3ήμερη Αποκριάτικη Εκδρομή – Άμφισσα, Αρβανίτσα, Αράχωβα, Ιτέα, Γύρος Λίμνης Μόρνου – “Το Στοιχειό της Χάρμαινας” στην Άμφισσα, “Αλευρομουτζουρώματα” στο Γαλαξίδι – 05.03.2022

165,00235,00

Αναχώρηση: Σάββατο 05 Μαρτίου 2022

Διαθέσιμες επιλογές:

Περιγραφή

ΑΠΟΚΡΙΕΣ 2022

«Καρναβάλι Άμφισσας “Το Στοιχειό της Χάρμαινας”»

«Αλευρομουτζουρώματα στο Γαλαξίδι»

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 3ΗΜΕΡΗΣ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

ΑΡΒΑΝΙΤΣΑ – ΑΡΑΧΩΒΑ – ΙΤΕΑ – ΑΜΦΙΣΣΑ

ΓΥΡΟΣ ΛΙΜΝΗΣ ΜΟΡΝΟΥ – ΜΑΛΑΝΔΡΙΝΟ – ΓΑΛΑΞΙΔΙ

 

1η Ημέρα (05.03.2022): Αθήνα (Νέα Μάκρη) – Αρβανίτσα – Αράχωβα – Ιτέα –  Καρναβάλι Άμφισσας «Το στοιχειό της Χάρμαινας»

Αναχώρηση νωρίς το πρωί  με ενδιάμεση στάση για τον πρωινό μας καφέ. Επόμενη στάση μας η Αρβανίτσα, ένας χώρος δασικής αναψυχής που βρίσκεται υπό την προστασία της Κοινότητας Κυριακίου. Πρόκειται για μια τεράστια έκταση γρασιδιού περιτριγυρισμένης από πανύψηλα έλατα, με  παιδική χαρά, πέτρινες βρύσες, παγκάκια και μια μικρή ταβέρνα. Η ανθρώπινη παρέμβαση είναι ελάχιστη και αυτό είναι που δίνει μία αίσθηση ελευθερίας.  Χρόνος ελεύθερος για να απολαύσουμε το πανέμορφο φυσικό περιβάλλον και το μεσημεριανό μας φαγητό. Επόμενος σταθμός μας η Αράχωβα, ένας από τους πιο όμορφους και δημοφιλείς παραδοσιακούς οικισμούς της Ελλάδας. Εκεί θα έχουμε χρόνο για να απολαύσουμε τον απογευματινό μας καφέ. Στη συνέχεια αναχώρηση για την Ιτέα και το ξενοδοχείο μας. Χρόνος ελεύθερος για τακτοποίηση στα δωμάτια και ξεκούραση. Το απόγευμα αναχώρηση για την πόλη της Άμφισσας, για να παρακολουθήσουμε την αναπαράσταση της «Νύχτας των Στοιχειών», την αναβίωση δηλαδή του μύθου του ταμπάκη Κωνσταντή, ο οποίος στοίχειωσε στα Ταμπάκικα, κοντά στην πηγή της Χάρμαινας όταν η αγαπημένη του Λενιώ έπεσε νεκρή από φοβερό κεραυνό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

2η Ημέρα (06.03.2022): Γύρος λίμνης Μόρνου – Μαλανδρίνο – Άμφισσα

Αναχώρηση μετά το πρωινό για την τεχνητή λίμνη του Μόρνου, όπου θα επισκεφθούμε το Φράγμα Μόρνου στο Λιδωρίκι Φωκίδας. Χρόνος ελεύθερος για να περιηγηθούμε και να απολαύσουμε το όμορφο τοπίο. Στην συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το Μαλανδρίνο, που βρίσκεται χτισμένο στους δυτικούς πρόποδες του όρους Γκιώνα, όπου και θα παραμείνουμε για μεσημεριανό φαγητό σε επιλεγμένη παραδοσιακή ταβέρνα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Το απόγευμα αναχώρηση για την πόλη της Άμφισσας, για να  διασκεδάσουμε στους ρυθμούς του καρναβαλιού, όπου γίνεται παρέλαση αρμάτων και το κάψιμο του καρνάβαλου στην πλατεία, που καταλήγει σε λαϊκό γλέντι με χορούς και τραγούδια, αφού προσφέρονται ελιές και άφθονο κρασί. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

3η Ημέρα (07.03.2022): Κούλουμα στο Γαλαξίδι «Αλευρομουτζουρόματα» – Αθήνα (Νέα Μάκρη)

Αναχώρηση μετά το πρωινό μας για το Γαλαξίδι. Χρόνος ελεύθερος για να απολαύσετε τα Κούλουμα διασκεδάζοντας με τα αλευρομουτζουρώματα. Το έθιμο του αλευρομουτζουρώματος εμπλουτίστηκε στο χρόνο και στα πολεμοφόδια συμπεριλαμβάνονται και άλλα, περισσότερο “επικίνδυνα” για την καθαριότητα των ρούχων. Σήμερα αποτελεί ένα από τα πιο χαρακτηριστικά και φημισμένα καρναβαλικά έθιμα της χώρας μας. Οι συμμετέχοντες συγκεντρώνονται στο λιμάνι όπου αρχίζει ο αλευρομουτζουροπόλεμος με αλεύρι ή φούμο, ενώ τα παλιά ρούχα ή η ειδική στολή από νάιλον είναι απαραίτητα. Είναι ένα πολύ διασκεδαστικό έθιμο και το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να οπλιστείτε με καλή διάθεση και κέφι και να λάβετε μέρος στον “πόλεμο”. Παραμονή για φαγητό και στη συνέχεια θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής, με ενδιάμεση στάση καθοδόν. Άφιξη το βράδυ με τις καλύτερες αναμνήσεις.

  

Η σειρά των επισκέψεων ενδέχεται να τροποποιηθεί,

με στόχο την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος.

 

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ!

Περιλαμβάνονται:
 • Μεταφορά των συμμετεχόντων με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν.
 • Δύο (2) διανυκτερεύσεις στην Ιτέα, στο ξενοδοχείο Nafsika Palace Hotel 4* με ημιδιατροφή.
 • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής και επαγγελματικής ευθύνης.
 • Αρχηγός, συνοδός της Εταιρείας μας.
 • Διόδια.
 • Φ.Π.Α.
Δεν Περιλαμβάνονται:
 • Φόροι διαμονής (ειδικό τέλος διανυκτέρευσης): 3,00€ ανά δωμάτιο, ανά διανυκτέρευση και καταβάλλονται στο ξενοδοχείο από τους συμμετέχοντες.
 • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους κ.α.
 • Επιπλέον γεύματα, ποτά, φιλοδωρήματα κ.α.
 • Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  Το όνομά σας (απαραίτητο)

  Το τηλέφωνό σας (απαραίτητο)

  Το email σας

  Επιλέξτε σκοπό επικοινωνίας

  captcha
  εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε

    

  Επιπρόσθετες Πληροφορίες

  ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΥΠΟ ΔΩΜΑΤΙΟΥ

  Family Room, Τρίκλινο, Δίκλινο, Μονόκλινο