ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ Αυστρία, Τσεχία, Ουγγαρία, Σερβία – 10ήμερη Εκδρομή Πράγα, Βιέννη, Βουδαπέστη, Σάλτσμπουργκ, Δρέσδη, Βελιγράδι – 21.12.2022

860,001.200,00

Αναχώρηση: Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022

Διαθέσιμες επιλογές:

Περιγραφή

“ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2022”

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 10ΗΜΕΡΗΣ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

ΠΡΑΓΑ – BIENNH – ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ

ΔΡΕΣΔΗ – ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ – ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ – ΝΙΣ

 

1η ΗΜΕΡΑ (21/12/2022): Αθήνα (Νέα Μάκρη) – Νις (Σερβία)

Αναχώρηση νωρίς το πρωί για τον συνοριακό σταθμό των Ευζώνων. Έλεγχος ταξιδιωτικών εγγράφων και συνεχίζουμε για την περιοχή Νις της Σερβίας. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

2η ΗΜΕΡΑ (22/12/2022): Νις – Βουδαπέστη (Ουγγαρία)

Πρωινή αναχώρηση για το “Παρίσι της Ανατολής”, την πανέμορφη Βουδαπέστη. Προσπερνώντας το Βελιγράδι – την πρωτεύουσα της Σερβίας – και το Νόβισαντ, καταλήγουμε αργά το απόγευμα στην πρωτεύουσα της Ουγγαρίας. Χρόνος για τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και προαιρετική βραδινή έξοδος για μια γνωριμία με τη νυχτερινή πόλη. Διανυκτέρευση.

 

3η ΗΜΕΡΑ (23/12/2022): Βουδαπέστη / Ξενάγηση Πόλης

Πρωινό και η ξενάγηση μας στο “Μαργαριτάρι του Δούναβη” ξεκινά από τη Βούδα και το λόφο του Γκέλερτ. Στη συνέχεια θα δούμε τον Πύργο των Ψαράδων και τη θαυμαστή εκκλησία του Ματία, όπου στέφονταν οι βασιλιάδες και θα απολαύσουμε την εξαιρετική θέα που προσφέρει η πόλη με τις επιβλητικές γέφυρες και το νησάκι της Μαργαρίτας στη μέση του ποταμού. Λίγο αργότερα, διασχίζοντας μια από τις πιο αριστοτεχνικές γέφυρες του Δούναβη, τη Γέφυρα των Αλυσίδων, θα βρεθούμε στην Πέστη και την Πλατεία Ηρώων, στολισμένη με υπέροχα αγάλματα. Ολοκληρώνουμε την ξενάγηση μας με τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου. Γεύμα και στον ελεύθερο χρόνο που ακολουθεί, μπορούμε να επισκεφθούμε τον εμπορικό δρόμο Vaci. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

4η ΗΜΕΡΑ (24/12/2022): Βουδαπέστη – Πράγα (Τσεχία) – Χριστουγεννιάτικο Ρεβεγιόν

Πρωινή αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Τσεχίας, την Πράγα. Άφιξη στη “Χρυσή Πόλη” και πρώτη γνωριμία με τα αξιοθέατά της. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση σε επιλεγμένο εστιατόριο, όπου θα πραγματοποιηθεί το Χριστουγεννιάτικο Ρεβεγιόν. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

! ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ !

 

5η ΗΜΕΡΑ (25/12/2022): Πράγα / Ξενάγηση Πόλης – Κάρλοβυ Βάρυ – Πράγα

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση. Η ξενάγηση της πόλης ξεκινά από την Καστρούπολη με τον μεγαλοπρεπή Ναό του Αγίου Βίτο. Στη συνέχεια, κατηφορίζουμε για να δούμε το ναό του Αγίου Γεωργίου, τη γέφυρα του Καρόλου, το Δημαρχείο με το Αστρονομικό Ρολόι, την οδό Παρισίων, την Εβραϊκή Συνοικία και τη γέφυρα του Τσεχ. Αμέσως μετά θα επισκεφθούμε το γραφικό καταπράσινο θέρετρο Κάρλοβυ Βάρυ μετις φημισμένες ιαματικές πηγές στην κοιλάδα του ποταμού Τέμπλα. Το 14ο αιώνα ονομάστηκε “Βασιλική Πόλη” από τον αυτοκράτορα Κάρολο Δ΄ και έκτοτε καθιερώθηκε ως τόπος συνάντησης προσωπικοτήτων των γραμμάτων, των τεχνών και της πολιτικής (τσάρος Μεγάλος Πέτρος, Γκαίτε, Μπετόβεν, Μπαχ, Μαρξ κ.ά.). Χρόνος ελεύθερος για να περπατήσουμε στα γραφικά δρομάκια ή να κάνουμε αγορές στα πολυάριθμα τουριστικά καταστήματα. Επιστροφή στην Πράγα. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

