3ΗΜΕΡΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ – ΠΥΛΟΣ – ΜΕΘΩΝΗ – ΚΟΡΩΝΗ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΑΥΑΡΙΝΕΙΑ – 19.10.2022

186,00260,00

Αναχώρηση: Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022

Διαθέσιμες επιλογές:

Περιγραφή

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 3ΗΜΕΡΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ – ΠΥΛΟΣ – ΜΕΘΩΝΗ – ΚΟΡΩΝΗ

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΑΥΑΡΙΝΕΙΑ

 

Ελάτε μαζί μας για να παρακολουθήσουμε τις εορταστικές εκδηλώσεις

για την 195η επέτειο της Ναυμαχίας του Ναυαρίνο.

Στις 20 Οκτωβρίου 1827 οι συμμαχικές δυνάμεις (Ρωσία, Γαλλία, Αγγλία), έστρεψαν το βλέμμα τους στους δοκιμαζόμενους Έλληνες,

αναγνωρίζοντας την ανάγκη σύστασης ελεύθερου ελληνικού κράτους,

με αποτέλεσμα την ναυμαχία στον όρμο του Ναυαρίνο,

η οποία συνέβαλε στην απελευθέρωση της Ελλάδας από τον Τουρκικό ζυγό.

 

1η Ημέρα / 19.10.2022: Αθήνα (Νέα Μάκρη) – Αρχαία Μεσσήνη – Πύλος

Αναχώρηση το πρωί με ενδιάμεση στάση για τον πρωινό μας καφέ στο Αρτεμίσιο. Επόμενος σταθμός μας ο αρχαιολογικός χώρος της Αρχαίας Μεσσήνης. Η Αρχαία Μεσσήνη ήταν η πρωτεύουσα του Μεσσηνιακού κράτους με το όνομα να το έχει πάρει από την πρώτη μυθική βασίλισσα Μεσσήνη. Οι αρχαιολογικές έρευνες που έχουν γίνει στην περιοχή έχουν φέρει στην επιφάνεια σημαντικά αρχαιολογικά αρχιτεκτονικά ευρήματα, όπως το συγκρότημα του Ασκληπιείου, το Ωδείο και το Βουλευτήριο. Χρόνος για ξενάγηση και στη συνέχεια αναχώρηση για το χωριό Μαυρομάτι, όπου θα απολαύσουμε το μεσημεριανό μας φαγητό, σε τοπική επιλεγμένη ταβέρνα. Το απόγευμα θα φτάσουμε στην όμορφη Πύλο. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας και τακτοποίηση στα δωμάτια. Ξεκούραση και βραδινή έξοδος στην πόλη, για να παρακολουθήσουμε τις εορταστικές εκδηλώσεις για τα Ναυαρίνεια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

 

2η Ημέρα / 20.10.2022: Πύλος – Μεθώνη – Πύλος

Αναχώρηση μετά το πρωινό για να επισκεφθούμε την Μεθώνη, μια όμορφη παραθαλάσσια πόλη, που υπήρξε στη διαδρομή των αιώνων σημαντικός σταθμός κάθε πλοίου και ταξιδιώτη. Χρόνος ελεύθερος για περιήγηση και πρωινό καφέ. Αξίζει να επισκεφθείτε το επιβλητικό κάστρο, το οποίο είναι ένα από τα μεγαλύτερα της Μεσογείου και καταλαμβάνει ολόκληρη την έκταση του ακρωτηρίου της νοτιοδυτικής ακτής. Στη συνέχεια επιστροφή στην Πύλο, όπου θα έχουμε χρόνο ελεύθερο, για να παρακολουθήσουμε τις εορταστικές εκδηλώσεις (παρέλαση, κατάθεση στεφάνων, μουσικές εκδηλώσεις). Επίσης για όποιον επιθυμεί, μπορεί να επισκεφθεί το σπίτι του Πύλιου Ολυμπιονίκη Κωστή Τσικλητήρα, το οποίο έχει μετατραπεί σε Μουσείο, την πλατεία Τριών Ναυάρχων και τη νησίδα Χελωνάκι, όπου πάνω της βρίσκεται το μνημείο των πεσόντων Άγγλων κατά τη Ναυμαχία του Ναβαρίνο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

3η Ημέρα / 21.10.2022: Ανάκτορο Νέστορος – Άνω πόλη Κυπαρισσίας – Αθήνα (Νέα Μάκρη) 

Αναχώρηση μετά το πρωινό από το ξενοδοχείο μας. Άφιξη στο Ανάκτορο του Νέστορα ή Παλάτι του Νέστορα, κεντρικό μέγαρο της Ύστερης Ελλαδικής Εποχής, που περιβάλλεται από οχυρωματικό περίβολο. Πρόκειται για το πιο καλά διατηρημένο μυκηναϊκό παλάτι που έχει ως τώρα ανακαλυφθεί. Κατά τη διάρκεια της ανασκαφής του ταυτοποιήθηκαν επίσης περίπου 1.000 πινακίδες της γραμμικής Β. Επίσης ανακαλύφθηκαν πολλά καλλιτεχνικά αντικείμενα που χρονολογούνται από το 1300 π.Χ.. Το ανακτορικό συγκρότημα που χρησιμοποίησε ο βασιλιάς Νέστωρ, καταστράφηκε ολοσχερώς από πυρκαγιά γύρω στο 1200 π.Χ. Χρόνος για ξενάγηση και αναχώρηση για την Άνω Πόλη Κυπαρισσίας ,όπου θα παραμείνουμε για μεσημεριανό φαγητό. Στη συνέχεια θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής πραγματοποιώντας τις απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις . Άφιξη το βράδυ με τις καλύτερες αναμνήσεις.

 

Η σειρά των επισκέψεων ενδέχεται να τροποποιηθεί,

με στόχο την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος.

 

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ!

Περιλαμβάνονται:
 • Η μεταφορά των εκδρομέων με πολυτελή ιδιόκτητα κλιματιζόμενα πούλμαν.
 • Δύο (2) διανυκτερεύσεις στο κεντρικό ξενοδοχείο Karalis City Hotel 3*με πρωινό.
 • Αρχηγός, συνοδός του Γραφείου μας.
 • Τοπικός ξεναγός στην Αρχαία Μεσσήνη και στο Ανάκτορο του Νέστορος .
 • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής και επαγγελματικής ευθύνης.
 • Φ.Π.Α.
 • Διόδια.
Δεν Περιλαμβάνονται:
 • Οι φόροι διαμονής (ειδικό τέλος διανυκτέρευσης): 1,50€ ανά δωμάτιο, ανά διανυκτέρευση και καταβάλλονται απευθείας από τους συμμετέχοντες στο ξενοδοχείο.
 • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους κ.α.
 • Ποτά, φιλοδωρήματα, επιπλέον γεύματα κ.α.
 • Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  Το όνομά σας (απαραίτητο)

  Το τηλέφωνό σας (απαραίτητο)

  Το email σας

  Επιλέξτε σκοπό επικοινωνίας

    

  Επιπρόσθετες Πληροφορίες

  ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΥΠΟ ΔΩΜΑΤΙΟΥ

  Family Room, Τρίκλινο, Δίκλινο, Μονόκλινο