Κοπή Πίτας 2024 – 3ήμερη Εορταστική Εκδρομή – Ιωάννινα, Μέτσοβο, Αργυρόκαστρο – Μουσείο Αργυροτεχνίας, Νησάκι Κυρά Φροσύνης – 19.01.2024

180,00270,00

Αναχώρηση: Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2024

Διαθέσιμες επιλογές:

Περιγραφή

“ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ 2024”

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 3ΗΜΕΡΗΣ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Ιωάννινα – Μέτσοβο – Μουσείο Αργυροτεχνίας

Νησάκι Κυρά Φροσύνης  Κάστρο Ιωαννίνων – Αργυρόκαστρο

 

1η Ημέρα (19/01/2024): Αθήνα (Νέα Μάκρη) – Κάστρο Ιωαννίνων – Νησάκι Κυρά Φροσύνης – Ιωάννινα

Συγκέντρωση και αναχώρηση νωρίς το πρωί για την πόλη των Ιωαννίνων, πραγματοποιώντας τις απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις καθοδόν. Άφιξη στα όμορφα Γιάννενα και χρόνος για επίσκεψη στη μοναδική καστροπολιτεία, σημείο αναφοράς της πόλης. Αποτελεί το αρχαιότερο βυζαντινό κάστρο της ελληνικής επικράτειας, με αδιάκοπη ιστορία καθώς είναι ένα από τα ελάχιστα κάστρα στην Ελλάδα που εξακολουθεί να κατοικείται μέχρι σήμερα. Όποιος επιθυμεί μπορεί να  επισκεφθεί το αξιόλογο Μουσείο Αργυροτεχνίας. Σκοπός του είναι η διάσωση της γνώσης για την ηπειρώτικη αργυροτεχνία και η διάχυση της πληροφορίας γύρω από την τεχνολογία της στο ευρύ κοινό.
Επίσης στον ελεύθερο χρόνο σας μπορείτε να επισκεφθείτε το Νησάκι της Κυρά Φροσύνης, γραφικό οικισμό με πετρόχτιστα σπίτια και λιθόστρωτα σοκάκια. Αξίζει να επισκεφθείτε το Μουσείο – Σπίτι του Αλή Πασά, όπου υπάρχει ο οντάς (δωμάτιο) του Πασά και οι τρύπες στο πάτωμα (από τις σφαίρες που τον σκότωσαν), τοπικές ενδυμασίες, όπως και προσωπικά αντικείμενα του Αλή Πασά και της Κυρά Φροσύνης. Άφιξη στο πολυτελές ξενοδοχείο μας και τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο σε πλούσιο μπουφέ. Διανυκτέρευση.

 

2η Ημέρα (20/01/2024): Αργυρόκαστρο – Ιωάννινα – Δεξίωση Κοπής Πίτας

Αναχώρηση μετά το πρωινό μας για το Αργυρόκαστρο. Η παλιά πόλη αποτελεί από το 2005 Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO και μαζί με τα αναρίθμητα σπίτια από πέτρα, συνθέτουν ένα πλούσιο “ψηφιδωτό” που μαρτυρεί την πλούσια κληρονομιά που άφησαν πίσω τους όσοι κατοίκησαν την περιοχή, στο πέρασμα των αιώνων. Η μοναδική αρχιτεκτονική του Αργυροκάστρου “δένει” αρμονικά με τον περιβάλλοντα χώρο, καθώς τα παραδοσιακά σπίτια του είναι φτιαγμένα από πέτρα, σαν να πρόκειται για φυσική συνέχεια του τοπίου.! Χρόνος για περιήγηση και μεσημεριανό φαγητό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και χρόνος για ξεκούραση. Το βράδυ θα ακολουθήσει η καθιερωμένη δεξίωση για την Κοπή Πίτας της Εταιρείας μας, με ζωντανή μουσική, χορό και διασκέδαση. Πλούσια δώρα/εκδρομές για τους τυχερούς που θα κερδίσουν το φλουρί. Διανυκτέρευση.

 

3η Ημέρα (20/01/2024): Ιωάννινα – Μέτσοβο – Αθήνα (Νέα Μάκρη)

Αναχώρηση μετά το πρωινό από το ξενοδοχείο μας. Θα επισκεφτούμε το γραφικό Μέτσοβο, όπου θα έχουμε χρόνο για μεσημεριανό φαγητό και περιήγηση. Το Μέτσοβο έχει χαρακτηριστεί παραδοσιακός οικισμός και έχει πολλά διατηρητέα μνημεία. Σύμφωνα με μια από τις πολλές απόψεις, το όνομα  του χωριού σημαίνει στα σλάβικα «το χωριό της αρκούδας». Αναχώρηση για τον δρόμο της επιστροφής πραγματοποιώντας τις απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις καθοδόν. Άφιξη το βράδυ με τις καλύτερες αναμνήσεις.

 

Η σειρά των επισκέψεων ενδέχεται να τροποποιηθεί,

με στόχο την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος.

 

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ!

Περιλαμβάνονται:
 • Η μεταφορά των συμμετεχόντων με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν.
 • Δύο (2) διανυκτερεύσεις στα Ιωάννινα, στο ξενοδοχείο Epirus Palace 5* / www.epiruspalace.gr
 • Ημιδιατροφή καθημερινά (πρωινό και δείπνο).
 • Δεξίωση για την Κοπή Πίτας της Εταιρείας μας, με ορχήστρα μουσικής για χορό και διασκέδαση.
 • Πλούσια δώρα/εκδρομές για τους συμμετέχοντες, στη δεξίωση Κοπής Πίτας της Εταιρείας μας (1 φλουρί ανά πούλμαν).
 • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής και επαγγελματικής ευθύνης.
 • Αρχηγός, συνοδός της Εταιρείας μας.
 • Διόδια.
 • Φ.Π.Α.
Δεν Περιλαμβάνονται:
 • Φόροι διαμονής (ειδικό τέλος διανυκτέρευσης): 4,00€ ανά δωμάτιο, ανά διανυκτέρευση και καταβάλλονται στο ξενοδοχείο από τους συμμετέχοντες.
 • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους κ.α.
 • Επιπλέον γεύματα, ποτά, φιλοδωρήματα κ.α.
 • Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  Το όνομά σας (απαραίτητο)

  Το τηλέφωνό σας (απαραίτητο)

  Το email σας

  Επιλέξτε σκοπό επικοινωνίας

    

  Επιπρόσθετες Πληροφορίες

  ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΥΠΟ ΔΩΜΑΤΙΟΥ

  Family Room, Τρίκλινο, Δίκλινο, Μονόκλινο