ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ στο Μάνχαϊμ – 9ήμερη Εκδρομή Μέλανας Δρυμός, Ρόττενμπουργκ, Ζανκτ Γκορ, Κόμπλεντζ, Χαϊδελβέργη, Μπάτεν Μπάτεν, Στρασβούργο, Κολμάρ – 20.12.2023

915,001.275,00

Αναχώρηση: Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2023

Διαθέσιμες επιλογές:

Περιγραφή

“ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2023”

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 9ΗΜΕΡΗΣ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Μάνχαϊμ – Μέλανας Δρυμός – Ρόττενμπουργκ – Ζανκτ Γκορ Κόμπλεντζ

Χαϊδελβέργη Μπάτεν Μπάτεν Στρασβούργο – Κολμάρ 

 

1η Ημέρα 20/12/2023: Αθήνα (Νέα Μάκρη) – Πάτρα

Συγκέντρωση και αναχώρηση για το λιμάνι της Πάτρας. Ενδιάμεση στάση  καθοδόν.  Άφιξη στην Πάτρα, επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για Ανκόνα. Διανυκτέρευση εν πλω.

 

2η Ημέρα 21/12/2023: Ανκόνα – Μιλάνο ή Κόμο

Άφιξη στο λιμάνι της Ανκόνα και αναχώρηση για την περιοχή του Κόμο ή του Μιλάνου. Πραγματοποιώντας τις απαραίτητες στάσεις θα καταλήξουμε αργά το βράδυ στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια και διανυκτέρευση.

 

3η Ημέρα 22/12/2023: Μέλανας Δρυμός – Τίτιζε – Μάνχαϊμ

Αναχώρηση μετά το πρωινό από το ξενοδοχείο μας. Άφιξη στο Τίτιζε, στην καρδιά του Μέλανα Δρυμού (Μαύρο Δάσος). Χρόνος για βόλτα. Μέσω Φράιμπουργκ  θα καταλήξουμε το βράδυ στο ξενοδοχείο μας στο Μάνχαϊμ, πόλη στην συμβολή των ποταμών Ρήνου και Νέκαρ. Το Μάνχαϊμ είναι πόλη της νοτιοδυτικής Γερμανίας και η τρίτη μεγαλύτερη στο κρατίδιο της Βάτης Βυρτεμβέργης μετά την Καρλσρούη και τη Στουτγάρδη. Η πόλη έχει μια ασυνήθιστη ρυμοτομία καθώς η πόλη έχει χτιστεί σε απόλυτα τετράγωνα. Τακτοποίηση στα δωμάτια και διανυκτέρευση.

 

4η Ημέρα 23/12/2023: Μάνχαϊμ – Βαυαρία – Ρόττενμπουργκ – Φραγκονία

Αναχώρηση μετά το πρωινό από το ξενοδοχείο μας. Η σημερινή επίσκεψη μας θα είναι στο Μεσαιωνικό Ρόττενμπουργκ, στο κρατίδιο της Βαυαρίας στην περιοχής της Φραγκονίας. Εδώ θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τα Μεσαιωνικά τείχη, την εκκλησία του Νοσοκομείου, το Δημαρχείο, την αίθουσα που στέγαζε το Δημοτικό Συμβούλιο, τον Καθεδρικό Nαό του Αγ. Ιακώβου καθώς και την έκθεση Χριστουγεννιάτικων στολιδιών και το Μουσείο. Χρόνος ελεύθερος για βόλτα και φαγητό, επιστροφή στο Μάνχαϊμ και διανυκτέρευση.

 

5η Ημέρα 24/12/2023: Ζανκτ Γκορ – Κόμπλεντζ – Μάνχαϊμ

Αναχώρηση για την περιοχή του Ρήνου, μια από τις πιο όμορφες της Γερμανίας, πλάι στον ποταμό με τα επιβλητικά κάστρα, τους αμπελώνες και τα γραφικά χωριουδάκια. Άφιξη στο Ζανκτ Γκορ με τον επιβλητικό βράχο Λόρελαι. Έπειτα θα περιηγηθούμε στην πόλη Κόμπλεντζ στην συμβολή των ποταμών Ρήνου και Νέκαρ, για να δούμε το επιβλητικό μνημείο του Βίλχεμ Κάιζερ, σύμβολο της Γερμανικής Ενότητας. Επιστροφή στο Μάνχαϊμ. Θα ακολουθήσει Χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν. Διανυκτέρευση.

 

!! ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ !! ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ !!

