5ήμερη Εκδρομή Ικαρία – Αρμενιστής, Γιαλισκάρι, Μάραθο, Εύδηλος, Άγιος Κήρυκος, Θέρμα, Φάρος, Ραχών, Βρακάδες, Καστανιές, Μαγγανίτης – 04.08.2023

360,00540,00

Αναχώρηση: Παρασκευή 04 Αυγούστου 2023

Διαθέσιμες επιλογές:

Περιγραφή

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 5ΗΜΕΡΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ στην ΙΚΑΡΙΑ

Αρμενιστής – Γιαλισκάρι – Μάραθο – Πηγή – Εύδηλος – Κάμπος

Άγιος Κήρυκος – Θέρμα – ΦάροςΡαχών – Βρακάδες – Καστανιές

Χριστός –  Άγιος Δημήτριος – Μαγγανίτης – Ακαμάτρα

 

ΙΚΑΡΙΑ, ένα ημιορεινό δασωμένο νησί με πανέμορφη ανεξερεύνητη ενδοχώρα

και παραλίες ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς στο κεντρικό ανατολικό Αιγαίο!

 

1η Ημέρα (04/08/2023): Αθήνα (Νέα Μάκρη) – Πειραιάς – Ικαρία

Συγκέντρωση και αναχώρηση για το λιμάνι του Πειραιά. Τακτοποίηση στο πλοίο και απόπλους (07:15) για Ικαρία. Άφιξη στον Εύδηλο (14:05), το δεύτερο λιμάνι της Ικαρίας, με τις πολύχρωμες βαρκούλες που εξυπηρετεί κυρίως τη βόρεια πλευρά του νησιού. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στο χωριό Αρμενιστή. Ο Αρμενιστής είναι ένα από τα πιο τουριστικά μέρη της βόρειας πλευράς, υπέροχος συνδυασμός τοπίου και θάλασσας, με φόντο το απέραντο γαλάζιο, περισσότερο γνωστό για τις δύο μεγάλες, αμμώδεις παραλίες, που δέχονται τουρίστες όλων των ηλικιών. Ο μικρός γραφικός κόλπος του και ο πεζόδρομος από πάνω του με τα τουριστικά μαγαζιά, συνθέτουν μια εκπληκτική εικόνα διακοπών. Χρόνος για μπάνιο και μεσημεριανό φαγητό.  Το βράδυ, μετάβαση στο διπλανό χωριό Νας, απολαμβάνοντας το ωραιότερο ηλιοβασίλεμα του νησιού.  Σε μια μαγευτική σήμερα παραλία, βρισκόταν κατά την αρχαιότητα ένα αξιόλογο λιμάνι του νησιού, από το οποίο διασώζεται η προκυμαία και οι δέστρες για τα πλοία. Στον ίδιο χώρο βρισκόταν και το φημισμένο Ιερό αφιερωμένο στην Ταυροπόλο Αρτέμιδα. Σήμερα, δυστυχώς, το μόνο που έχει απομείνει είναι τα θεμέλια και το δάπεδό του.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

2η Ημέρα (05/08/2023): Γιαλισκάρι – Μάραθο – Πηγή – Εύδηλος – Κάμπος – Αρμενιστής

Αναχώρηση μετά το πρωινό από το ξενοδοχείο μας. Στάση στο χωριό Γιαλισκάρι για επίσκεψη σε τυποποιητήριο μελιού με γευσιγνωσία διάφορων ποικιλιών του φημισμένου Ικαριακού μελιού. Ξενάγηση και γνωριμία με τις μεθόδους παραγωγής φυσικού μελιού, ερμηνεία της σημασίας των μελισσών για την ισορροπία στον πλανήτη μας και ιστορική αναδρομή της παραγωγής μελιού στην Ικαρία. Αναχώρηση για το ημιορεινό χωριό του Μάραθου, ένα φυσικό μπαλκόνι στο βορειοανατολικό Αιγαίο. Στάση στην πλατεία του χωριού με την ιδιαίτερη θέα στην κοιλάδα του ποταμού Βουτσιδέ που άκμασε η αρχαία πόλη της Οινόης, το Δάσος του Ράντη και την κορυφογραμμή του Αθέρα (αρχαίου Πράμνου). Μετάβαση στο χωριό της Πηγής και επίσκεψη στην Ιερά Μονή Θεοκτίστης, με το εντυπωσιακό «Θεόκτιστο» ξωκλήσι κάτω από ένα τεράστιο λαξευμένο γρανιτένιο λούρο, δείγμα αρχέγονης ικαριακής κατοικίας. Επόμενη στάση το παραθαλάσσιο χωριό Κάμπος. Επίσκεψη στον Εύδηλο, το κεντρικό λιμάνι της βόρειας Ικαρίας, παλιά εμπορική σκάλα με πλούσια ιστορία και ιδιαίτερο χτιστό περιβάλλον. Ελεύθερος χρόνος για περιήγηση στα σοκάκια γύρω από το λιμάνι και απογευματινό κολύμπι στην παραλία του Ευδήλου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στον Αρμενιστή. Διανυκτέρευση.

