7ήμερη Εκδρομή στην Ιταλία του Μεσαίωνα – Περούτζια, Ορβιέτο, Ασίζη, Σπολέτο – Εναλλακτικές Πεζοπορικές Διαδρομές – 11.08.2021

615,00735,00

Αναχώρηση: Τετάρτη 11 Αυγούστου 2021

Διαθέσιμες επιλογές:

Περιγραφή

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 7ΗΜΕΡΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

στην Ιταλία του Μεσαίωνα

με Εναλλακτικό Πρόγραμμα Πεζοπορικών Διαδρομών

Περούτζια – Ορβιέτο – Ασίζη – Σπολέτο

Καταρράκτες Μαρμόρε – Μοντεφάλκο – Μπεβάνια – Γκούμπιο

 

1η Ημέρα (11.08.2021): Αθήνα (Νέα Μάκρη) – Πάτρα (διανυκτέρευση εν πλω)

Συγκέντρωση των συμμετεχόντων, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την Πάτρα, με ενδιάμεση στάση καθ’ οδόν. Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και αναχώρηση για το λιμάνι της Ανκόνα. Χρόνος για να απολαύσετε τις ανέσεις του πλοίου. Διανυκτέρευση εν πλω.

 

2η Ημέρα (12.08.2021): Ανκόνα – Περούτζια

Άφιξη στην Ανκόνα και αναχώρηση για την Ούμπρια «την πράσινη καρδιά της Ιταλίας», ένα μέρος με σπάνια φυσική ομορφιά. Στην Ούμπρια θα συναντήσουμε ειδυλλιακά τοπία, θα δούμε κυπαρίσσια, παραδοσιακά αγροτόσπιτα και αμπέλια. Προορισμός μας η πρωτεύουσα της Ούμπρια, η πανέμορφη Περούτζια. Η Περούτζια είναι η πόλη του περίφημου ζωγράφου Περουτζίνο, όπου θα δούμε την υπέροχη Φοντάνα Ματζιόρε, στο μέγαρο των Πριόρι και την περίφημη αναγεννησιακή πινακοθήκη, τον καθεδρικό ναό, το πηγάδι των Ετρούσκων και τη μεσαιωνική γειτονιά, όπου όλα αυτά χαρακτηρίζουν το ιστορικό κέντρο της πόλης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο στην περιοχή Περούτζια. Χρόνος ελεύθερος στη διάθεσή σας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

3η Ημέρα (13.08.2021): Ορβιέτο – Ασίζη – Σπολέτο – Περούτζια

Μετά το πρωινό επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για το Τόντι. Θα γνωρίσουμε την κωμόπολη και την υπόγεια πόλη Ορβιέτο, όπου θα επισκεφθούμε τον Καθεδρικό Ναό και άλλα αξιοθέατα. Συνεχίζουμε με επόμενη στάση στην πανέμορφη Ασίζη, παγκοσμίως γνωστή ως η γενέτειρα του Αγίου Φραγκίσκου, του Προστάτη Αγίου της Ιταλίας, ιδρυτή του μοναστικού Τάγματος των Φρανγκισκανών και μια από τις σπουδαιότερες θρησκευτικές μορφές το Μεσαίωνα. Είναι μια όμορφη πόλη χτισμένη σε λόφο, γεμάτη εκκλησίες και γραφικά σοκάκια με όμορφα μεσαιωνικά κτίρια από ροδόχρωμη πέτρα. Θα δούμε τη Βασιλική του Αγίου Φραγκίσκου, όπου βρίσκεται ο τάφος και οι νωπογραφίες του Τζιότο και Τσιμαμπουέ και τη Βασιλική της Σάντα Κιαρα, καθώς και το κάστρο Ρόκα Ματζόρε με την μοναδική πανοραμική θέα στην πόλη. Χρόνος ελεύθερος για περιήγηση. Επόμενος σταθμός μας το Σπολέτο, μια από τις πιο γοητευτικές πόλεις της κεντρικής Ιταλίας, η οποία φημίζεται για το πανέμορφο καθεδρικό με το κωδωνοστάσιο που κτίστηκε με πέτρα από το αρχαίο ρωμαϊκό αμφιθέατρο της πόλης, καθώς και για το Festival dei Due Mondi (από τα σπουδαιότερα φεστιβάλ Τέχνης και Μουσικής στην Ευρώπη). Χρόνος ελεύθερος και στη συνέχεια αναχώρηση για την Περούτζια. Άφιξη στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

