4ήμερη Εκδρομή Σαντάνσκι, Μέλνικ – Εκδρομή Χαλάρωσης & Εναλλακτικές Πεζοπορικές Διαδρομές – 29.07.2021

250,00310,00

Αναχώρηση: Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021

Διαθέσιμες επιλογές:

Περιγραφή

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 4ΗΜΕΡΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΧΑΛΑΡΩΣΗΣ

με Εναλλακτικό Πρόγραμμα Πεζοπορικών Διαδρομών

στο ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ

ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ – ΜΕΛΝΙΚ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

  

1η Ημέρα (29.07.2021): ΑΘΗΝΑ (ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ) – ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ

Συγκέντρωση και αναχώρηση νωρίς το πρωί για το Σαντάνσκι τις Βουλγαρίας. Μισάωρη ενδιάμεση στάση στα Καμένα Βούρλα για καφέ. Συνέχεια τις διαδρομής τις ο Προμαχώνας, με ενδιάμεση στάση για μεσημεριανό φαγητό. Άφιξη και διέλευση των συνόρων, κατόπιν ελέγχου διαβατηρίων. Άφιξη στο Σαντάνσκι, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο τις. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

2η Ημέρα (30.07.2021):  ΜΕΛΝΙΚ – ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΚΟΡΝΤΟΠΟΥΛΟΦ – ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ / Πεζοπορία στο Μέλνικ

Αναχώρηση μετά το πρωινό για το Μέλνικ, το οποίο από το 1968 έχει κηρυχθεί “πόλη μουσείο” με τα περίπου 100 σπίτια του που χρονολογούνται από τον 19ο αιώνα “εθνική και πολιτιστική κληρονομιά”. Θα επισκεφτούμε το Αρχοντικό Κορντοπούλοφ, ένα μεγάλο σπίτι της Εθνικής Αναγέννησης της Βουλγαρίας. Χτίστηκε το 1754 ειδικά για την παραγωγή κρασιού και αγοράστηκε από τον πλούσιο και γνωστό έμπορο Μανώλη Κορδόπουλο και αποτελεί ένα μείγμα βενετσιάνικης και οθωμανικής αρχιτεκτονικής, ενώ είναι φτιαγμένο από βενετσιάνικο γυαλί, καθιστώντας το σπίτι μοναδικό στη Βουλγαρία. Το χαρακτηριστικό κελάρι κρασιού στο Μέλνικ είναι σκαμμένο στο βράχο για να σχηματίσει μια σήραγγα μήκους 150 μέτρων και το κελάρι μπορεί να χωρέσει 300 τόνους κρασί. Θα πραγματοποιήσουμε οινογνωσία σε μία ετικέτα κρασιού. Εναλλακτικά για όποιον το επιθυμεί, μπορεί να ακολουθήσει την πεζοπορική διαδρομή, διάρκειας 3-4 ωρών, με πιστοποιημένο τοπικό συνοδό βουνού, από την πόλη του Μέλνικ ως το Μοναστήρι Rotzen. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία μεταξύ άλλων να θαυμάσουμε και τις πυραμίδες του Μέλνικ, ένα από τα πιο εντυπωσιακά φυσικά αξιοθέατα στη Βουλγαρία που θεωρούνται ότι έχουν διαμορφωθεί με αυτόν τον τρόπο μετά από μια διαδικασία διάβρωσης των αργιλωδών εδαφών στην περιοχή. Στη συνέχεια θα έχουμε χρόνο να απολαύσουμε παραδοσιακά φαγητά και τοπικό κρασί, για τα οποία φημίζονται οι ταβέρνες της περιοχής. Αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας. Ξεκούραση και χρόνος για να απολαύσουμε τα Spa και τις ανέσεις του ξενοδοχείου. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

3η Ημέρα (31.07.2021): ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ / Πεζοπορία Λίμνες Ρίλα

Μετά το πρωινό μας θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να  περιηγηθούμε στην πόλη, αλλά και για να απολαύσουμε τις παροχές του ξενοδοχείου: εσωτερική και εξωτερική πισίνα, θερμαινόμενη πισίνα, σάουνα, χαμάμ, γυμναστήριο κ.α. Εναλλακτικά για όσους το επιθυμούν μετά το πρωινό μπορούν να αναχωρήσουν με το πούλμαν για το Σάμοκοφ, όπου θα επιβιβαστούμε στο λίφτ. Μετά από μισή ώρα περίπου θα φτάσουμε στο σημείο απ’ όπου θα ξεκινήσουμε την πεζοπορική διαδρομή, με πιστοποιημένο τοπικό συνοδό βουνού στις Λίμνες της Ρίλα. Ένα από τα κορυφαία αξιοθέατα της Βουλγαρίας που σύμφωνα με το μύθο, δημιουργήθηκαν από τα δάκρυα ενός γίγαντα όταν έχασε την γυναίκα του, μετά από επίθεση των κακών δυνάμεων. Η  πεζοπορική διαδρομή είναι διάρκειας 4-4,5 ωρών. Επιστροφή στο Σαντάνσκι. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

4η Ημέρα (01.08.2021): ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΑΘΗΝΑ (ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ)

Αναχώρηση μετά το πρωινό για τη Θεσσαλονίκη όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για περιήγηση και φαγητό. Συνεχίζουμε το δρόμο της επιστροφής με ενδιάμεση στάση για καφέ. Άφιξη το βράδυ με τις καλύτερες αναμνήσεις.

 

Η σειρά των επισκέψεων ενδέχεται να τροποποιηθεί,

με στόχο την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος.

 

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ!

Περιλαμβάνονται:
 • Η μεταφορά των συμμετεχόντων με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν.
 • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στο Σαντάνσκι, στο ξενοδοχείο Pirin Park Sandanski Hotel 5* με ημιδιατροφή (πρωινό και δείπνο καθημερινά).
 • Δωρεάν χρήση εσωτερικής και εξωτερικής πισίνας με μεταλλικό νερό, θερμικής πισίνας, σάουνας, ατμόλουτρου, γυμναστηρίου, παιδικής χαράς.
 • Τοπικός πιστοποιημένος συνοδός βουνού (για όσους θα συμμετέχουν στις πεζοπορικές διαδρομές).
 • Οινογνωσία σε μία ετικέτα κρασιού Οινοποιείο Αρχοντικό Κορντοπούλοφ.
 • Αρχηγός, συνοδός της Εταιρείας μας.
 • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής και επαγγελματικής ευθύνης.
 • Διόδια.
 • Φ.Π.Α.
Δεν Περιλαμβάνονται:
 • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους κ.α.
 • Επιπλέον γεύματα, ποτά, φιλοδωρήματα κ.α.
 • Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  Το όνομά σας (απαραίτητο)

  Το τηλέφωνό σας (απαραίτητο)

  Το email σας

  Επιλέξτε σκοπό επικοινωνίας

  captcha
  εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε

    

  Επιπρόσθετες Πληροφορίες

  ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΥΠΟ ΔΩΜΑΤΙΟΥ

  Family Room, Τρίκλινο, Δίκλινο, Μονόκλινο