ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ στη Δράμα – 4ήμερη Εκδρομή Μοναστηράκι Δράμας, Ξάνθη, Παρανέστι, Θεσσαλονίκη – Ονειρούπολη Δράμας – 05.01.2023

205,00295,00

Αναχώρηση: Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2023

Διαθέσιμες επιλογές:

Περιγραφή

“ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ 2023”

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 4ΗΜΕΡΗΣ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

ΔΡΑΜΑ – ΞΑΝΘΗ – ΠΑΡΑΝΕΣΤΙ

ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ ΔΡΑΜΑΣ “ΕΘΙΜΟ ΑΡΑΠΗΔΩΝ”

“ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗ ΔΡΑΜΑΣ” – ΣΠΗΛΑΙΟ ΑΓΓΙΤΗ ΠΟΤΑΜΟΥ

 

1η Ημέρα (05/01/2023): ΑΘΗΝΑ (ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ) – ΔΡΑΜΑ – ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ ΔΡΑΜΑΣ “ΕΘΙΜΟ ΑΡΑΠΗΔΩΝ”

Συγκέντρωση και αναχώρηση νωρίς το πρωί. Στάση για τον πρωινό μας καφέ και το μεσημεριανό μας φαγητό καθοδόν. Το απόγευμα άφιξη στην πόλη της  Δράμας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Για όποιον το επιθυμεί, θα μεταβούμε στο Μοναστηράκι Δράμας, όπου θα παραμείνουμε για να παρακολουθήσουμε την προετοιμασία μύησης του εθίμου των Αράπηδων, το οποίο συμβολίζει τη μάχη της ζωής και του θανάτου, τη γονιμότητα και την έναρξη μιας νέας εποχής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

2η Ημέρα (06/01/2023): ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ  (Αγιασμός Υδάτων) –  ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ ΔΡΑΜΑΣ “ΕΘΙΜΟ ΑΡΑΠΗΔΩΝ”

Αναχώρηση μετά το πρωινό μας για να παρακολουθήσουμε τον αγιασμό των υδάτων στο όμορφο πάρκο των πηγών της Αγίας Βαρβάρας. Έπειτα θα μεταβούμε στο Μοναστηράκι Δράμας, όπου θα παρακολουθήσουμε το έθιμο των «Αράπηδων». Οι Αράπηδες, ντυμένοι με προβιές και ζωσμένοι με «τα τσάνια», χωρίζονται σε δύο ομάδες, με δύο αρχηγούς να τους οδηγούν, και βγαίνουν στα σοκάκια του χωριού. Το βήμα τους είναι αργό και επιβλητικό προκαλώντας εκκωφαντικό θόρυβο, για να ξορκίσουν το κακό και να φέρουν το αισιόδοξο μήνυμα της ζωής. Οι δύο ομάδες ενώνονται στο χώρο που κορυφώνεται το έθιμο, όπου και τους περιμένει ο κόσμος. Οι δύο αρχηγοί παλεύουν, μέχρι την τελική πτώση του ενός. Ακολουθεί μυσταγωγία γύρω από τον πεσμένο αρχηγό και ολοκληρώνεται με την ανάστασή του. Χαρούμενοι όλοι βγάζουν τις «μπαρμπότες», αποκαλύπτοντας τα πρόσωπά τους και στήνουν έναν ξέφρενο κυκλικό χορό. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό και επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Προαιρετική βραδινή έξοδος. Διανυκτέρευση.

 

3η Ημέρα (07/01/2023): ΠΑΡΑΝΕΣΤΙ – ΞΑΝΘΗ “ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ” – “ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗ ΔΡΑΜΑΣ”

Μετά το πρωινό αναχώρηση για το Παρανέστι. Χρόνος για περιήγηση στον όμορφο χωριό και αναχώρηση για τη Ξάνθη. Άφιξη και ξενάγηση στην Παλιά Πόλη Ξάνθης. Η Παλιά Πόλη είναι ένας τόπος μοναδικός και πολύτιμο πολιτιστικό κεφάλαιο για την σημερινή πόλη, αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Θράκης. Στην Παλιά Πόλη υπάρχουν 1.200 χαρακτηρισμένα διατηρητέα κτίσματα. Εκεί θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για το μεσημεριανό φαγητό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας το απόγευμα. Βραδινή έξοδος στην “Ονειρούπολη Δράμας”. Ο Δημοτικός Κήπος και η Κεντρική Πλατεία της πόλης, μεταμορφώνονται σε παραμυθένια σκηνικά και όλοι οι επισκέπτες είναι πρωταγωνιστές, στο απόλυτο χριστουγεννιάτικο παραμύθι. Διανυκτέρευση.

 

4η Ημέρα (08/01/2023): ΔΡΑΜΑ – ΣΠΗΛΑΙΟ ΑΓΓΙΤΗ ΠΟΤΑΜΟΥ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΑΘΗΝΑ (ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ)

Μετά το πρωινό αναχώρηση από το ξενοδοχείο μας για να επισκεφτούμε το Σπήλαιο του ποταμού Αγγίτη, ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά αξιοθέατα της Ανατολικής Μακεδονίας το οποίο έχει την μοναδικότητα να είναι το μεγαλύτερο ποτάμιο σπήλαιο στον κόσμο. Η πορεία μέσα στο σπήλαιο είναι εντυπωσιακή, καθώς γίνεται πάνω σε ένα τεχνικό γεφυράκι «πεζόδρομο» που διασχίζει κατά μήκος το σπήλαιο με τους πανέμορφους σταλακτίτες. Παίρνοντας τον δρόμο της επιστροφής, θα έχουμε στάση στην όμορφη Θεσσαλονίκη για το μεσημεριανό μας φαγητό. Άφιξη αργά το βράδυ με τις καλύτερες αναμνήσεις.

 

Η σειρά των επισκέψεων ενδέχεται να τροποποιηθεί,

με στόχο την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος.

 

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ!

Περιλαμβάνονται:
 • Η μεταφορά των συμμετεχόντων με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν.
 • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στη Δράμα, στο ξενοδοχείο Kouros Hotel 4* με πρωινό.
 • Τοπικός ξεναγός στην Παλιά Πόλη Ξάνθης.
 • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής και επαγγελματικής ευθύνης.
 • Αρχηγός, συνοδός της Εταιρείας μας.
 • Διόδια.
 • Φ.Π.Α.
Δεν Περιλαμβάνονται:
 • Φόροι διαμονής (ειδικό τέλος διανυκτέρευσης): 3,00€ ανά δωμάτιο, ανά διανυκτέρευση και καταβάλλονται στο ξενοδοχείο από τους συμμετέχοντες.
 • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους κ.α.
 • Επιπλέον γεύματα, ποτά, φιλοδωρήματα κ.α.
 • Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  Το όνομά σας (απαραίτητο)

  Το τηλέφωνό σας (απαραίτητο)

  Το email σας

  Επιλέξτε σκοπό επικοινωνίας

    

  Επιπρόσθετες Πληροφορίες

  ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΥΠΟ ΔΩΜΑΤΙΟΥ

  Family Room, Τρίκλινο, Δίκλινο, Μονόκλινο