2ήμερη Εκδρομή στην Τήνο – Παραδοσιακό Γλέντι “Ρακιζιό” – Γύρος νησιού – 09.09.2022

122,00140,00

Αναχώρηση: Παρασκευή 09 Σεπτεμβρίου 2022

Διαθέσιμες επιλογές:

Περιγραφή

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2ΗΜΕΡΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ στην ΤΗΝΟ

“ΓΥΡΟΣ ΝΗΣΙΟΥ”

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΓΛΕΝΤΙ “ΡΑΚΙΖΙΟ”

 

1η Ημέρα (09/09/2022): ΑΘΗΝΑ (ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ) – ΡΑΦΗΝΑ – ΤΗΝΟΣ – ΜΠΕΡΔΕΜΙΑΡΟ – ΤΡΙΑΝΤΑΡΟ – ΚΕΔΡΟΣ – ΒΩΛΑΞ – ΚΑΡΔΙΑΝΗ – ΚΙΟΝΙΑ – ΥΣΤΕΡΝΙΑ – ΠΥΡΓΟΣ – ΠΑΝΗΓΥΡΙ (ΕΘΙΜΟ) ΡΑΖΙΚΙΟ

Συγκέντρωση νωρίς το πρωί και αναχώρηση για το λιμάνι της Ραφήνας. Επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους για το νησί της Μεγαλόχαρης. Άφιξη στο νησί της Τήνου και άμεση αναχώρηση για την Ιερά Μονή Αγίας Πελαγίας. Θα περάσουμε από τα γραφικά χωριά Μπερδεμιάρο και Τριαντάρο και φθάνοντας στην Ιερά Μονή Αγίας Πελαγίας θα έχουμε χρόνο ελεύθερο για προσκύνημα. Αναχώρηση για το χωριό Πάνορμος, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε την Καρδιανή, ένα χωριό εντυπωσιακής αρχιτεκτoνικής γιατί τα περισσότερα κτίσματα του χωριού είναι από μάρμαρο και το χωριό Κιόνια. Στη συνέχεια θα φτάσουμε στο χωριό Πάνορμος. Ο Πάνορμος είναι ένα από τα μεγαλύτερα χωριά της Τήνου και βρίσκεται στο δυτικό τμήμα του νησιού. Υπήρξε κεφαλοχώρι της περιοχής αυτής, που στο παρελθόν κατοικούνταν σχεδόν αποκλειστικά από Χριστιανούς Ορθόδοξους. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για το μεσημεριανό φαγητό μας και η επόμενη επίσκεψή μας θα είναι ένα από τα πιο γραφικά χωριά της Τήνου, ο Πύργος, όπου θα έχουμε τη δυνατότητα να επισκεφθούμε το Μουσείο Μαρμαροτεχνίας του χωριού και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για τον απογευματινό μας καφέ. Το απόγευμα άφιξη στο ξενοδοχείο μας, στην πόλη της Τήνου, τακτοποίηση τα δωμάτιά μας και ξεκούραση. Το βράδυ θα συμμετέχουμε στο παραδοσιακό πανηγύρι Ραζικιό. Το Ρακιζιό αποτελεί για την Τήνο, μία  παράδοση αιώνων καθώς οι Τηνιακές οικογένειες το στήριξαν και το διατήρησαν ως αναπόσπαστο  κομμάτι της  ζωής και του  σπιτικού  τους. Κάθε χρόνο οι νοικοκυραίοι της Τήνου, με αυτό τον τρόπο βγάζουν το ρακί της χρονιάς. Η αναβίωση του εθίμου τα τελευταία χρόνια γίνεται με πρωτοβουλία του Συλλόγου Φιλοπροόδων του χωριού κι αποτελεί ένα μεγάλο πανηγύρι όπου κάτοικοι του νησιού και επισκέπτες γιορτάζουν και απολαμβάνουν το ζεστό ρακί που βγαίνει από το παραδοσιακό καζάνι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

2η Ημέρα (10/09/2022): ΤΑΡΑΜΠΑΔΟΣ – ΚΤΙΚΑΔΟΣ – ΡΑΦΗΝΑ – ΑΘΗΝΑ (ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ)

Αναχώρηση μετά το πρωινό για όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν τη λειτουργία και να προσκυνήσουν το Ιερό προσκύνημα της Παναγίας. Στη συνέχεια θα έχουμε την ευκαιρία να περιηγηθούμε στα γραφικά χωριά της Τήνου, ξεκινώντας από το Ταραμπάδος. Εκεί θα θαυμάσουμε την κοιλάδα με τους περιστεριώνες. Οι περιστεριώνες στην Τήνο τα παλιά χρόνια ήταν σύμβολο ευγενικής καταγωγής. Μόνο οι πλούσιοι και οι κάτοχοι μεγάλων καλλιεργήσιμων εκτάσεων είχαν την δυνατότητα να χτίσουν και να συντηρήσουν περιστεριώνα. Στην συνέχεια αναχώρηση για το χωριό Κτικάδος, όπου θα παραμείνουμε για μεσημεριανό φαγητό. O Κτικάδος έχει θέα στα Κιόνια και από άποψη ομολογίας των κατοίκων του είναι μικτό, έτσι υπάρχουν σε αυτό και Καθολική και Ορθόδοξη Εκκλησία. Θα μας εντυπωσιάσει η ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, η παλιά βρύση στην πλατεία και οι μαρμάρινες λεπτομέρειες στα γλυπτά, ιδιαίτερα στην Ορθόδοξη εκκλησία της Υπαπαντής. Αργότερα θα μεταβούμε στην χώρα, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για καφέ και ψώνια, έως ότου επιβιβαστούμε στο πλοίο. Απόπλους για το λιμάνι της Ραφήνας. Άφιξη το βράδυ με τις καλύτερες αναμνήσεις.

 

Η σειρά των επισκέψεων ενδέχεται να τροποποιηθεί,

με στόχο την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος.

 

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ!

Περιλαμβάνονται:
 • Η μεταφορά των συμμετεχόντων με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν.
 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Ραφήνα – Τήνο και Τήνο – Ραφήνα (οικονομική θέση).
 • Μία (1) διανυκτέρευση στην Τήνο, στο ξενοδοχείο Oceanis Hotel με πρωινό.
 • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής και επαγγελματικής ευθύνης.
 • Αρχηγός, συνοδός της Εταιρείας μας.
 • Φ.Π.Α.
Δεν Περιλαμβάνονται:
 • Φόροι διαμονής (ειδικό τέλος διανυκτέρευσης): 1,50€ ανά δωμάτιο, ανά διανυκτέρευση και καταβάλλονται στο ξενοδοχείο από τους συμμετέχοντες.
 • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους κ.α.
 • Επιπλέον γεύματα, ποτά, φιλοδωρήματα κ.α.
 • Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  Το όνομά σας (απαραίτητο)

  Το τηλέφωνό σας (απαραίτητο)

  Το email σας

  Επιλέξτε σκοπό επικοινωνίας

    

  Επιπρόσθετες Πληροφορίες

  ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΥΠΟ ΔΩΜΑΤΙΟΥ

  Family Room, Τρίκλινο, Δίκλινο, Μονόκλινο