 

6η Ημέρα 25/12/2023: Μάνχαϊμ – Χαϊδελβέργη

Αναχώρηση μετά το πρωινό για να επισκεφθούμε την Χαϊδελβέργη, μια από τις λίγες πόλεις που γλύτωσαν από τους βομβαρδισμούς του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Πλάι στον ποταμό Νέκαρ με το κάστρο, την παλιά έδρα των Παλατίνων, με τα επιβλητικά κωδωνοστάσια των εκκλησιών και τις στέγες των σπιτιών της πόλης στην περιοχή των καλλιτεχνών. Θα περπατήσουμε στο ιστορικό κέντρο με τον Καθεδρικό ναό, το Δημαρχείο αλλά και το παλαιότερο Πανεπιστήμιο της Γερμανίας. Επιστροφή το μεσημέρι στο Μάνχαϊμ και βόλτα στο κέντρο της πόλης. Θα δούμε το Βάσσερ Τουρμ, σύμβολο της πόλης και το λιμάνι του Ρήνου, ένα από τα μεγαλύτερα ποτάμια λιμάνια της χώρας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

7η Ημέρα 26/12/2023: Μπάτεν Μπάτεν – Στρασβούργο – Κολμάρ – Μιλάνο

Μετά το πρωινό αναχώρηση για το Μπάντεν Μπάντεν, την κωμόπολη στο ομοσπονδιακό κράτος της Βάδης-Βυρτεμβέργης, στην Γερμανία. Βρίσκεται στις δυτικές πλαγιές του Μέλαινος Δρυμού, στις όχθες του ποταμού Όου, κοντά στην Καρλσρούη. Οι πηγές του Μπάντεν-Μπάντεν είναι γνωστές για πάνω από 2.000 χρόνια και οι σχετικές εγκαταστάσεις σήμερα θυμίζουν έντονα ρωμαϊκά λουτρά του 3ου αιώνα μ.Χ. Επόμενος σταθμός η περιοχή της Αλσατίας και η πόλη του Στρασβούργου. Μικρή στάση για βόλτα  στην παλιά πόλη με τον επιβλητικό Καθεδρικό Ναό Νοτρ Νταμ και συνεχίζουμε για Κολμάρ, μια πολύ όμορφη πόλη, με χρωματιστά κτίρια, που βρίσκεται στο “δρόμο του κρασιού”. Το βράδυ θα φτάσουμε στο ξενοδοχείο μας στην ευρύτερη περιοχή του Μιλάνου. Τακτοποίηση στα δωμάτια και διανυκτέρευση.

 

8η Ημέρα 27/12/2023: Μιλάνο – Ανκόνα

Αναχώρηση μετά το πρωινό από το ξενοδοχείο μας. Πραγματοποιώντας τις απαραίτητες στάσεις φθάνουμε στο λιμάνι της Ανκόνα. Τακτοποίηση στο πλοίο και απόπλους για Πάτρα. Διανυκτέρευση εν πλω.

 

9η Ημέρα 28/12/2023: Πάτρα – Αθήνα (Νέα Μάκρη)

Άφιξη στο λιμάνι τις Πάτρας και αναχώρηση για Αθήνα πραγματοποιώντας τις απαραίτητες στάσεις. Άφιξη το απόγευμα με τις καλύτερες αναμνήσεις.

 

Η σειρά των επισκέψεων ενδέχεται να αλλάξει,

με στόχο την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος.

 

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ!

Περιλαμβάνονται:
 • Η μεταφορά των συμμετεχόντων με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν.
 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια σε 4κλινες εσωτερικές καμπίνες Πάτρα Aνκόνα και Ανκόνα – Πάτρα.
 • Δύο (2) διανυκτερεύσεις στο Μιλάνο ή στο Κόμο, σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4* με πρωινό.
 • Τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις στο Μανχάιμ, σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4* (Radisson Blu Mannheim ή παρόμοιο) με πρωινό.
 • Χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν.
 • Πιστοποιημένος ελληνόφωνος ξεναγός.
 • Αρχηγός, συνοδός της Εταιρείας μας.
 • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής και επαγγελματικής ευθύνης.
 • Φόροι διαμονής.
 • Διόδια.
 • Φ.Π.Α.
Δεν Περιλαμβάνονται:
 • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους κ.α.
 • Επιπλέον γεύματα, ποτά, φιλοδωρήματα κ.α.
 • Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  Το όνομά σας (απαραίτητο)

  Το τηλέφωνό σας (απαραίτητο)

  Το email σας

  Επιλέξτε σκοπό επικοινωνίας

    

  Επιπρόσθετες Πληροφορίες

  ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΥΠΟ ΔΩΜΑΤΙΟΥ

  Family Room, Τρίκλινο, Δίκλινο, Μονόκλινο