τα Καρπάθια Όρη και την πόλη Σινάια. Πήρε το όνομά της από Μοναστήρι (17ος αιώνας) που χτίστηκε από Ρουμάνο ευγενή, έπειτα από προσκυνηματική επίσκεψη στο Όρος Σινά στην Αίγυπτο. Η πόλη ονομάζεται και “Διαμάντι των Καρπαθίων”, καθώς αποτελούσε κάποτε έναν από τους αγαπημένους προορισμούς της υψηλής κοινωνίας της Ρουμανίας. Εκεί, ο Βασιλιάς Κάρολος Α’ αποφάσισε να χτίσει την εξοχική του κατοικία και το εκπληκτικό Κάστρο Πέλες (1870), το οποίο αποτελεί το πιο όμορφο και πλούσιο κάστρο της χώρας (ξοδεύτηκαν μεγάλα κεφάλαια ώστε να μπορέσει η βασιλική οικογένεια να απολαύσει σπουδαίες ανέσεις για την εποχή, όπως ρεύμα, κεντρική θέρμανση κ.α.). Στη συνέχεια, θα επισκεφτούμε το Μοναστήρι του Κατακουζηνού. Ακολουθεί η περιοχή Μπραν και το πασίγνωστο Κάστρο του Δράκουλα ή αλλιώς Φρούριο Μπραν. Χτίστηκε το 1377 με σκοπό να προστατεύει τη γύρω περιοχή από εισβολείς. Επιστροφή στην πανέμορφη πόλη Μπρασόβ. Η παραμυθένια αυτή μεσαιωνική πόλη, περιβάλλεται από καταπράσινους λόφους και θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τη Μαύρη Εκκλησία που είναι η μεγαλύτερη γοτθική εκκλησία της Ρουμανίας. Θα περιηγηθούμε στα λιθόστρωτα στενά, ανάμεσα σε γραφικά κτίσματα που θυμίζουν περισσότερο Βαυαρική αρχιτεκτονική, παρά Ανατολική Ευρώπη. Εκεί θα συναντήσουμε και θα περπατήσουμε τον πιο στενό δρόμο της Ευρώπης (όπως λέγεται). Θα δούμε το Δημαρχείο και τη Κεντρική Πλατεία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

4η ΗΜΕΡΑ (30/12/22): ΜΠΡΑΣΟΒ – ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ (Ξενάγηση)

Μετά το πρωινό, αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Ρουμανίας, το Βουκουρέστι ή όπως αλλιώς ονομάζεται “μικρό Παρίσι” λόγω της αρχιτεκτονικής του. Βρίσκεται ανάμεσα στους πρόποδες των Καρπαθίων και του Δούναβη. Αναδείχτηκε πρωτεύουσα το 1459 κατά τη Βασιλεία του Vlad Tepes (Dracula). Αποτελεί τη μεγαλύτερη και πλουσιότερη πόλη της σύγχρονης Ρουμανίας. Ξενάγηση της πόλης, ξεκινώντας από την Αψίδα του Θριάμβου (αντίγραφο της Αψίδας του Παρισιού) και την ελληνική εκκλησία Σταυρουπόλεως, που βρίσκεται στον περίβολο της ελληνικής Πρεσβείας στο κέντρο της πόλης. Οδηγώντας κατά μήκος του ποταμού Dambovita θα φτάσουμε στο επιβλητικό Κοινοβούλιο της Ρουμανίας (Σπίτι του Λαού). Κατασκευασμένο επί Τσαουσέσκου, είναι το δεύτερο μεγαλύτερο κτιριακό συγκρότημα παγκοσμίως (μετά το Πεντάγωνο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής). Άφιξη στο ξενοδοχείο μας και τακτοποίηση στα δωμάτια. Πρωτοχρονιάτικο δείπνο και διανυκτέρευση.

