ΠΑΣΧΑ στην Κέρκυρα – 5ήμερη Εορταστική Εκδρομή – 13.04.2023

0,00530,00

Αναχώρηση: Μεγάλη Πέμπτη 13 Απριλίου 2023

Διαθέσιμες επιλογές:

Περιγραφή

“ΠΑΣΧΑ 2023”

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 5ΗΜΕΡΗΣ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

ΠΑΣΧΑ στην ΚΕΡΚΥΡΑ

“ΕΘΙΜΟ ΤΩΝ ΜΠΟΤΗΔΩΝ – ΣΠΑΣΙΜΟ ΤΩΝ ΚΑΝΑΤΙΩΝ”

 

1η Ημέρα (13.04.2023): ΑΘΗΝΑ (ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ) – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ – ΚΕΡΚΥΡΑ (Μεγάλη Πέμπτη)

Συγκέντρωση και αναχώρηση νωρίς το πρωί για την Κέρκυρα. Ενδιάμεση στάση για τον πρωινό μας καφέ και στη συνέχεια αναχώρηση για την Ηγουμενίτσα. Επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους για ένα από τα πιο όμορφα νησιά του Ιονίου. Άφιξη στο νησί και χρόνος ελεύθερος για το μεσημεριανό μας φαγητό. Θα πραγματοποιήσουμε προσκύνημα στον Άγιο Σπυρίδωνα και το σκήνωμα της Αγίας Θεοδώρας. Αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος για ξεκούραση. Δείπνο σε πλούσιο νηστίσιμο μπουφέ. Το βράδυ αναχώρηση για να παρακολουθήσουμε τη Λειτουργία των 12 Ευαγγελίων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

2η Ημέρα (14.04.2023): ΚΑΝΟΝΙ – ΑΧΙΛΛΕΙΟ – ΜΠΕΝΙΤΣΕΣ (Μεγάλη Παρασκευή)

Αναχώρηση μετά το πρωινό, για να επισκεφθούμε το εκπληκτικό ανάκτορο “Αχίλλειο”, με την εντυπωσιακή θέα και τον όμορφο διάκοσμο που έκτισε η αυτοκράτειρα της Αυστρίας Ελισάβετ στα τέλη του 19ου αιώνα, η οποία γοητεύτηκε από τις ομορφιές της Κέρκυρας και από την Ελληνική μυθολογία και στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το γραφικό Κανόνι. Επόμενος σταθμός μας οι Μπενίτσες με ελεύθερο χρόνο για φαγητό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και χρόνος για ξεκούραση. Αναχώρηση για το ιστορικό κέντρο της πόλης, όπου  θα παρακολουθήσουμε την περιφορά όλων των  Επιταφίων των δεκάδων Ιερών Ναών της Πόλης, ζώντας μοναδικές στιγμές, ακούγοντας τους ανεπανάληπτους ήχους των φιλαρμονικών της Κέρκυρας με ιδιαίτερη κατανυκτική ατμόσφαιρα. Δείπνο σε πλούσιο μπουφέ. Διανυκτέρευση.

 

3η Ημέρα (15.04.2023): ΈΘΙΜΟ ΤΩΝ “ΜΠΟΤΗΔΩΝ” – ΣΠΑΣΙΜΟ ΤΩΝ ΚΑΝΑΤΙΩΝ (Μεγάλο Σάββατο)

Μετά το πρωινό αναχώρηση για τη λειτουργία του Αγίου Σπυρίδωνα στην κεντρική Πλατεία Σπιανάδα που συνοδεύεται από τις μουσικές μπάντες της πόλης. Η κορυφαία στιγμή έρχεται γύρω στις 11:00, οπότε λαμβάνει χώρα το έθιμο των “Μπότηδων”, του σπασίματος των κανατιών. Οι καμπάνες ηχούν και όλη η πόλη γιορτάζει την Πρώτη Ανάσταση. Ελεύθερος χρόνος και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Χρόνος για ξεκούραση μέχρι το βράδυ. Αναχώρηση για την εκκλησία όπου θα παρακολουθήσουμε τη λειτουργία προσμένοντας το χαρμόσυνο γεγονός της Ανάστασης Του Κυρίου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, όπου θα ακολουθήσει το Αναστάσιμο δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

!ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!              !ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!

