4ήμερη Εκδρομή στη Σκύρο – Γύρος νησιού – 11.07.2023

212,00290,00

Αναχώρηση: Τρίτη 11 Ιουλίου 2023

Διαθέσιμες επιλογές:

Περιγραφή

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 4ΗΜΕΡΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

στη ΣΚΥΡΟ / “Γύρος Νησιού”

 

1η Ημέρα (11.07.2023): Αθήνα (Νέα Μάκρη) – Ερέτρια – Κύμη – Σκύρος

Αναχώρηση νωρίς το πρωί για Κύμη. Ενδιάμεση στάση στην Ερέτρια για καφέ. Συνέχεια της διαδρομής μας το λιμάνι της Κύμης. Επιβίβαση στο καράβι και άφιξη στην όμορφη Σκύρο, νησί γνωστό και από τη μυθολογία. Αναχώρηση για το χωριό Ασπούς, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για το μεσημεριανό μας φαγητό. Αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας και χρόνος για τακτοποίηση στα δωμάτια. Διανυκτέρευση.

 

2η Ημέρα (12.07.2023): Σκύρος / Γύρος Νησιού

Μετά το πρωινό αναχώρηση για το Λαογραφικό Μουσείο Φαλτάιτς, το οποίο ιδρύθηκε το 1964, με αντικείμενα παραδοσιακής και σύγχρονης τέχνης. Στη συνέχεια επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο, το οποίο εκθέτει ενδιαφέροντα ευρήματα που μαρτυρούν την μακραίωνη ιστορία της Μυκηναϊκής και Πρωτοελλαδικής περιόδου του νησιού. Επίσης, στο Μουσείο, υπάρχει ειδικά σχεδιασμένος χώρος όπου αναπαρίσταται το Σκυριανό σπίτι όπως ήταν χρόνια πριν. Στη συνέχεια θα ξεναγηθούμε στο βόρειο κομμάτι του νησιού, ξεκινώντας την επίσκεψή μας από τον παραθαλάσσιο οικισμό Ατσίτσα που οφείλει την ονομασία του στο νησάκι που βρίσκεται κοντά στις ακτές του. Ο οικισμός υπήρξε παλιότερα σκάλα φόρτωσης σιδηρομεταλλευμάτων. Αναχώρηση για το χωριό Κυρά Παναγιά, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για μπάνιο και μεσημεριανό φαγητό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

3η Ημέρα (13.07.2023): Σκύρος “Σκυριανά αλογάκια”

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για να επισκεφθούμε τη Mouries Farm, φάρμα με τα περίφημα Σκυριανά αλογάκιααρχαία ελληνική φυλή που επιβίωσε στη Σκύρο και σήμερα αριθμεί περίπου 190 μέλη στο νησί και 300 σε ολόκληρο τον κόσμο. Πρόκειται για μικρόσωμη φυλή την Equus Caballus Skyriano, η οποία είναι μοναδική στον κόσμο. Τα σκυριανά αλογάκια φτάνουν συνήθως μέχρι 1,10 μ. και ξεχωρίζουν για την μακριά και πλούσια χαίτη τους, τον ιδιαίτερο σωματότυπό τους, αλλά και τον ήρεμο χαρακτήρα τους που τα κάνει πολύ φιλικά στον άνθρωπο. Ελεύθερος χρόνος για το μεσημεριανό μας φαγητό στην παραδοσιακή ταβέρνα “Kτήμα Μουριές”. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Το απόγευμα θα μεταβούμε στην Χώρα, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

4η Ημέρα (14.07.2023): Σκύρος – Κύμη – Αθήνα (Νέα Μάκρη)

Μετά το πρωινό αναχώρηση για να επισκεφτούμε το νότιο κομμάτι του νησιού ξεκινώντας την επίσκεψή μας από τον τάφο του Φιλέλληνα Βρετανού ποιητή Ρούπερτ Μπρουκ. Ξενάγηση και στη συνέχεια αναχώρηση για την Καλαμίτσα, όπου θα έχουμε χρόνο για μπάνιο και μεσημεριανό φαγητό. Επόμενος σταθμός μας το λιμάνι της Σκύρου. Επιβίβαση στο καράβι (17.00) και άφιξη στην Κύμη, συνεχίζοντας τον δρόμο της επιστροφής με ενδιάμεσες στάσεις. Άφιξη το βράδυ με τις καλύτερες αναμνήσεις.

 

Η σειρά των επισκέψεων ενδέχεται να τροποποιηθεί,

με στόχο την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος.

 

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ!

Περιλαμβάνονται:
 • Η μεταφορά των συμμετεχόντων με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν.
 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Κύμη – Σκύρο & Σκύρο – Κύμη.
 • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στη Σκύρο, στο  ξενοδοχείο Nefeli Palace 4* με πρωινό.
 • Ασφάλεια κάλυψης αστικής και επαγγελματικής ευθύνης.
 • Αρχηγός, συνοδός της Εταιρείας μας.
 • Διόδια.
 • Φ.Π.Α.
Δεν Περιλαμβάνονται:
 • Φόροι διαμονής (ειδικό τέλος διανυκτέρευσης): 3,00€ ανά δωμάτιο, ανά διανυκτέρευση και καταβάλλονται στο ξενοδοχείο από τους συμμετέχοντες.
 • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους κ.α.
 • Επιπλέον γεύματα, ποτά, φιλοδωρήματα κ.α.
 • Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  Το όνομά σας (απαραίτητο)

  Το τηλέφωνό σας (απαραίτητο)

  Το email σας

  Επιλέξτε σκοπό επικοινωνίας

    

  Επιπρόσθετες Πληροφορίες

  ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΥΠΟ ΔΩΜΑΤΙΟΥ

  Family Room, Τρίκλινο, Δίκλινο, Μονόκλινο