2ήμερη Εκδρομή στη Ναύπακτο – Εορταστικές Εκδηλώσεις για την αναπαράσταση της “Ναυμαχίας του Λεπάντο” – 08.10.2022

80,0095,00

Αναχώρηση: Σάββατο 08 Οκτωβρίου 2022

Διαθέσιμες επιλογές:

Περιγραφή

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΗΜΕΡΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ στη ΝΑΥΠΑΚΤΟ

“Εορταστικές Εκδηλώσεις”

για την αναπαράσταση της “Ναυμαχίας του Λεπάντο”

 

1η Ημέρα (08/10/2022): Αθήνα (Νέα Μάκρη) – Ξυλόκαστρο – Ναύπακτος (Εορταστικές εκδηλώσεις για την αναπαράσταση της Ναυμαχίας Λεπάντο)

Συγκέντρωση και αναχώρηση το πρωί, με ενδιάμεση στάση για τον πρωινό μας καφέ στο Ξυλόκαστρο. Στη συνέχεια θα διασχίσουμε τη γέφυρα ζεύξης Ρίου – Αντίρριου, όπου θα κάνουμε στάση για να παρακολουθήσουμε το βίντεο σχετικά με την κατασκευή της. Τελικός σταθμός μας η πόλη της Ναυπάκτου. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Χρόνος ελεύθερος για το μεσημεριανό μας φαγητό στην όμορφη πόλη. Η Ναύπακτος έχει χαρακτηριστεί παραδοσιακός οικισμός. Λέγεται ότι πήρε το όνομά της από τις λέξεις ναυς και πήγνυμι, που σημαίνει “γεμάτη πλοία”. Ελεύθερος χρόνος στην πόλη το βράδυ, για να παρακολουθήσουμε τις εορταστικές εκδηλώσεις σχετικά με τη θεαματική αναπαράστασης της Ναυμαχίας του 1571. Πρόκειται για τη Ναυμαχία που έγινε στις 7 Οκτωβρίου του 1571, μεταξύ των συμμαχικών δυνάμεων της Δύσης, της Βενετίας, της Γένοβας, της Τοσκάνης, της Ισπανίας, ενάντια στις δυνάμεις της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

2η Ημέρα (09/10/2022): Ναύπακτος – Γαλαξίδι – Ιτέα – Αθήνα (Νέα Μάκρη)

Μετά το πρωινό αναχώρηση μέσω Ερατεινής και άφιξη στο γραφικό Γαλαξίδι, με τα καπετανόσπιτα και τα στενά καλντερίμια. Το Γαλαξίδι είναι ένας διατηρητέος οικισμός που τον διακρίνει η σπάνια αρχιτεκτονική του. Μερικά από τα διατηρητέα αρχοντικά που μπορείτε να δείτε, είναι το κτίριο Τσαλαγγύρα που στεγάζεται το Δημαρχείο, το κτίριο Αγγελή που στεγάζεται το Λαογραφικό Μουσείο, το κτίριο του Παρθεναγωγείου, το Μπουρζέϊκο. Σημαντικό είναι επίσης το Ναυτικό και Ιστορικό Μουσείο Γαλαξιδίου, το οποίο στεγάζεται σε κτίριο που του 1868-1870. Εκεί εκθέτονται σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα και μια από τις πιο πλούσιες συλλογές από ναυτικά όργανα, νηολόγια, πίνακες και άλλα αντικείμενα. Χρόνος ελεύθερος για το μεσημεριανό μας φαγητό στις τοπικές παραδοσιακές ταβέρνες. Επόμενος σταθμός η Ιτέα, επίνειο της Άμφισσας, όπου θα έχουμε χρόνο για τον απογευματινό μας καφέ. Αναχώρηση μέσω Δεσφίνας για το δρόμο της επιστροφής. Άφιξη το βράδυ με τις καλύτερες αναμνήσεις.

 

Η σειρά των επισκέψεων ενδέχεται να τροποποιηθεί,

με στόχο την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος.

 

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ!

Περιλαμβάνονται:
 • Η μεταφορά των συμμετεχόντων με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν.
 • Μία (1) διανυκτέρευση στη Ναύπακτο, στο ξενοδοχείο Akti Hotel με πρωινό.
 • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής και επαγγελματικής ευθύνης.
 • Αρχηγός, συνοδός της Εταιρείας μας.
 • Διόδια.
 • Φ.Π.Α.
Δεν Περιλαμβάνονται:
 • Φόροι διαμονής (ειδικό τέλος διανυκτέρευσης): 1,50€ ανά δωμάτιο, ανά διανυκτέρευση και καταβάλλονται στο ξενοδοχείο από τους συμμετέχοντες.
 • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους κ.α.
 • Επιπλέον γεύματα, ποτά, φιλοδωρήματα κ.α.
 • Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  Το όνομά σας (απαραίτητο)

  Το τηλέφωνό σας (απαραίτητο)

  Το email σας

  Επιλέξτε σκοπό επικοινωνίας

    

  Επιπρόσθετες Πληροφορίες

  ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΥΠΟ ΔΩΜΑΤΙΟΥ

  Family Room, Τρίκλινο, Δίκλινο, Μονόκλινο