 

4η Ημέρα (16.04.2023): ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΓΛΕΝΤΙ (Κυριακή του Πάσχα)

Μετά το πρωινό ελεύθερος χρόνος για βόλτα ή για όσους επιθυμούν να παραμείνουν στο ξενοδοχείο συμμετέχοντας στο παραδοσιακό ψήσιμο των αρνιών. Ακολουθεί μπουφές με ορεκτικά, μεζεδάκια και ζωντανή ελληνική μουσική για χορό και διασκέδαση. Συνέχεια θα έχει το Πασχαλινό γεύμα. Το βράδυ θα έχουμε ελεύθερο χρόνο. Διανυκτέρευση.

 

5η Ημέρα (17.04.2023): ΚΕΡΚΥΡΑ – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ – ΑΘΗΝΑ (ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ) (Δευτέρα του Πάσχα)

Μετά το πρωινό αναχώρηση για το λιμάνι. Χρόνος για μια τελευταία βόλτα στην όμορφη πόλη. Επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους για την Ηγουμενίτσα. Επιστροφή πραγματοποιώντας τις απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις. Άφιξη το βράδυ με τις καλύτερες αναμνήσεις.

 

Η σειρά των επισκέψεων ενδέχεται να τροποποιηθεί,

με στόχο την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος.

 

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ!

Περιλαμβάνονται:
 • Η μεταφορά των συμμετεχόντων με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν.
 • Ακτοπλοϊκά Εισιτήρια συμμετεχόντων Ηγουμενίτσα – Κέρκυρα & Κέρκυρα – Ηγουμενίτσα.
 • Τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις στο παραλιακό ξενοδοχειακό συγκρότημα “Messonghi Beach Hotel” σε δωμάτια Superior Plus / messonghibeach.gr
 • Ημιδιατροφή καθημερινά ξεκινώντας με νηστίσιμα εδέσματα σε πλούσιο μπουφέ από τη Μεγάλη Πέμπτη και καταλήγοντας το Μεγάλο Σάββατο με την παραδοσιακή μαγειρίτσα και την Κυριακή του Πάσχα με αρνιά σούβλας, κοκορέτσια, πασχαλινά αυγά και πολλά άλλα φαγητά.
 • Δώρο χειροποίητες λαμπάδες, τσουρέκι, αυγά και κουλουράκια.
 • Ορχήστρα μουσικής την Κυριακή του Πάσχα.
 • Έμπειρος τοπικός πιστοποιημένος ξεναγός (2η ημέρα προγράμματος).
 • Αρχηγός, συνοδός της Εταιρείας μας.
 • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής και επαγγελματικής ευθύνης.
 • Διόδια.
 • Φ.Π.Α.
Δεν Περιλαμβάνονται:
 • Φόροι διαμονής (ειδικό τέλος διανυκτέρευσης): 1,50€ ανά δωμάτιο, ανά διανυκτέρευση και καταβάλλονται στο ξενοδοχείο από τους συμμετέχοντες.
 • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους κ.α.
 • Επιπλέον γεύματα, ποτά, φιλοδωρήματα κ.α.
 • Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  Το όνομά σας (απαραίτητο)

  Το τηλέφωνό σας (απαραίτητο)

  Το email σας

  Επιλέξτε σκοπό επικοινωνίας

    

  Επιπρόσθετες Πληροφορίες

  ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΥΠΟ ΔΩΜΑΤΙΟΥ

  Family Room, Τρίκλινο, Δίκλινο, Μονόκλινο