6η ΗΜΕΡΑ (26/12/2022): Πράγα – Δρέσδη – Πράγα

Πρωινό και αναχώρηση για μία εκδρομή στην ιστορική πρωτεύουσα της Σαξονίας, τη Δρέσδη, τη “Φλωρεντία της Γερμανίας” που βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Έλβα. Μεγαλοπρεπή κτίρια, μπαρόκ αρχιτεκτονικής, φανερώνουν την αίγλη του παρελθόντος. Θα δούμε το μεγαλειώδες ανακτορικό συγκρότημα Τσβίνγκερ (Zwinger), ένα από τα αριστουργήματα της μπαρόκ αρχιτεκτονικής στην Ευρώπη. Σήμερα στεγάζει πολλά μουσεία με παγκοσμίου κύρους συλλογές. Ακολουθεί επίσκεψη στην πλατεία Θεάτρου και στην Καθολική Εκκλησία της Αυλής, ένα πραγματικό κόσμημα αρχιτεκτονικής στην καρδιά της προτεσταντικής Δρέσδης, που χτίστηκε μεταξύ 1738 και 1755 από τους Gaetano Chiaveri και Christoph Knöffel. Χρόνος ελεύθερος και επιστροφή στην Πράγα. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

7η ΗΜΕΡΑ (27/12/2022): Πράγα – Βιέννη (Αυστρία)

Αναχώρηση μετά το πρωινό μας για την Αυστριακή πρωτεύουσα, Βιέννη. Νωρίς το μεσημέρι φθάνουμε στην πόλη του Στράους, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να ξεναγηθούμε στο σπουδαιότερο Παλάτι της Βιέννης, το Σενμπρούν, ενώ στην πανοραμική μας περιήγηση θα δούμε τα κτίρια του Δακτυλίου (Ring), την κρατική Όπερα, τα μουσεία Φυσικής Ιστορίας και Ιστορίας της Τέχνης, τους αυτοκρατορικούς και λαϊκούς κήπους, το παλάτι Χόφμπουργκ, το Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο, το Χρηματιστήριο και το Πανεπιστήμιο. Ακολουθεί η πλατεία Σβάρτσενμπεργκ με το ομώνυμο άγαλμα και ο γοτθικού ρυθμού Καθεδρικός Ναός του Αγίου Στεφάνου. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

8η ΗΜΕΡΑ (28/12/2022):  Βιέννη – Σάλτσμπουργκ – Βιέννη

Πρωινό και αναχώρηση για το μαγευτικό Σάλτσμπουργκ, τη γενέτειρα πόλη του Μότσαρτ. Μετά από μία θαυμάσια διαδρομή, τμήμα της οποίας διέρχεται από την εντυπωσιακή περιοχή των Λιμνών της Σαλτσκάμεργκουτ, θα φτάσουμε στο γραφικό Σάλτσμπουργκ. Εδώ θα περάσουμε από τους κήπους του ανακτόρου Μίραμπελ και τον ποταμό Salzach. Διασχίζοντας τα σοκάκια της πόλης θα επισκεφτούμε  το σπίτι του Μότσαρτ. Κατόπιν θα περιηγηθούμε στο Δημαρχείο, τον Καθεδρικό Ναό της πόλης και το Αβαείο του Αγίου Πέτρου. Χρόνος ελεύθερος για καφέ και βόλτα στα γραφικά δρομάκια του ιστορικού κέντρου με τις μεσαιωνικές καμάρες και τις περίτεχνες προσόψεις. Το βράδυ επιστροφή στη Βιέννη και το ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

