6ήμερη Εκδρομή στα Ελληνόφωνα Χωριά της Κάτω Ιταλίας – Λέτσε, Ματέρα, Τάραντας, Οτράντο, Αλμπερομπέλο, Καλλίπολη, Καλημέρα – 11.06.2022

465,00565,00

Αναχώρηση: Σάββατο 11 Ιουνίου 2022

Διαθέσιμες επιλογές:

Περιγραφή

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 6ΗΜΕΡΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

ΚΑΤΩ ΙΤΑΛΙΑ – ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΧΩΡΙΑ

 ΛΕΤΣΕ – ΜΑΤΕΡΑ – ΤΑΡΑΝΤΑΣ – ΟΤΡΑΝΤΟ

ΑΛΜΠΕΡΟΜΠΕΛΟ – ΚΑΛΛΙΠΟΛΗ – ΚΑΛΗΜΕΡΑ

 

1η ημέρα (11.06.2022): ΑΘΗΝΑ (ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ) – ΠΑΤΡΑ (ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ ΕΝ ΠΛΩ)

Αναχώρηση από το σημείο συγκέντρωσης για την Πάτρα. Άφιξη και επιβίβαση στο πλοίο της SUPER FAST με κατεύθυνση το Μπάρι της Ιταλίας. Χρόνος για να απολαύσετε τις ανέσεις του πλοίου. Διανυκτέρευση εν πλω.

 

2η ημέρα (12.06.2022): ΜΠΑΡΙ – ΜΑΤΕΡΑ ΤΑΡΑΝΤΑ – ΛΕΤΣΕ

Άφιξη το πρωί στο λιμάνι του Μπάρι και αναχώρηση για την πόλη που χωρίς καμιά υπερβολή κλείνει στους τοίχους και στις σπηλιές της ολόκληρη την ιστορία της ανθρώπινης ύπαρξης πάνω στον πλανήτη, την Ματέρα και το Σάσο Καβεόζο (Σπηλαιώδης Βράχος), στη μία από τις τρεις συνοικίες της πανάρχαιας πόλης. Περισσότερες από 100 εκκλησίες της πόλης είναι κατά ένα τμήμα τους εντελώς μέσα στους βράχους. Οι  σπηλιές που άλλοτε χρησίμευαν μόνο ως αποθήκες, στάβλοι και δεξαμενές, σταδιακά άρχισαν να φιλοξενούν ολόκληρες οικογένειες μαζί με όλο τους το βιος και τα ζωντανά τους. Από το 1993 οι Βράχοι της Ματέρας συμπεριλαμβάνονται στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς UNESCO. Επόμενη επίσκεψη μας ο Τάραντας, η αποικία που ίδρυσαν οι Σπαρτιάτες. Εκεί θα δούμε την Μαρίνα Πίκολα, την Μαρίνα Γκράντε, το Αραγωνικό Κάστρο και την Ακτή των Σειρήνων. Ελεύθερος χρόνος στο κέντρο της πόλης. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε στην πρωτεύουσα της Απουλίας, την όμορφη πόλη του Λέτσε (Φλωρεντία του Νότου). Άφιξη στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια και ξεκούραση. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα (13.06.2022): ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΧΩΡΙΑ – ΟΤΡΑΝΤΟ – ΚΑΛΗΜΕΡΑ – ΣΤΕΡΝΑΤΙΑ – ΛΕΤΣΕ

Μετά το πρωινό θα ξεκινήσουμε την περιήγησή μας στα ελληνόφωνα χωριά της Ελλάδας του Σαλέντο (Grecia Salentina), για ένα προσκύνημα στην περιοχή της Μεγάλης Ελλάδας. Πρώτα θα επισκεφθούμε το Οτράντο (αρχαία Υδρούντα). Οι Έλληνες πού βγήκαν εκεί είκοσι πέντε αιώνες πριν, έκτισαν στις εκβολές του ποταμού Υδρία, την Υδρούντα. Θα επισκεφθούμε την επιβλητική Παναγία Των Μαρτύρων. Οι ξυσμένες τοιχογραφίες βυζαντινής αγιογράφησης, πού μοιάζουν να είναι βαμμένες στο αίμα των Ελλήνων μαρτύρων, θυμίζουν το δράμα πού πέρασε. Στο εσωτερικό της σώζεται το μεγαλύτερο ψηφιδωτό δάπεδο της Ευρώπης (το δένδρο της ζωής) αλλά και η υπόγεια στέρνα πιστό αντίγραφο της στέρνας της Κωνσταντινούπολης, με τις 68 κολόνες ρωμαϊκές πάνω σε βάσεις ελληνικές. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για να ξεκουραστούμε και νωρίς το απόγευμα κατευθυνόμαστε στην πόλη του Βιτόριο Μπαλούμπο που πρώτος μίλησε για την ύπαρξη των Ελληνοφώνων στην περιοχή του Σαλέντο, την Καλημέρα. Εκεί θα θαυμάσουμε την μαρμαρένια στήλη του 4ου αιώνα, της Αθηναίας κόρης που της έγραψαν «Τσένη σού έν ίσαι έτού στη Καλημέρα» (Ελληνίδα Κόρη δεν είσαι ξένη στην Καλημέρα). Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε την Στερνάτια. Εκεί θα ξεναγηθούμε στο φημισμένο υπόγειο ελαιοτριβείο και την πόρτα Φιλία. Το βράδυ θα έχουμε χρόνο ελεύθερο στο γραφικό ιστορικό κέντρο του Λέτσε. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα (14.06.2022): ΚΑΛΛΙΠΟΛΗ – ΛΕΤΣΕ

