4ήμερη Εκδρομή στη Βάλια Κάλντα – Μέτσοβο, Γρεβενά, Βωβούσα, Εθνικός Δρυμός Πίνδου – Κυνήγι Τρούφας, Jeep Safari, Πεζοπορικές Διαδρομές – 14.10.2021

235,00290,00

Αναχώρηση: Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021

Διαθέσιμες επιλογές:

Περιγραφή

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 4ΗΜΕΡΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ στη “ΒΑΛΙΑ ΚΑΛΝΤΑ”

ΕΘΝΙΚΟΣ ΔΡΥΜΟΣ ΠΙΝΔΟΥ

ΜΕΤΣΟΒΟ – ΓΡΕΒΕΝΑ – ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ – ΒΩΒΟΥΣΑ – ΤΡΙΚΑΛΑ

ΣΠΗΛΑΙΟ – ΜΗΛΙΑ – ΠΕΤΡΙΝΑ ΓΕΦΥΡΙΑ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΕΤΕΩΡΩΝ – ΤΕΧΝΗΤΗ ΛΙΜΝΗ ΑΩΟΥ

“Κυνήγι Τρούφας, Jeep Safari, Πεζοπορικές Διαδρομές”

 

1η Ημέρα (14/10/2021): Αθήνα (Νέα Μάκρη) – Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων – Κυνήγι Τρούφας – Μέτσοβο

Συγκέντρωση και αναχώρηση νωρίς το πρωί για Μετέωρα, με ενδιάμεση στάση για τον πρωϊνό μας καφέ. Άφιξη στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων όπου θα ακολουθήσουμε ένα πρόγραμμα πραγματικά συναρπαστικό, μία μοναδική εμπειρία. Στα πανέμορφα και άγνωστα δάση της περιοχής, σε πολύ μικρή απόσταση από την Καλαμπάκα, θα απολαύσουμε ένα ανεπανάληπτο κυνήγι τρούφας, θα γευτούμε μία πεντανόστιμη τρουφομακαρονάδα στο δάσος, που μαγειρεύεται με τις τρούφες που βρίσκουν τα τρουφόσκυλα, και θα  ξεναγηθούμε στο Μουσείο. Το μουσείο περιλαμβάνει μια πλούσια συλλογή πτηνών και θηλαστικών καθώς και ένα ολοκληρωμένο μουσείο μανιταριών, το πρώτο στο είδος του στην Ελλάδα. Εκεί θα  δοκιμάσουμε διάφορα είδη μανιταριών, θα γνωρίσουμε το γλυκό μανιτάρι, καθώς και ένα εξαιρετικό ντόπιο κρασί. Χρόνος για επίσκεψη και αναχώρηση για Μέτσοβο. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας και χρόνος για τακτοποίηση στα δωμάτια. Διανυκτέρευση.

 

2η Ημέρα (15/10/2021): Ορεινός Όγκος Πίνδου / Ξενάγηση – Jeep Safari στον Εθνικό Δρυμό «Βάλια Κάλντα» με εξοπλισμένα Jeep 4X4 – Πέτρινα Γεφύρια – Ι.Μ. Κοιμήσεως Θεοτόκου στο Σπήλαιο – Μέτσοβο

Αναχώρηση μετά το πρωινό για τον βιότοπο της καφετιάς αρκούδας, των μανιταριών και των αγριολούλουδων της Πίνδου με εξοπλισμένα Jeep 4Χ4. Επιβίβαση και αναχώρηση από το Μέτσοβο προς την Βάλια Κάλντα. Η πρώτη στάση μας είναι στα όρια του πυρήνα όπου θα απολαύσουμε όλη την θέα της κοιλάδας, θα δούμε την διαφορά της Μαύρης από την Λευκόδερμο Πεύκη και τα γέρικα μπονσάι. Κατηφορίζουμε προς την κοιλάδα ανάμεσα από την πιο εξελιγμένη μορφή φυσικής αποκλάδωσης και συνεχίζουμε προς το  Αρκουδόρεμα, όπου θα γίνεται ενημέρωση για την Βάλια Κάλντα, για την πανίδα και την χλωρίδα της. Θα δούμε σπάνια κόκκινα πεύκα, την δηλητηριώδη πομπίνα, τρίτωνες, την σαρκοφάγο πιγκουίκουλα, θα κάνουμε δενδροχρονολόγηση. Επιστροφή στο χωριό Περιβόλι και ελεύθερος χρόνος για μεσημεριανό φαγητό. Στη συνέχεια αναχώρηση για τα Πέτρινα Γεφύρια Γρεβενών. Θα θαυμάσουμε το γεφύρι του Ζιάκα στο ομώνυμο χωριό και το τρίτοξο γεφύρι του Αζίζ Αγά. Συνεχίζουμε για το χωριό Σπήλαιο, όπου θα επισκεφτούμε την ιστορική Ιερά Μονή Κοίμησης της Θεοτόκου, η οποία ιδρύθηκε το 1633. Από το μοναστήρι της Παναγίας πέρασε, σύμφωνα με την προφορική παράδοση, δύο φορές ο Κοσμάς ο Αιτωλός (1714-1779) και ίδρυσε κρυφό Σχολείο. Χρόνος για προσκύνημα και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