9η ΗΜΕΡΑ (29/12/2022): Βιέννη – Βελιγράδι – Νις

Πρωινό και αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Σερβίας, το Βελιγράδι. Σύντομη περιήγηση. Τα περισσότερα αξιοθέατα του Βελιγραδίου συγκεντρώνονται στην παλιά πόλη. Το πιο γνωστό και ωραίο σημείο της παλιάς πόλης είναι το Φρούριο Kalemegdan το οποίο έχει μετατραπεί σε ένα μεγάλο φανταστικό πάρκο και περιλαμβάνει πολλά αξιοθέατα όπως το στρατιωτικό μουσείο, τον ζωολογικό κήπο αλλά και ωραία θέα στην πόλη και στους ποταμούς Δούναβη και Σάββα. Το οχυρό Kalemegdan έχει δει πολλές μάχες στο ιστορικό του και πολλές ανοικοδομήσεις σε διάφορες εποχές και στυλ. Ένα μέρος άξιο στρατηγικά αλλά και τουριστικά. Πέτρινοι τοίχοι, γραφικά σκηνικά, και πανέμορφη θέα είναι μερικά από τα πράγματα που παρέχει αυτό το στιβαρό κτίσμα του οποίου η ιστορία είναι παραπάνω από άξια χολιγουντιανής ταινίας. Πολύ κοντά στο φρούριο βρίσκεται η πλατεία Δημοκρατίας, μια μεγάλη και εντυπωσιακή πλατεία με όμορφα κτίρια. Θα δούμε επίσης τον Πύργο όπου εκτελέστηκε ο Ρήγας Φεραίος που μοιάζει µε τον Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης, ο Πύργος Νεµπόισα, ο οποίος χτίστηκε το 1460 και το όνομα του σημαίνει «ατρόμητος», διότι κατείχε καίρια θέση εκτός του βασικού οχυρωματικού συστήματος της πόλης του Βελιγραδίου. Μετά την κατάκτηση της περιοχής από τους Οθωμανούς, ο πύργος χρησιμοποιήθηκε ως φυλακή. Κι εκεί βρήκε τον θάνατο ο Ρήγας Φεραίος το 1798. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο στην περιοχή Νις. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

10η ΗΜΕΡΑ (30/12/2022): Νις – Αθήνα (Νέα Μάκρη)

Πρωινό και αναχώρηση για τον συνοριακό σταθμό των Ευζώνων. Έλεγχος ταξιδιωτικών εγγράφων και συνεχίζουμε για την επιστροφή με ενδιάμεσες στάσεις. Άφιξη το βράδυ με καλύτερες αναμνήσεις.

 

Η σειρά των επισκέψεων ενδέχεται να αλλάξει,

με στόχο την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος.

 

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ!

Περιλαμβάνονται:
 • Η μεταφορά των συμμετεχόντων με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν.
 • Περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα.
 • Δύο (2) διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένο ξενοδοχείο στη Νις (Ambassador Hotel 5* ή παρόμοιο) με ημιδιατροφή (πρωινό και δείπνο).
 • Δύο (2) διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένο ξενοδοχείο στη Βουδαπέστη (Novotel Budapest Danube Hotel 4* ή παρόμοιο) με ημιδιατροφή (πρωινό και δείπνο).
 • Τρείς (3) διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένο ξενοδοχείο στην Πράγα (Hermitage Prague Hotel 4* ή παρόμοιο) με ημιδιατροφή (πρωινό και δείπνο).
 • Δύο (2) διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένο ξενοδοχείο στη Βιέννη (Doppio Hotel 4* ή παρόμοιο) με ημιδιατροφή (πρωινό και δείπνο).
 • Χριστουγεννιάτικο Ρεβεγιόν σε επιλεγμένο εστιατόριο στην Πράγα.
 • Έμπειρος πιστοποιημένος ξεναγός.
 • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής και επαγγελματικής ευθύνης.
 • Φόροι διαμονής & Είσοδοι πόλεων.
 • Διόδια.
 • Φ.Π.Α.
Δεν Περιλαμβάνονται:
 • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, κάστρα κ.α.
 • Επιπλέον γεύματα, ποτά, φιλοδωρήματα κ.α.
 • Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  Το όνομά σας (απαραίτητο)

  Το τηλέφωνό σας (απαραίτητο)

  Το email σας

  Επιλέξτε σκοπό επικοινωνίας

    

  Επιπρόσθετες Πληροφορίες

  ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΥΠΟ ΔΩΜΑΤΙΟΥ

  Family Room, Τρίκλινο, Δίκλινο, Μονόκλινο