Μετά το πρόγευμα θα ξεναγηθούμε στο ιστορικό κέντρο της πόλης του Λέτσε, με τα κτίρια σε ρυθμό μπαρόκ και ροκοκό από πέτρα λετσέζε, την πλατεία Σαντ Ορόντζο, όπου στο κέντρο υπάρχει η περίφημη κολώνα του προστάτη Αγίου της πόλης, το ρωμαϊκό αμφιθέατρο, την εκκλησία Σάντα Κρότσε, την θαυμαστή Cattedrale, το παλάτσιο ντελ Σέτζιο, το θέατρο Πεζιέλο, την πόρτα Νάπολη και το Κάστρο του Καρόλου του Ε’. Συνεχίζοντας το όμορφο ταξίδι μας στην Σαλεντινή Ελλάδα θα επισκεφθούμε την πλευρά της Iόνιας Ακτής. Το «Μαργαριτάρι του Ιονίου», η ηλιόλουστη Καλλίπολη, η οποία αποτελείται ουσιαστικά από δύο τμήματα, τη νέα και την παλιά πόλη, τα οποία ενώνονται μέσω μιας πέτρινης αψιδωτή γέφυρας. Εκεί θα δούμε την Ελληνική Κρήνη (Fontana Greca), η οποία είναι η πιο παλιά της Ιταλίας. Θα περπατήσουμε στους λιθόστρωτους δρόμους της παλιάς πόλης που οδηγούν σε αυλές με «μυστικές» στοές, σκάλες, καμάρες και στενά ρωμαϊκά μπαλκόνια, στην πολυσύχναστη οδό Via del Pace, στην μπαρόκ ρυθμού εκκλησία του San Francesco με τις εντυπωσιακές τοιχογραφίες του Giovanni Andrea Coppola, το Palazzo Tafuri με την περίτεχνη rococo εμφάνιση του, τον καθεδρικό ναό της Αγίας Αγάθης με τα ανάγλυφα στην υπέροχη πρόσοψή του. Ελεύθερος χρόνος στον κεντρικό πεζόδρομο της παλιάς πόλης για να θαυμάσουμε τα πανέμορφα κτίρια, να αγοράσουμε αναμνηστικά στα πολυάριθμα μαγαζάκια και να πιούμε ένα γνήσιο ιταλικό καπουτσίνο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για να γευματίσουμε. Το βράδυ θα απολαύσουμε τοπικές σπεσιαλιτέ σε παραδοσιακή γκρεκάνικη ταβέρνα και θα χορέψουμε στους ρυθμούς της Πίτσικα και Ταραντέλα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα (15.06.2022): ΛΕΤΣΕ – ΑΛΜΠΕΡΟΜΠΕΛΟ – ΜΠΑΡΙ (ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ ΕΝ ΠΛΩ)

Αναχώρηση μετά το πρόγευμα,για να επισκεφθούμε το μοναδικό στον κόσμο Άλμπερομπέλο. Το «χωριό των τρούλων», προστατευμένο από την UNESCO, πήρε το όνομα του από τις κωνικές στέγες (trulli) των σπιτιών. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε προς το λιμάνι του Μπάρι, αφού κάνουμε μία στάση (εάν υπάρχει ελεύθερος χρόνος), για να επισκεφτούμε τη βασιλική του Αγίου Νικολάου, όπου τα λείψανα του Αγίου Μυροβλύτη φυλάσσονται στην κρύπτη του ναού. Επιβίβαση αργά το απόγευμα στο καράβι για την Πάτρα. Τακτοποίηση και διανυκτέρευση εν πλω.

 

6η ημέρα (16.06.2022): ΠΑΤΡΑ – ΑΘΗΝΑ (ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ)

Άφιξη το πρωί στην Πάτρα. Επιβίβαση στο πούλμαν και με ενδιάμεση στάση για καφέ παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής. Άφιξη με τις καλύτερες αναμνήσεις.

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: Σάββατο 11 Ιουνίου 2022

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ: Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022

 

Η σειρά των επισκέψεων ενδέχεται να αλλάξει,

με στόχο την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος.

 

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ!

Περιλαμβάνονται:
 • Η μεταφορά των συμμετεχόντων με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν.
 • Εισιτήρια πλοίων για τους συμμετέχοντες Πάτρα – Μπάρι & Μπάρι – Πάτρα σε τετράκλινες καμπίνες εσωτερικές (Superfast Ferries).
 • Εισιτήρια πλοίων Πάτρα – Μπάρι – Πάτρα για το πούλμαν.
 • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στο Λέτσε, στο ξενοδοχείο Art Hotel 4* με ημιδιατροφή καθημερινά (πρωινό και ένα γεύμα / εκτός πλοίου) /   www.arthotel-lecce.it
 • Ελληνόφωνος ξεναγός καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
 • Ορχήστρα παραδοσιακής γκρεκάνικης μουσικής (μία βραδιά).
 • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής και επαγγελματικής ευθύνης.
 • Διόδια.
 • Φ.Π.Α.
Δεν Περιλαμβάνονται:
 • Φόροι πόλεως: 4,00€ κατά άτομο / ανά ημέρα.
 • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους κ.α.
 • Επιπλέον γεύματα, ποτά, φιλοδωρήματα κ.α.
 • Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  Το όνομά σας (απαραίτητο)

  Το τηλέφωνό σας (απαραίτητο)

  Το email σας

  Επιλέξτε σκοπό επικοινωνίας

  captcha
  εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε

    

  Επιπρόσθετες Πληροφορίες

  ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΥΠΟ ΔΩΜΑΤΙΟΥ

  Family Room, Τρίκλινο, Δίκλινο, Μονόκλινο