ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ Λάρισα, Αμπελάκια, Τύρναβος, Παλαιός Παντελεήμονας, Πορταριά, Μακρυνίτσα, Βόλος – Χριστουγεννιάτικο Χωριό «Το Πάρκο των Ευχών» – 23.12.2022

275,00450,00

Αναχώρηση: Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2022

Διαθέσιμες επιλογές:

Περιγραφή

“ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2022”

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 4ΗΜΕΡΗΣ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Λάρισα – Αμπελάκια – Τύρναβος

Χριστουγεννιάτικο Χωριό «Το Πάρκο των Ευχών» – Λιτόχωρο

Μονή Αγίου Διονυσίου Εν Ολύμπω – Παλαιός Παντελεήμονας

Πορταριά – Μακρυνίτσα – Βόλος

 

1η Ημέρα (23/12/2022): Αθήνα (Νέα Μάκρη) – Αγία Παρασκευή Τέμπη – Αμπελάκια – Λάρισα

Συγκέντρωση και αναχώρηση με ενδιάμεση στάση για να απολαύσουμε τον πρωινό μας καφέ στα Καμένα Βούρλα. Στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουμε στάση στο εκκλησάκι Αγίας Παρασκευής στα Τέμπη. Χρόνος για επίσκεψη και αναχώρηση για τα Αμπελάκια. Τα Αμπελάκια αποτελούν παραδοσιακό οικισμό του νομού Λάρισας και είναι χτισμένα στις βορειοδυτικές πλαγιές του όρους Όσσα, στην είσοδο της κοιλάδας των Τεμπών. Το χωριό φημίζεται για τα σπουδαία αρχοντικά του καθώς γνώρισε πολύ μεγάλη οικονομική ανάπτυξη κατά το παρελθόν, χάρη στην επεξεργασία και την βαφή νημάτων με κόκκινο χρώμα που παρήγαγαν από την επεξεργασία του φυτού ριζάρι (ρουβία η βαφική). Χρόνος για περιήγηση και μεσημεριανό φαγητό. Στη συνέχεια αναχώρηση για την Λάρισα. Επίσκεψη στο αξιόλογο Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας και χρόνος για τακτοποίηση στα δωμάτια και ξεκούραση. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

2η Ημέρα (24/12/2022): Τύρναβος (επίσκεψη σε τοπικό οινοποιείο) – Λάρισα Χριστουγεννιάτικο Χωριό  «Το Πάρκο των Ευχών»

Αναχώρηση μετά το πρωινό μας για τον Τύρναβο, τόπο γνωστό για το καλό τσίπουρο. Εκεί θα πραγματοποιήσουμε επίσκεψη σε τοπικό οινοποιείο, όπου στεγάζεται όλος ο απαραίτητος εξοπλισμός για την παραγωγή ποιοτικού οίνου και λειτουργεί μονάδα παραγωγής συμπύκνωσης και ανακαθαρισμού γλεύκους. Στη συνέχεια επιστροφή στη Λάρισα. Χρόνος στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό «Το Πάρκο των Ευχών». Στη συνέχεια επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο σε εορταστικό μπουφέ με μουσική από DJ. Διανυκτέρευση.

 

! Χρόνια πολλά !                 ! Καλά Χριστούγεννα !

 

3η Ημέρα (25/12/2022): Λιτόχωρο – Μονή Αγίου Διονυσίου Εν Ολύμπω – Παλαιός Παντελεήμονας – Λάρισα

Αναχώρηση μετά το πρωινό από το ξενοδοχείο μας. Άφιξη στο Λιτόχωρο ,όπου θα επισκεφθούμε τη Μονή Αγίου Αγίου Διονυσίου Εν Ολύμπω, τη σημαντικότερη μονή στο Νομό Πιερίας. Χρόνος για επίσκεψη και αναχώρηση για τον Παλαιό Παντελεήμονα, το χωριό «μπαλκόνι του Ολύμπου». Το χωριό έχει χαρακτηριστεί ως παραδοσιακός οικισμός καθώς αποτελεί ένα από τα καλύτερα δείγματα παραδοσιακής μακεδονίτικης αρχιτεκτονικής στη βόρεια Ελλάδα. Ελεύθερος χρόνος για περιήγηση στο πανέμορφο χωριό και μεσημεριανό φαγητό στα μαγαζιά του χωριού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

4η Ημέρα (26/12/2022): Λάρισα – Πορταριά – Μακρυνίτσα – Βόλος – Αθήνα (Νέα Μάκρη)

Αναχώρηση μετά το πρωινό από το ξενοδοχείο μας. Άφιξη στη γραφική Πορταριά, με τα πετρόχτιστα αρχοντικά, την πλακόστρωτη πλατεία με τα εντυπωσιακά πλατάνια καθώς και τα γραφικά μαγαζιά με τα παραδοσιακά γλυκά της. Επίσκεψη στο Λαογραφικό Μουσείο, το οποίο στεγάζεται σε κτίριο που αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα της πηλιορείτικης αρχιτεκτονικής και χρονολογείται από το 1864. Συνεχίζουμε για  την όμορφη Μακρυνίτσα, ένα από τα πιο τουριστικά ορεινά χωριά της Ελλάδας, το οποίο φημίζεται για το παραδοσιακό της χρώμα, την ιδιαίτερη πηλιορείτικη αρχιτεκτονική του και για την εξαιρετική θέα που διαθέτει προς τον Βόλο και τον Παγασητικό κόλπο. Στη συνέχεια  θα αναχωρήσουμε για τον Βόλο, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για το μεσημεριανό μας φαγητό στα φημισμένα τσιπουράδικα. Αναχώρηση για το δρόμο της επιστροφής με τις απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις. Άφιξη το βράδυ με τις καλύτερες αναμνήσεις.

 

Η σειρά των επισκέψεων ενδέχεται να τροποποιηθεί,

με στόχο την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος.

 

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ!

Περιλαμβάνονται:
 • Η μεταφορά των συμμετεχόντων με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν.
 • Τρείς (3) διανυκτερεύσεις στη Λάρισα, στο ξενοδοχείο Larissa Imperial Hotel 5* με ημιδιατροφή.
 • Χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν (μουσική με DJ).
 • Αρχηγός, συνοδός της Εταιρείας μας.
 • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής και επαγγελματικής ευθύνης.
 • Διόδια.
 • Φ.Π.Α.
Δεν Περιλαμβάνονται:
 • Φόροι διαμονής (ειδικό τέλος διανυκτέρευσης) 4,00€ ανά δωμάτιο, ανά διανυκτέρευση και καταβάλλονται στο ξενοδοχείο από τους συμμετέχοντες.
 • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους κ.α.
 • Επιπλέον γεύματα, ποτά, φιλοδωρήματα κ.α.
 • Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  Το όνομά σας (απαραίτητο)

  Το τηλέφωνό σας (απαραίτητο)

  Το email σας

  Επιλέξτε σκοπό επικοινωνίας

    

  Επιπρόσθετες Πληροφορίες

  ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΥΠΟ ΔΩΜΑΤΙΟΥ

  Family Room, Τρίκλινο, Δίκλινο, Μονόκλινο