4η Ημέρα (14.08.2021): Πεζοπορία στους Καταρράκτες Μαρμόρε

Μετά το πρωινό επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για το Φερεντίγιο, ένα μικρό χωριό χωρισμένο στα δύο, που το κάθε ένα έχει τον δικό του πύργο. Εκεί θα ξεκινήσουμε την πεζοπορική διαδρομή με πιστοποιημένο τοπικό συνοδό βουνού. Το μονοπάτι ακολουθεί την διαδρομή προσκυνήματος του Άγιου Φραγκίσκου που ξεκινά από τη Λα Βέρνα της Τοσκάνης και τελειώνει στη Ρώμη. Συνεχίζουμε να ακολουθούμε τον ποταμό Νέρα και λίγο πριν τους καταρράκτες Μαρμόρε, ανηφορίζουμε ανάμεσα σε ένα πανέμορφο δάσος, ως το ψηλότερο σημείο του καταρράκτη. Χρόνος ελεύθερος για να θαυμάσουμε το εξαιρετικό τοπίο με τους τεχνητούς καταρράκτες που δημιουργήθηκαν κατά την Ρωμαϊκή περίοδο. Αναχώρηση για την επιστροφή. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας. Χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση και περιήγηση στην όμορφη πόλη. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

5η Ημέρα (15.08.2021): Πεζοπορία στις Μεσαιωνικές πόλεις Μοντεφάλκο & Μπεβάνια

Μετά το πρωινό αναχώρηση για το Μοντεφάλκο, την πόλη που είναι γνωστή για τα κρασιά Sagrantino και ως το μπαλκόνι της Ούμπρια. Αφού περιηγηθούμε λίγο στην όμορφη πόλη και θαυμάσουμε το μουσείο και παρεκκλήσιο του Άγιου Φραγκίσκου, θα ξεκινήσουμε την πεζοπορική διαδρομή, μήκους 12 χιλιομέτρων με πιστοποιημένο τοπικό συνοδό βουνού. Θα κάνουμε πεζοπορία σε κατηφορικό μονοπάτι ανάμεσα σε ελαιώνες και αμπελώνες, έως τη Μπεβέγνια, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να  θαυμάσουμε το ξεχωριστής ομορφιάς τοπίο και τα διάσπαρτα οινοποιεία. Επιστροφή στην Περούτζια και χρόνος για ξεκούραση. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

6η Ημέρα (16.08.2021): Περούτζια – Γκούμπιο – Ανκόνα (διανυκτέρευση εν πλω)

Αναχώρηση μετά το πρωινό μας για τη γραφικότερη μεσαιωνική πόλη, το Γκούμπιο. Εκεί θα περιηγηθούμε στην παλιά πόλη και θα έχουμε χρόνο να περπατήσουμε στη Via Piccardi, θα δούμε το Δουκικό παλάτι και το Palazzo dei Consoli. Στη συνέχεια θα μεταβούμε  στο λιμάνι της Ανκόνα. Επιβίβαση στο πλοίο και τακτοποίηση στις καμπίνες. Απόπλους για το λιμάνι της Πάτρας. Διανυκτέρευση εν πλω.

 

7η Ημέρα (17.08.2021): Πάτρα – Αθήνα (Νέα Μάκρη)

Άφιξη στο λιμάνι της Πάτρας. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την πόλη μας, γεμάτοι εντυπώσεις και αναμνήσεις από μια πραγματικά υπέροχη εκδρομή.

 

Η σειρά των επισκέψεων ενδέχεται να τροποποιηθεί,

με στόχο την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος.

 

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ!

Περιλαμβάνονται:
 • Η μεταφορά των συμμετεχόντων με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν.
 • Ακτοπλοϊκά Εισιτήρια σε Δίκλινες Eσωτερικές Kαμπίνες Πάτρα – Ancona & Ancona – Πάτρα.
 • Τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις στην Περούτζια, στο ξενοδοχείο GioWine E Jazz Area 4* με ημιδιατροφή (πρωινό και δείπνο καθημερινά – εκτός πλοίου).
 • Τοπικός πιστοποιημένος συνοδός βουνού (για όσους θα συμμετέχουν στις πεζοπορικές διαδρομές).
 • Πιστοποιημένος ελληνόφωνος ξεναγός.
 • Είσοδος στους καταρράκτες Μαρμόρε.
 • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής και επαγγελματικής ευθύνης.
 • Διόδια.
 • Φ.Π.Α.
Δεν Περιλαμβάνονται:
 • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους κ.α.
 • Επιπλέον γεύματα, ποτά, φιλοδωρήματα κ.α.
 • Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  Το όνομά σας (απαραίτητο)

  Το τηλέφωνό σας (απαραίτητο)

  Το email σας

  Επιλέξτε σκοπό επικοινωνίας

  captcha
  εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε

    

  Επιπρόσθετες Πληροφορίες

  ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΥΠΟ ΔΩΜΑΤΙΟΥ

  Family Room, Τρίκλινο, Δίκλινο, Μονόκλινο