 

5η ΗΜΕΡΑ (31/12/22): ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ (Ξενάγηση)

Μετά το πρωινό συνεχίζουμε τη ξενάγηση στο κέντρο της πόλης, όπου θα μας δοθεί η ευκαιρία να θαυμάσουμε τα σημαντικότερα μνημεία στο Βουκουρέστι, όπως είναι η Πλατεία Ελεύθερου Τύπου, το Αθήναιο (η πιο γνωστή αίθουσα συναυλιών), το Εθνικό Θέατρο του Λούκα Καρατζιάλε,  την Πλατεία Επανάστασης, το Πατριαρχείο και την Ελληνική Εκκλησία. Επίσης, θα δούμε τη Νομική Σχολή, την Όπερα, το Βοτανικό Κήπο και τη Στρατιωτική Ακαδημία. Θα επισκεφτούμε το Πάρκο Χεραστράου, ένα από τα πιο ενδιαφέροντα πάρκα στην Ευρώπη, δίπλα στην ακτή της λίμνης Herastrau του Βουκουρεστίου, με αναπαραστάσεις των κατοικιών, εκκλησιών, μύλων, ειδών οικιακής χρήσης κ.α. Ελεύθερος χρόνος για περιήγηση. Στη συνέχεια επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

! Καλή Χρονιά !

! Ευτυχισμένο το 2023 !

 

6η ΗΜΕΡΑ (01/01/23): ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ – ΣΟΦΙΑ (Ξενάγηση)

Μετά το πρωινό αναχώρηση από το ξενοδοχείο μας στο Βουκουρέστι, με προορισμό τη Βουλγαρία. Διέλευση των συνόρων και με τις απαραίτητες στάσεις καθοδόν, θα φτάσουμε στη Σόφια. Θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση και θα επισκεφτούμε τον Καθεδρικό Ναό Αλέξανδρου Νέφσκι, το Εθνικό Θέατρο, το Πανεπιστήμιο και τη Ροτόντα Αγίου Δημητρίου. Ελεύθερος χρόνος στην αγορά της πόλης για ψώνια και βόλτα. Αναχώρηση και άφιξη στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια και ξεκούραση. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

7η ΗΜΕΡΑ (02/01/23): ΣΟΦΙΑ – ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ – ΑΘΗΝΑ (ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ)

Αναχώρηση μετά το πρωινό με προορισμό μας το Σαντάνσκι. Άφιξη και χρόνος ελεύθερος για ψώνια και καφέ. Στη συνέχεια, αναχώρηση για το δρόμο της επιστροφής, με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό. Άφιξη το βράδυ με τις καλύτερες αναμνήσεις.

 

Η σειρά των επισκέψεων ενδέχεται να αλλάξει,

με στόχο την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος.

 

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ!

Περιλαμβάνονται:
 • Η μεταφορά των συμμετεχόντων με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν.
 • Δύο (2) διανυκτερεύσεις στη Σόφια της Βουλγαρίας, στο ξενοδοχείο Sofia Hotel Balkan 5* με ημιδιατροφή (πρωινό και δείπνο καθημερινά).
 • Δύο (2) διανυκτερεύσεις στο Μπρασόβ της Ρουμανίας, στο ξενοδοχείο Casa Wagner 3* με ημιδιατροφή (πρωινό και δείπνο καθημερινά).
 • Δύο (2) διανυκτερεύσεις στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας, στο ξενοδοχείο Holiday Inn 5* με ημιδιατροφή (πρωινό και δείπνο καθημερινά).
 • Πρωτοχρονιάτικο Ρεβεγιόν σε επιλεγμένο εστιατόριο, με πλούσιο μενού και μουσική για διασκέδαση και χορό.
 • Χειροποίητα δώρα και σπιτικά κουλουράκια.
 • Αρχηγός, συνοδός της Εταιρείας μας.
 • Πιστοποιημένος ελληνόφωνος ξεναγός.
 • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής και επαγγελματικής ευθύνης.
 • Διόδια.
 • Φ.Π.Α.
Δεν Περιλαμβάνονται:
 • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, κάστρα κ.α.
 • Επιπλέον γεύματα, ποτά, φιλοδωρήματα κ.α.
 • Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  Το όνομά σας (απαραίτητο)

  Το τηλέφωνό σας (απαραίτητο)

  Το email σας

  Επιλέξτε σκοπό επικοινωνίας

    

  Επιπρόσθετες Πληροφορίες

  ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΥΠΟ ΔΩΜΑΤΙΟΥ

  Family Room, Τρίκλινο, Δίκλινο, Μονόκλινο