3η Ημέρα (16/10/2021): Πεζοπορία στο όρος Όρλιακας – Σπήλαιο – Βωβούσα – Τεχνητή Λίμνη Πηγών Αώου – Μέτσοβο

Αναχώρηση μετά το πρωινό για το γεφύρι Ζιάκα στην κορυφή Όρλιακας. Εκεί θα ξεκινήσουμε την πεζοπορική διαδρομή. Μία όμορφη διαδρομή με ελεύθερη πορεία σε πυκνό δάσος μέσα στο Εθνικό Πάρκο της Πίνδου, για να απολαύσουμε το περιβάλλον μέσα σε ένα εκπληκτικό μουσείο της φύσης που είναι σημαντικός βιότοπος πεταλούδων, μανιταριών και βοτάνων. Στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουμε στάση σε ξέφωτο στο δάσος όπου ξεκινάει και η εκπαιδευτική ενότητα με κίνηση σε μικτό πεδίο, προσανατολισμό, ιχνηλασία και αναγνώριση τοξικών φυτών. Αναχώρηση για την επιστροφή και επιβίβαση στο πούλμαν. Στην συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το χωριό Σπήλαιο όπου θα έχουμε χρόνο για το μεσημεριανό μας γεύμα. Αναχώρηση για τη Βωβούσα, ένα μικρό χωριό στο ανατολικό Ζαγόρι. Ήταν γνωστό πέρασμα κατά τη διάρκεια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και φιλοξενούσε τα καραβάνια των εμπόρων. Έφτασε να αριθμεί περισσότερους από 2.500 κατοίκους, αλλά το χωριό ερημώθηκε έπειτα από τις ληστρικές επιδρομές του 1830. Το χωριό είναι κτισμένο στις δύο πλευρές  του ποταμού Αώου, ενώ σήμα κατατεθέν της Βωβούσας από το 1748 αποτελεί το πέτρινο τοξωτό γεφύρι που χτίστηκε από τον Αλέξη Μήσιο. Περνώντας τον κάμπο Νιάζι φτάνουμε στην αρχή της τεχνητής λίμνης των πηγών του Αώου. Η λίμνη κατασκευάστηκε το 1987 με σκοπό την παραγωγή ενέργειας. Γύρω της υπάρχουν 7 μικρά φράγματα με το μεγαλύτερο να έχει ύψος 78 μ. Επιστροφή στο Μέτσοβο και το ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

4η Ημέρα (17/10): Μέτσοβο – Γρεβενά – Μηλιά – Τρίκαλα – Αθήνα (Νέα Μάκρη)

Πρωινό και ολοκληρώνουμε την περιήγησή μας στην Πίνδο με τα Γρεβενά και τη Μηλιά, όπου θα επισκεφθούμε το Παλαιοντολογικό Μουσείο για να δούμε τα προϊστορικά ζώα που ζούσαν στην περιοχή. Αναχώρηση για το δρόμο της επιστροφής με ενδιάμεση στάση στα Τρίκαλα, με ελεύθερο χρόνο για το μεσημεριανό μας φαγητό. Συνεχίζουμε το ταξίδι της επιστροφής με στάση για τον απογευματινό μας καφέ. Άφιξη το βράδυ με τις καλύτερες αναμνήσεις.

 

Η σειρά των επισκέψεων ενδέχεται να τροποποιηθεί,

με στόχο την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος.

 

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ!

Περιλαμβάνονται:
 • Η μεταφορά των συμμετεχόντων με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν.
 • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στο Μέτσοβο, στο ξενοδοχείο Hotel Apollon με πρωινό.
 • Κυνήγι τρούφας στο δάσος με ειδικά εκπαιδευμένα τρουφόσκυλα, μαγείρεμα και γεύμα τρουφομακαρονάδας στο δάσος, γευσιγνωσία μανιταριών στο δάσος και επίσκεψη / ξενάγηση στο Μουσείο.
 • Οικοξενάγηση με εξοπλισμένα Jeep 4X4 από επιστήμονα δασοπόνο.
 • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής και επαγγελματικής ευθύνης.
 • Αρχηγός, συνοδός της Εταιρείας μας.
 • Διόδια.
 • Φ.Π.Α.
Δεν Περιλαμβάνονται:
 • Φόροι διαμονής (ειδικό τέλος διανυκτέρευσης): 1,50€ ανά δωμάτιο, ανά διανυκτέρευση και καταβάλλονται στο ξενοδοχείο από τους συμμετέχοντες.
 • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους κ.α.
 • Επιπλέον γεύματα, ποτά, φιλοδωρήματα κ.α.
 • Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  Το όνομά σας (απαραίτητο)

  Το τηλέφωνό σας (απαραίτητο)

  Το email σας

  Επιλέξτε σκοπό επικοινωνίας

  captcha
  εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε

    

  Επιπρόσθετες Πληροφορίες

  ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΥΠΟ ΔΩΜΑΤΙΟΥ

  Family Room, Τρίκλινο, Δίκλινο, Μονόκλινο