3ήμερη Εκδρομή στη Σέριφο – Γύρος νησιού – 14.07.2022

195,00260,00

Αναχώρηση: Πέμπτη 14 Ιουλίου 2022

Διαθέσιμες επιλογές:

Περιγραφή

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 3ΗΜΕΡΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ στη ΣΕΡΙΦΟ

Γύρος Νησιού

 

1η Hμέρα (14.07.2022): Αθήνα (Νέα Μάκρη) – Σέριφος – Κάστρο – Άγιος Κωνσταντίνος – Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος – Λαογραφικό Μουσείο – Μύλοι – Κάτω Πιάτσα – Μέγα Λιβάδι

Συγκέντρωση και αναχώρηση το πρωί για τον Πειραιά. Επιβίβαση στο πλοίο με προορισμό τη Σέριφο (07.00). Άφιξη στο νησί και πρώτη μας επίσκεψη, το κάστρο της Χώρας, ένας οχυρωματικός οικισμός που δημιούργησαν οι Βενετοί τη δεκαετία του 1430. Για να φτάσουμε στο εκκλησάκι του Αγίου Κωνσταντίνου θα χρειαστεί να ανεβούμε αρκετά σκαλάκια, αλλά η μαγευτική πανοραμική θέα θα μας αποζημιώσει. Λίγο πιο κάτω είναι η εκκλησία του Αϊ Γιάννη του Θεολόγου, χτισμένη σε κοίλωμα βράχου πάνω στα ερείπια αρχαίου ναού της Αθηνάς. Στις κατακόμβες αυτής της εκκλησίας είναι κρυμμένο, σύμφωνα με την παράδοση, το κεφάλι της Μέδουσας, το οποίο έφερε ο Περσέας. Συνεχίζουμε για το Λαογραφικό Μουσείο Σερίφου, το οποίο δημιουργήθηκε για να σωθεί η σεριφιώτικη παραδοσιακή κληρονομιά. Χρόνος για επίσκεψη και στη συνέχεια αναχώρηση για τους Μύλους, χαρακτηριστικό στοιχείο των Κυκλάδων. Επόμενος σταθμός μας η Κάτω Πιάτσα, όπου θα επισκεφτούμε τον επιβλητικό Ναό της Ευαγγελιστρίας. Θα απολαύσουμε το μπάνιο μας στο Μέγα Λιβάδι. Μία παραλία με ρηχά ήρεμα νερά, άφθονη σκιά και μαγευτικό τοπίο. Χρόνος να απολαύσουμε το μεσημεριανό μας φαγητό και αναχώρηση για το ξενοδοχείο. Τακτοποίηση στα δωμάτια και ξεκούραση. Προαιρετική βραδινή διασκέδαση. Διανυκτέρευση.

 

2η Hμέρα (15.07.2022): Άσπρος Πύργος – Φάρος – Εκκλησία Παναγίας – Πλυσταριό – Ψιλή Άμμος – Λιβάδι

Μετά το πρωινό μας αναχώρηση για τον Άσπρο Πύργο, τον καλύτερα σωζόμενο αρχαίο πύργο της Σερίφου. Από εδώ θα απολαύσουμε τη θέα της νοτιοανατολικής ακτής της Σερίφου. Ανατολικά από τον Άσπρο Πύργο φαίνονται τα ερείπια του Κάστρου της Γριάς. Το εκκλησάκι δίπλα στον Άσπρο Πύργο είναι αφιερωμένο στον Άγιο Χαράλαμπο, στο χτίσιμο του οποίου έχουν χρησιμοποιηθεί τμήματα του Πύργου. Αναχώρηση για το Παλιό Πλυσταριό, ένα κτίσμα με πέντε καμάρες και τέσσερις γούρνες, όπου έπλεναν τα ρούχα της οικογένειας οι γυναίκες της περιοχής. Στη συνέχεια, θα απολαύσουμε το μπάνιο μας και το μεσημεριανό μας φαγητό στην παραλία της «Ψιλή άμμου», την δημοφιλέστερη της Σερίφου, με ρηχά καταγάλανα νερά και χρυσή αμμουδιά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση και ελεύθερο βράδυ για περίπατο κι έξοδο στο νησί. Διανυκτέρευση.

 

3η Hμέρα (16.07.2022): Πάνω Πιάτσα – Αθήνα (Νέα Μάκρη)

Μετά το πρωινό μας αναχώρηση για την Πάνω Πιάτσα, το κεντρικό και πολυσύχναστο σημείο του νησιού. Ξεχωριστή θέση κατέχει ο επιβλητικός ναός του Αγίου Αθανασίου που είναι η Μητρόπολη της Σερίφου. Χρόνος για επίσκεψη και στάση για καφέ και γλυκό στα παραδοσιακά καφενεδάκια της. Στη συνέχεια αναχώρηση για τον δρόμο της επιστροφής, με χρόνο ελεύθερο για την τελευταία μας βόλτα στο λιμάνι, προτού μπούμε στο πλοίο για τον Πειραιά (19:00). Άφιξη το βράδυ με τις καλύτερες αναμνήσεις.

 

Η σειρά των επισκέψεων ενδέχεται να τροποποιηθεί,

με στόχο την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος.

 

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ!

Περιλαμβάνονται:
 • Η μεταφορά των συμμετεχόντων με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν.
 • Ακτοπλοϊκά Εισιτήρια Πειραιάς – Σέριφος & Σέριφος – Πειραιάς σε οικονομική θέση.
 • Δύο (2) διανυκτερεύσεις στο Λιβάδι, στο ξενοδοχείο Serifos Beach Hotel με πρωινό.
 • Ασφάλεια κάλυψης αστικής και επαγγελματικής ευθύνης.
 • Αρχηγός, συνοδός της Εταιρείας μας.
 • Διόδια.
 • Φ.Π.Α.
Δεν Περιλαμβάνονται:
 • Φόροι διαμονής (ειδικό τέλος διανυκτέρευσης): 0,50€ ανά δωμάτιο, ανά διανυκτέρευση και καταβάλλονται στο ξενοδοχείο από τους συμμετέχοντες.
 • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.
 • Επιπλέον γεύματα, ποτά κ.α.
 • Φιλοδωρήματα σε οδηγούς και ξεναγούς.
 • Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  Το όνομά σας (απαραίτητο)

  Το τηλέφωνό σας (απαραίτητο)

  Το email σας

  Επιλέξτε σκοπό επικοινωνίας

  captcha
  εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε

    

  Επιπρόσθετες Πληροφορίες

  ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΥΠΟ ΔΩΜΑΤΙΟΥ

  Family Room, Τρίκλινο, Δίκλινο, Μονόκλινο