7ήμερη Εκδρομή στην Τοσκάνη – Φλωρεντία, Σιένα, Σαν Τζιμινιάνο, Λούκα, Πίζα – 17.11.2021

490,00570,00

Αναχώρηση: Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2021

Διαθέσιμες επιλογές:

Περιγραφή

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 7ΗΜΕΡΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ στην ΤΟΣΚΑΝΗ

ΑΝΚΟΝΑ – ΜΟΝΤΕΚΑΤΙΝΙ – ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ – ΣΙΕΝΑ

ΣΑΝ ΤΖΙΜΙΝΙΑΝΟ – ΛΟΥΚΑ – ΠΙΖΑ

 

1η ημέρα (17.11.2021): Αθήνα (Νέα Μάκρη) – Πάτρα

Συγκέντρωση και αναχώρηση για την Πάτρα με ενδιάμεσες στάσεις. Άφιξη στο λιμάνι της Πάτρας και άμεση επιβίβαση στο πλοίο. Τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους (17:30). Χρόνος για να απολαύσουμε τις ανέσεις του καραβιού. Διανυκτέρευση εν πλω.

 

2η ημέρα (18.11.2021): Ανκόνα – Μοντεκατίνι

Άφιξη στην Ανκόνα και αναχώρηση για την κεντρική Ιταλία, με προορισμό την ειδυλλιακή Τοσκάνη και το μαγευτικό Μοντεκατίνι. Άφιξη στη γραφική λουτρόπολη, με τα εντυπωσιακά κτίρια, τους όμορφους κήπους και τις φημισμένες ιαματικές πηγές. Οι πιο γνωστές ιαματικές πηγές της πόλης είναι το Tettucio Terme, στον κεντρικό δρόμο, χτισμένες στα τέλη του 18ου αιώνααπό τον Μεγάλο Δούκα της Τοσκάνης Leopold Habsburg – Lorraine, με υπέροχη διακόσμηση και ωραία έργα τέχνης. Χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη και τα γραφικά στενάκια της. Προαιρετικά μπορείτε να επισκεφθείτε την καστρόπολη με τον οδοντωτό, μια διαδρομή που αξίζει να κάνετε. Υπάρχει και το γραφικό τρενάκι, που σας κάνει βόλτα μέσα στην πόλη. Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος για ξεκούραση. Δείπνο και  διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα (19.11.2021): Σιένα – Σαν Τζιμινιάνο

Αναχώρηση μετά το πρωινό για επίσκεψη στη Σιέννα, την αιώνια αντίπαλο της Φλωρεντίας, με τον επιβλητικό καθεδρικό ναό, την παγκόσμια γνωστή κεντρική Plazzadel Campo, σε σχήμα αμφιθεατρικό, τα στενά γραφικά σοκάκια και τα μεσαιωνικά κτίρια από ροζ τούβλα. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τη μεσαιωνική πόλη των Κάστρων, το Σαν Τζιμινιάνο.«Το μαργαριτάρι της Τοσκάνης» είναι ένα μεσαιωνικό χωριό στο οποίο διατηρούνται περίπου 14 πύργοι, από εκείνους που υψώνονταν άλλοτε κατά εκατοντάδες στην περιοχή και συμβόλιζαν την δόξα, τον πλούτο και την ευπορία των ιδιοκτητών. Στην περιήγηση σας στην πόλη θα μπορέσετε να δείτε επίσης την κεντρική πλατεία, Πιάτσα Σιστέρνα, με το πηγάδι στη μέση. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα (20.11.2021): Φλωρεντία (ξενάγηση πόλης)

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για την ξενάγηση μας στη Φλωρεντία των Μεδίκων. Η πρωτεύουσα της Τοσκάνης είναι ένα ανοιχτό μουσείο τέχνης και αισθητικής. Την πόλη διασχίζει ο ποταμός Αρνό και την περιτριγυρίζουν μικροί λόφοι. Είναι η πατρίδα της Αναγέννησης και του Μποτιτσέλι, η πόλη του Λεονάρντο Ντα Βίντσι και του Γαλιλαίου και μούσα του Δάντη. Η περιοχή έχει χαρακτηριστεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Στην πλουσιότερη σε καλλιτεχνικούς θησαυρούς πόλη της Αναγέννησης θα θαυμάσουμε μεταξύ άλλων, το Βαπτιστήριο με την περίφημη Πόρτα του Παραδείσου, τον Καθεδρικό Ναό με το καμπαναριό του Τζιόττο, το Παλάτσο Βέκκιο στην πιάτσα ντελλα Σινιορία, το πόντε Βέκκιο και την Εκκλησία Σάντα Κρότσε. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και χρόνος για ξεκούραση. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα (21.11.2021): Λούκα – Πίζα – Μοντεκατίνι

