ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ στο Σαλέρνο – 6ήμερη Εκδρομή Νάπολη, Σορέντο, Πομπηία, Ποσειδωνία – Κρουαζιέρα Κοστιέρα Αμαλφιτάνα (Ποζιτάνο, Αμάλφι) – 02.06.2023

560,00695,00

Αναχώρηση: Παρασκευή 02 Ιουνίου 2023

Διαθέσιμες επιλογές:

Περιγραφή

“ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ 2023”

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 6ΗΜΕΡΗΣ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

ΝΑΠΟΛΗ – ΣΟΡΕΝΤΟ – ΣΑΛΕΡΝΟ – ΠΟΜΠΗΙΑ – ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ

ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΚΟΣΤΙΕΡΑ ΑΜΑΛΦΙΤΑΝΑ (ΠΟΖΙΤΑΝΟ – ΑΜΑΛΦΙ)

 

 • 1η ΗΜΕΡΑ (02/06/2023): ΑΘΗΝΑ (ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ) – ΠΑΤΡΑ (διανυκτέρευση εν πλω)

Συγκέντρωση των συμμετεχόντων, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την Πάτρα με ενδιάμεση στάση καθ’ οδόν. Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και αναχώρηση για το λιμάνι του Μπάρι. Χρόνος για να απολαύσετε τις ανέσεις του πλοίου. Διανυκτέρευση εν πλω.

 

 • 2η ΗΜΕΡΑ (03/06/2023): ΜΠΑΡΙ – ΣΟΡΕΝΤΟ – ΣΑΛΕΡΝΟ

Άφιξη το πρωί στο Μπάρι και αναχώρηση για το Σορέντο, μια υπέροχη πόλη με εντυπωσιακές επαύλεις. Το Σορέντο, αρχαία ελληνική πόλη, έχει την ηρεμία του τοπίου, με χρώματα και αρώματα που συνδυάζονται με μια μοναδική θέα στον Κόλπο της Νάπολης. Στο ιστορικό κέντρο δεσπόζει η Piazza Torquato Tasso με το άγαλμα του ποιητή που έγραψε το επικό ποίημα “Ελεύθερη Ιερουσαλήμ” τον 16ο αιώνα, ενώ από τα σημαντικά κτίρια που έχουν πάνω από 500 χρόνια ζωή είναι το διοικητήριο Sominova και ο καθεδρικός της πόλης, το Duomo. Στη συνέχεια αναχώρηση για το Σαλέρνο. Η πόλη του Σαλέρνο, με το ομώνυμο λιμάνι, βρίσκετε στον κόλπο του Σαλέρνο και είναι πρωτεύουσα της επαρχίας Καπάνια. Το Σαλέρνο είναι το κυριότερο λιμάνι της Ιταλίας για προορισμούς όπως Τυνησία, Σικελία, αλλά και Μαρόκο. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Χρόνος ελεύθερος στη διάθεσή σας. Διανυκτέρευση.

 

 • 3η ΗΜΕΡΑ (04/06/2023): ΠΟΜΠΗΙΑ – ΝΑΠΟΛΗ – ΣΑΛΕΡΝΟ

Μετά το πρωινό επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την Πομπηία, πόλη της νότιας Ιταλίας, στην πλευρά της Τυρρηνικής θάλασσας, κοντά στη σημερινή Νάπολη. Χτίστηκε τον 5ο αιώνα π.Χ. από τους Έλληνες στις ακτές της Καμπανίας στους πρόποδες του Βεζούβιου, κοντά στη Ρώμη. Το 62 μ.Χ. έγινε ένας σφοδρότατος σεισμός, που συντάραξε την ωραία και πλούσια αυτή πόλη. Η παλαιά πόλη είχε ξεχαστεί και κανείς δεν ήξερε την ύπαρξή της. Πρώτη ανακάλυψη τμήματος της Πομπηίας έγινε το 1592, τυχαία, κατά τις εργασίες για την κατασκευή υπόγειου υδραγωγείου. Ασύγκριτα μεγάλη είναι η αξία των ερειπίων της Πομπηίας, γιατί μας έδωσε μια ιδέα ρωμαϊκής πόλης στο σύνολό της, μέσα στην άνθηση της ακμής και του πλούτου της. Χρόνος για περιήγηση και συνεχίζουμε με επόμενη στάση την πανέμορφη Νάπολη. Οι Ιταλοί συνηθίζουν να λένε “Vedi Napoli e poi muori”, “τη Νάπολη να δω κι ας πεθάνω”. Η Νάπολη είναι ένα συναρπαστικό μέρος γεμάτο ζωντάνια, μεσαιωνικά κτήρια, παλιές εκκλησίες και υπαίθριες αγορές. Η καρδιά της Νάπολης, το ιστορικό της κέντρο, περιλαμβάνεται στη λίστα παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, με τα ιστορικά της κτίρια, τα στενά δρομάκια και τον αυτοκρατορικό παραλιακό δρόμο του 18ου αιώνα με τη ρομαντική θέα του Βεζούβιου. Θα επισκεφτούμε την Πλατεία του Λαού, τη Στοά του Ούμπερτ Β’, το Κάστρο του Αυγού, την Ισπανική Συνοικία και το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης που φιλοξενεί μία από τις καλύτερες συλλογές στον κόσμο ελληνορωμαϊκών αντικειμένων, συμπεριλαμβανομένων των θησαυρών από την Πομπηία. Έπειτα θα επισκεφτούμε την εκκλησία του San Sepolcro, με τον εντυπωσιακό πεπλοφόρο Χριστό. Χρόνος ελεύθερος για περιήγηση και στη συνέχεια αναχώρηση για το Σαλέρνο. Άφιξη στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

