3ήμερη Εκδρομή Παραλία Παντελεήμονα – Ραψάνη, Κάστρο Πλαταμώνα – Πτήση με Αλεξίπτωτο Πλαγιάς, Πεζοπορικές Διαδρομές – 20.08.2021

180,00285,00

Αναχώρηση: Παρασκευή 20 Αυγούστου 2021

Διαθέσιμες επιλογές:

Περιγραφή

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 3ΗΜΕΡΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

ΠΑΛΑΙΟΙ ΠΟΡΟΙ – ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ – ΚΡΑΝΙΑ – ΡΑΨΑΝΗ

ΚΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ – ΠΤΗΣΗ ΜΕ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΟ ΠΛΑΓΙΑΣ

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΔΙΟΥ – ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

 

1η Ημέρα (20/08): Αθήνα (Νέα Μάκρη) – Παλαιοί Πόροι – Παλαιός Παντελεήμονας – Παραλία Παντελεήμονος

Συγκέντρωση και αναχώρηση νωρίς το πρωί. Άφιξη στα Καμένα Βούρλα και χρόνος για να απολαύσουμε τον πρωινό μας καφέ. Στη συνέχεια αναχώρηση για Πιερία και τις πανέμορφες παραλίες του νομού. Άφιξη στους Παλαιούς Πόρους σε υψόμετρο περίπου 400μ. Εκεί θα ξεκινήσουμε την πεζοπορική διαδρομή για το πανέμορφο γραφικό χωριό του Παλαιού Παντελεήμονα. Και οι δύο αυτοί οικισμοί βρίσκονται στην άκρη του μεγάλου και ιστορικού μας Ολύμπου και μας δίνουν την εντύπωση  άλλης εποχής μιας και οι δύο εγκαταλείφθηκαν  πριν αρκετά χρόνια από τους κατοίκους τους, για να μεταφερθούν πιο κοντά στα παραθαλάσσια μέρη. Η πορεία μας θα ξεκινήσει από το χώρο του πάρκινγκ, λίγο έξω από το χωριό Παλαιοί Πόροι, ανάμεσα σε μία υπέροχη φύση, με δάση καστανιάς. Θα πεζοπορήσουμε σε βατό μονοπάτι με ήπια κλίση και υπέροχη βλάστηση μέχρι το χωρίο του Παλαιού Παντελεήμονα που έχει χαρακτηριστεί παραδοσιακός οικισμός. Πέτρινα σπίτια με κόκκινες κεραμοσκεπές, λιθόκτιστα καλντερίμια, η πλατεία με τα αιωνόβια πλατάνια, η αναπαλαιωμένη εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα που δεσπόζει στο κέντρο της, αποτελούν ένα κινηματογραφικό σκηνικό. Χρόνος ελεύθερος για περιήγηση και μεσημεριανό φαγητό στις παραδοσιακές ταβέρνες του χωριού. Αναχώρηση για την Παραλία Παντελεήμονος, άφιξη στο ξενοδοχείο μας και τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

2η Ημέρα (21/08): Παλαιοί Πόροι – Κρανιά – Ραψάνη – Παραλία Παντελεήμονος

Αναχώρηση μετά το πρωινό για τους Παλαιούς Πόρους, όπου αυτή τη φορά θα ακολουθήσουμε την πορεία μέχρι το χωριό Κρανιά. Η πεζοπορική διαδρομή θα ξεκινήσει από το χώρο του πάρκινγκ λίγο έξω από το χωριό. Θα διασχίσουμε τον οικισμό με κατεύθυνση προς τα δυτικά και μέσα από πυκνοδασωμένη διαδρομή σε βατό μονοπάτι θα πεζοπορήσουμε μέχρι την Κρανιά χωρίς ιδιαίτερη υψομετρική διαφορά. Η υπέροχη φύση, το συναπάντημα με μικρό ποταμό, γεφυράκια και γάργαρα νερά που θα μας δροσίζουν, θα μας κάνουν να νιώσουμε την χαρά σαν τις νύμφες και τα ξωτικά του δάσους. Στη συνέχεια θα μεταβούμε με το πούλμαν στη Ραψάνη όπου  θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να απολαύσουμε το μεσημεριανό μας φαγητό. Αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για ξεκούραση περιήγηση στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου και για να απολαύσουμε το μπάνιο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

Σημείωση: Για όσους δεν επιθυμούν να συμμετέχουν στις πεζοπορικές διαδρομές, μπορούν να ακολουθήσουν εναλλακτικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει: Α) Επίσκεψη στο κάστρο του Πλαταμώνα, χρόνο για καφέ, περιήγηση στην Κρανιά συνάντηση με τους πεζοπόρους και μετάβαση στη Ραψάνη για γεύμα Β) Tandem Flight Parapente (πτήση με αλεξίπτωτο πλαγιάς) με την οργάνωση της πιστοποιημένη εταιρεία Olympic Wings.

 

3η Ημέρα (22/08): Αρχαιολογικός Χώρος Δίου – Ολυμπιακή Ακτή – Παραλία Κατερίνης – Αθήνα (Νέα Μάκρη)

Πρωινό και αναχώρηση για τον αρχαιολογικό χώρο Δίου για να πραγματοποιήσουμε περιήγηση ενώ στη συνέχεια θα μεταβούμε και στο αρχαιολογικό μουσείο που βρίσκετε μέσα στο χωριό. Στην συνέχεια αναχώρηση   για την παραλία της Ολυμπιακής ακτής όπου θα απολαύσουμε το μπάνιο μας και στη συνέχεια το μεσημεριανό μας γεύμα σε επιλεγμένη ταβέρνα στην Παραλία Κατερίνης. Αναχώρηση για το δρόμο της επιστροφής με τις απαραίτητες στάσεις. Άφιξη το βράδυ με τις καλύτερες αναμνήσεις

 

Η σειρά των επισκέψεων ενδέχεται να τροποποιηθεί,

με στόχο την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος.

 

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ!

Περιλαμβάνονται:
 • Η μεταφορά των συμμετεχόντων με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν.
 • Δύο (2) διανυκτερεύσεις στον Πλαταμώνα, στο ξενοδοχείο Olympus Thea Boutique Hotel & Spa με ημιδιατροφή (πρωινό & δείπνο καθημερινά).
 • Αρχηγός (έμπειρος συνοδός βουνού) της Εταιρείας μας.
 • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής και επαγγελματικής ευθύνης.
 • Διόδια.
 • Φ.Π.Α.
Δεν Περιλαμβάνονται:
 • Φόροι διαμονής (ειδικό τέλος διανυκτέρευσης): 3,00€ ανά δωμάτιο, ανά διανυκτέρευση και καταβάλλονται στο ξενοδοχείο από τους συμμετέχοντες.
 • Flight Parapente (πτήση με αλεξίπτωτο πλαγιάς): 90,00€ κατά άτομο.
 • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους κ.α.
 • Επιπλέον γεύματα, ποτά, φιλοδωρήματα κ.α.
 • Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  Το όνομά σας (απαραίτητο)

  Το τηλέφωνό σας (απαραίτητο)

  Το email σας

  Επιλέξτε σκοπό επικοινωνίας

  captcha
  εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε

    

  Επιπρόσθετες Πληροφορίες

  ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΥΠΟ ΔΩΜΑΤΙΟΥ

  Family Room, Τρίκλινο, Δίκλινο, Μονόκλινο