Αναχώρηση μετά το πρωινό για να επισκεφθούμε την όμορφη πόλη Λούκα (Lucca), ιδρυθείσα από τους Ετρούσκους, η οποία βρίσκεται χτισμένη στις όχθες του ποταμού Σέρκιο, κοντά στην Τυρρηνική θάλασσα. Είναι πολύ γνωστή για τα ιδιαίτερα καλοδιατηρημένα Αναγεννησιακά τείχη που την περιβάλλουν και είναι διατηρημένα στο ακέραιο. Θα έχουμε χρόνο να περιηγηθούμε στα όμορφα σοκάκια, να θαυμάσουμε τις γραφικές πλατείες με αγάλματα και λουλούδια, τους εντυπωσιακούς ναούς και τους ιστορικούς πύργους. Επίσης θα μπορέσουμε να δούμε, για όποιον επιθυμεί, το πατρικό σπίτι του Τζιάκομο Πουτσίνι, τo οποίο λειτουργεί πλέον ως μουσείο. Θα επισκεφθούμε τον Καθεδρικό του Αγίου Μαρτίνου και θα μας εντυπωσιάσει το άγαλμα που απεικονίζει μαύρο τον Ιησού Χριστό. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την πόλη της Πίζας.Ο κεκλιμένος πύργος είναι το λεγόμενο ιταλικά «καμπινάλε» (καμπαναριό), ανεξάρτητο κωδωνοστάσιο, του καθεδρικού ναού της ιστορικής πόλης της Πίζας. Σχεδιάστηκε για να λειτουργεί ως παρατηρητήριο και ως καμπαναριό. Έχει ύψος 56 μέτρα και διάμετρο 15,50 μέτρα, ενώ η κλίση του φτάνει τις 5,5 μοίρες, δηλαδή η κορυφή του έχει μετακινηθεί οριζόντια περίπου 4μέτρα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και χρόνος για ξεκούραση. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα (22.11.2021): Μοντεκατίνι – Ανκόνα

Πρόγευμα και ανάλογα με την ώρα του απόπλου από Ανκόνα κι εφόσον μας το επιτρέπει ο χρόνος, θα έχουμε τη δυνατότητα για μια τελευταία βόλτα στην όμορφη πόλη. Αναχώρηση για το λιμάνι της Ανκόνα. Τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους (13:30). Χρόνος για να απολαύσουμε τις ανέσεις του καραβιού. Διανυκτέρευση εν πλω.

 

7η ημέρα (23.11.2021): Πάτρα – Αθήνα (Νέα Μάκρη)

Άφιξη στο λιμάνι της Πάτρας (14:30) και άμεση επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την επιστροφή με ενδιάμεσες στάσεις. Άφιξη το βράδυ με τις καλύτερες αναμνήσεις.

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2021

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ: Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021

 

Η σειρά των επισκέψεων ενδέχεται να αλλάξει,

με στόχο την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος.

 

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ!

Περιλαμβάνονται:
 • Η μεταφορά των συμμετεχόντων με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν.
 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια σε 2κλινες εσωτερικές καμπίνες Πάτρα – Ανκόνα και Ανκόνα – Πάτρα.
 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια πούλμαν Πάτρα – Ανκόνα και Ανκόνα – Πάτρα.
 • Τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις στην Τοσκάνη, στο ξενοδοχείο Grand Hotel Tettuccio 4*.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά (πρωινό και δείπνο / εκτός πλοίου).
 • Πιστοποιημένος ελληνόφωνος ξεναγός, καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
 • Ξεναγήσεις, περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της 7ήμερης εκδρομής.
 • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής και επαγγελματικής ευθύνης.
 • Διόδια.
 • Φ.Π.Α.
Δεν Περιλαμβάνονται:
 • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους κ.α.
 • Επιπλέον γεύματα, ποτά, φιλοδωρήματα κ.α.
 • Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  Το όνομά σας (απαραίτητο)

  Το τηλέφωνό σας (απαραίτητο)

  Το email σας

  Επιλέξτε σκοπό επικοινωνίας

  captcha
  εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε

    

  Επιπρόσθετες Πληροφορίες

  ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΥΠΟ ΔΩΜΑΤΙΟΥ

  Family Room, Τρίκλινο, Δίκλινο, Μονόκλινο