 • 4η ΗΜΕΡΑ (05/06/2023): ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΚΟΣΤΙΕΡΑ ΑΜΑΛΦΙΤΑΝΑ (ΠΟΖΙΤΑΝΟ – ΑΜΑΛΦΙ) – ΣΑΛΕΡΝΟ

Πρωινό και αναχώρηση για την κρουαζιέρα στην Κοστιέρα Αμαλφιτάνα. Πανέμορφα ψαροχώρια «γαντζώνονται» σε απόκρημνες ακτές και αμμώδεις όρμους.  Ο φιδωτός, κατηφορικός δρόμος της Αμαλφιτάνα, σφηνωμένος ανάμεσα σε ουρανό, βράχια και θάλασσα, ενώνει λιμανάκια, πόλεις και χωριά σε μία από τις πιο μαγευτικές διαδρομές στην Ευρώπη. Από το παραθαλάσσιο Ποζιτάνο και το Βιέτρι σουλ Μάρε με τα περίφημα κεραμικά ως το γοητευτικό, πολύχρωμο Αμάλφι, που τον 10ο αιώνα αποτελούσε αδιαμφισβήτητη ναυτική δύναμη, η περιήγηση χαρίζει ανεπανάληπτη θέα. Χρόνος ελεύθερος για βόλτα, στα στενά δρομάκια και τις αγορές του Ποζιτάνο. Αργότερα, αναχώρηση για Αμάλφι, τη μεγαλύτερη πόλη της ακτής και ταυτόχρονα διάσημο θέρετρο. Θα έχουμε χρόνο στη διάθεση μας για να δούμε τον Καθεδρικό Ναό, κτίσμα του 9ου αιώνα με πρόσοψη του 13ου που συνδυάζει αραβικά, βυζαντινά και γοτθικά στοιχεία. Μετά από την κρουαζιέρα, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

 • 5η ΗΜΕΡΑ (06/06/2023): ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ – ΜΠΑΡΙ

Αναχώρηση μετά το πρωινό μας για την Ποσειδωνία. Αρχαία ελληνική αποικία της Κάτω Ιταλίας στην περιοχή της Καμπανίας. Βρισκόταν 85 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Νάπολης στην σημερινή επαρχία του Σαλέρνο, κοντά στις ακτές της Τυρρηνικής θάλασσας. Η πόλη ιδρύθηκε τον 7ο αιώνα π.Χ. κατά την διάρκεια του δεύτερου ελληνικού αποικισμού. Το κύριο χαρακτηριστικό του σημερινού αρχαιολογικού χώρου είναι οι τρεις μεγάλοι ναοί που ήταν αφιερωμένοι στην Ήρα και στην Αθηνά. Η Ποσειδωνία φημίζεται επίσης για τους ζωγραφισμένους τάφους και αποτελούν ορισμένα από τα σημαντικότερα δείγματα ζωγραφικής της αρχαίας περιόδου. Στη συνέχεια θα μεταβούμε  στο λιμάνι του Μπάρι. Επιβίβαση στο πλοίο και τακτοποίηση στις καμπίνες. Απόπλους για το λιμάνι της Πάτρας. Διανυκτέρευση εν πλω.

 

 • 6η ΗΜΕΡΑ (07/06/2023): ΠΑΤΡΑ – ΑΘΗΝΑ (ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ)

Άφιξη στο λιμάνι της Πάτρας. Επιβίβαση στο πούλμαν και επιστροφή στην πόλη μας, γεμάτοι εντυπώσεις και αναμνήσεις από μια πραγματικά υπέροχη εκδρομή.

  

Η σειρά των επισκέψεων ενδέχεται να τροποποιηθεί,

με στόχο την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος.

   

Διαφορά δίκλινης εξωτερικής καμπίνας κατά άτομο A/R: 50,00€

Διαφορά δίκλινης εσωτερικής καμπίνας κατά άτομο A/R: 40,00€

 

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ!

Περιλαμβάνονται:
 • Η μεταφορά των συμμετεχόντων με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν.
 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια σε 4κλινες εσωτερικές καμπίνες Πάτρα – Μπάρι & Μπάρι – Πάτρα.
 • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στο Σαλέρνο, στο ξενοδοχείο Grand Hotel Salerno 4* με πρωινό / www.grandhotelsalerno.com
 • Ιδιωτικό ναυλωμένο σκάφος για την Κρουαζιέρα Ποζιτάνο – Αμάλφι.
 • Αρχηγός, συνοδός της Εταιρείας μας.
 • Πιστοποιημένος ελληνόφωνος ξεναγός.
 • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής και επαγγελματικής ευθύνης.
 • Φ.Π.Α.
 • Διόδια.
Δεν Περιλαμβάνονται:
 • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους κ.α.
 • Επιπλέον γεύματα, ποτά, φιλοδωρήματα κ.α.
 • Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  Το όνομά σας (απαραίτητο)

  Το τηλέφωνό σας (απαραίτητο)

  Το email σας

  Επιλέξτε σκοπό επικοινωνίας

    

  Επιπρόσθετες Πληροφορίες

  ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΥΠΟ ΔΩΜΑΤΙΟΥ

  Family Room, Τρίκλινο, Δίκλινο, Μονόκλινο