 

3η Ημέρα (06/08/2023): Νοτιοανατολική Ικαρία / Άγιος Κήρυκος – Θέρμα – Φάρος

Πρωινό και αναχώρηση για τη νοτιοανατολική Ικαρία. Μετάβαση στον Άγιο Κήρυκο και επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ικαρίας. Μετάβαση για ιαματικά λουτρά στα Θέρμα, μια από τις πιο φημισμένες λουτροπόλεις της Ελλάδας γνωστή από την εποχή του Ιπποκράτη και του Ασκληπιού. Δυνατότητα ιαματικού μπάνιου, λουτρού στις θεραπευτικές λουτροπηγές Απόλλωνας, Κράτσα και Σπήλαιο που διαθέτουν χαμάμ σε φυσική σπηλιά, τζακούζι με ιαματικό νερό και ατομικούς λουτήρες που τροφοδοτούνται από ιαματικές ραδιούχες πηγές γνωστές για τη θεραπευτική τους αξία. Μετάβαση με το λεωφορείο στο παραθαλάσσιο χωριό του Φάρου με την μεγαλύτερη σε μήκος αμμουδιά της Ικαρίας για μεσημεριανό γεύμα και κολύμπι στο Ικάριο πέλαγος με θέα την πολυνησία των Φούρνων, τη Σάμο και τα βόρεια Δωδεκάνησα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στον Αρμενιστή. Διανυκτέρευση.

 

4η Ημέρα (07/08/2023): Βορειοδυτική Ικαρία / Περιοχή Ραχών – Βρακάδες – Καστανιές –  Χριστός –  Άγιος Δημήτριος – Αρμενιστής

Πρωινό και αναχώρηση για το ημιορεινό χωριό των Βρακάδων με επίσκεψη και ξενάγηση στο Λαογραφικό Μουσείο του χωριού. Μετάβαση με το λεωφορείο στο χωριό Καστανιές, για επίσκεψη στο νερόμυλο των Σπανέδων (σύντομη πεζοπορία 15 λεπτών σε δασικό μονοπάτι) και στη συνέχεια στάση για περιήγηση στην περιοχή Βαθές, με τις δύο τεχνητές λίμνες σε ένα τοπίο σπάνιας ομορφιάς στην κοιλάδα του ποταμού Μύρσωνα. Επίσκεψη για μεσημεριανή χαλάρωση και ελεύθερος χρόνος για ελαφρύ γεύμα στην πλατεία του Χριστού Ραχών, κεφαλοχώρι της δυτικής Ικαρίας. Από την πλατεία του Χριστού θα περιηγηθούμε από το παλιό λιθόστρωτο καλντερίμι έως την πλατεία του Αγίου Δημητρίου, σε ένα σύντομο περίπατο ερμηνείας της φυσικής και πολιτισμικής κληρονομιάς της βορειοδυτικής Ικαρίας. Στη διάρκεια της πεζοπορίας επισκεπτόμαστε εργαστήριο φυσικών καλλυντικών με χειροποίητα σαπούνια ελαιολάδου, κηραλοιφές, κρέμες, αποξηραμένα βότανα, όπου γίνεται μια παρουσίαση τοπικών προϊόντων που βασίζονται στα αρωματικά – φαρμακευτικά φυτά της Ικαρίας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στον Αρμενιστή. Διανυκτέρευση.

 

5η Ημέρα (08/08/2023): Μαγγανίτης (Παραλία Σεϋχέλλες) – Ακαμάτρα (κεφαλοχώρι Μεσαριάς ) – Άγιος Κήρυκος – Πειραιάς – Αθήνα (Νέα Μάκρη)

Πρωινό και αναχώρηση για το εντυπωσιακό ψαροχώρι του Μαγγανίτη από όπου ξεκινάει το θαλάσσιο ταξί για εκδρομή στην πανέμορφη και απομονωμένη παραλία της νότιας ακτογραμμής της Ικαρίας, Σεϋχέλλες (έξοδα ατομικά). Μετάβαση για κολύμπι στην παραλία Σεϋχέλλες, με τα χαρακτηριστικά λευκά βότσαλα και τα τιρκουάζ νερά. Επιστροφή στο λιμανάκι του Μαγγανίτη και αναχώρηση για το διατηρητέο αρχιτεκτονικά παραδοσιακό οικισμό της Ακαμάτρας για χαλάρωση στην πανέμορφη πλατεία του χωριού και χρόνο για γεύμα ή σνακ. Άφιξη στο λιμάνι του Άγιου Κήρυκου, επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση (18:15) για τον Πειραιά. Άφιξη (00:20), επιβίβαση στο πούλμαν και επιστροφή με τις καλύτερες αναμνήσεις.

 

Η σειρά των επισκέψεων ενδέχεται να τροποποιηθεί,

με στόχο την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος.

 

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ!

Περιλαμβάνονται
 • Η μεταφορά των συμμετεχόντων με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν.
 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Πειραιάς – Εύδηλος και Άγιος Κήρυκος – Πειραιάς (οικονομική θέση).
 • Τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις στον Αρμενιστή, στο ξενοδοχείo Daidalos Hotel 3* με πρωινό.
 • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής και επαγγελματικής ευθύνης.
 • Αρχηγός, Συνοδός της Εταιρείας μας.
 • Τοπικός Ξεναγός.
 • Φ.Π.Α.
Δεν Περιλαμβάνονται
 • Οι φόροι διαμονής (ειδικό τέλος διανυκτέρευσης): 1,50€ ανά δωμάτιο, ανά διανυκτέρευση και καταβάλλονται απευθείας από τους συμμετέχοντες στο ξενοδοχείο.
 • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους κ.α.
 • Επιπλέον γεύματα, ποτά, φιλοδωρήματα κ.α.
 • Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  Το όνομά σας (απαραίτητο)

  Το τηλέφωνό σας (απαραίτητο)

  Το email σας

  Επιλέξτε σκοπό επικοινωνίας

    

  Επιπρόσθετες Πληροφορίες

  ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΥΠΟ ΔΩΜΑΤΙΟΥ

  Family Room, Τρίκλινο, Δίκλινο, Μονόκλινο