28η Οκτωβρίου στη Μακεδονία & τη Θράκη – 5ήμερη Εκδρομή Κομοτηνή, Ξάνθη, Αλεξανδρούπολη, Σουφλί, Διδυμότειχο, Ορεστιάδα – 26.10.2022

275,00345,00

Αναχώρηση: Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2022

Διαθέσιμες επιλογές:

Περιγραφή

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 5ΗΜΕΡΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

“Μακεδονία & Θράκη”

Κομοτηνή – Ξάνθη  – Αλεξανδρούπολη – Σουφλί – Διδυμότειχο – Ορεστιάδα

 

1η Ημέρα (26/10/22): Αθήνα (Νέα Μάκρη) – Αμφίπολη – Κομοτηνή

Συγκέντρωση και αναχώρηση νωρίς το πρωί. Με τις απαραίτητες στάσεις για καφέ και φαγητό, άφιξη στο Στρυμόνα ποταμό και μετάβαση στην Αρχαία Αμφίπολη, όπου θα θαυμάσουμε τον Λέοντα Αμφιπόλεως και από απόσταση τον περίφημο τύμβο Καστά, με τους θρύλους για τον Μέγα Αλέξανδρο. Άφιξη στην Κομοτηνή και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

2η Ημέρα (27/10/22): Αλεξανδρούπολη – Φέρες – Κήποι – Δάσος Δαδιάς

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για το Νομό Έβρου. Άφιξη και περιήγηση στην πρωτεύουσα του Νομού, Αλεξανδρούπολη, με την άψογη ρυμοτομία που οφείλεται σε σχέδια Ρώσων Μηχανικών. Μεταξύ άλλων θα δούμε και τον ψηλό Φάρο, σύμβολο της πόλης από το 1880, το μνημείο της Δόμνας Βιζβίζη, της “Μπουμπουλίνας της Θράκης” που βοήθησε στους απελευθερωτικούς αγώνες του έθνους το 1821, καθώς και το αντίγραφο της Νίκης της Σαμοθράκης. Συνεχίζουμε για την Τραϊανούπολη, που ιδρύθηκε στα Ρωμαϊκά χρόνια, από  τον  φιλέλληνα  Αυτοκράτορα Μάρκο Ούλπιο Τραϊανό. Στον Αρχαιολογικό Χώρο θα δούμε τα απομεινάρια τεσσάρων ιαματικών λουτρών από τη ρωμαϊκή και την οθωμανική περίοδο, καθώς και την Χάνα, που αποτελεί ένα σωζόμενο επιβλητικό καμαροστέγαστο ξενώνα και θεωρείται ένα από τα παλαιότερα οθωμανικά μνημεία στα Βαλκάνια. Κατόπιν, παράλληλα με το τεράστιο Δέλτα που σχηματίζει ο Έβρος ποταμός, θα επισκεφτούμε τις Φέρες για να ξεναγηθούμε στον αυθεντικό βυζαντινό ναό της Παναγίας της Κοσμοσώτειρας του 12ου αι., που αποτελεί καθολικό ορθόδοξου βυζαντινού μοναστηριού, είναι μικρογραφία της Αγια Σοφιάς της Κωνσταντινούπολης και οι ντόπιοι αποκαλούν “Παρθενώνα” της Θράκης. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο Τελωνείο των Κήπων που τελειώνει η Εγνατία Οδός, όπου και η περίφημη Γέφυρα των Κήπων, που είναι και το πιο κοντινό σημείο στον Έβρο ποταμό. Εκεί οι στρατιώτες του ομώνυμου φυλακίου σε κάθε επίσημη αργία του κράτους φοράνε την παραδοσιακή στολή του Έλληνα Εύζωνα. Τέλος, θα καταλήξουμε στο πληγωμένο από τις πυρκαγιές Εθνικό Πάρκο του Δάσους της Δαδιάς με τα σπάνια αρπακτικά πουλιά. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα και επιστροφή στην Κομοτηνή. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

3η Ημέρα (28/10/22): Κομοτηνή – Πόρτο Λάγος – Πομακοχώρια – Ξάνθη

Πρωινό και αναχώρηση για ξενάγηση με τα πόδια στην πόλη που μας φιλοξενεί. Η Κομοτηνή είναι πρωτεύουσα του Νομού Ροδόπης και αποτελεί έδρα της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας & Θράκης. Κατά την περιήγησή μας θα δούμε τμήματα από τα βυζαντινά τείχη της, το ηρώο με το ξίφος, σύμβολο της πόλης, τον μητροπολιτικό μεταβυζαντινό ναό που είναι αφιερωμένος στην Θεοτόκο, καθώς και το παλιό μουσουλμανικό τέμενος της πόλης. Η πόλη της Κομοτηνής φημίζεται για το νόστιμο σουτζούκ-λουκούμ, τα αφράτα στραγάλια και τον αρωματικό ελληνικό καφέ. Συνεχίζουμε για το γνωστό μεταβυζαντινό Ναό Αγίου Νικολάου & της Παναγίας Παντάνασσας στο μαγευτικό Πόρτο Λάγος που βρίσκεται μέσα στη θάλασσα και είναι μετόχι της Μονής Βατοπεδίου Αγίου Όρους. Ελεύθερος χρόνος για επίσκεψη στο μοναστήρι και για φωτογραφίες με θέα το Πόρτο Λάγος και τη λίμνη Βιστωνίδα. Κατόπιν, θα μεταβούμε στο ορεινό κομμάτι του Νομού Ξάνθης και τα περίφημα Πομακοχώρια που βρίσκονται “σκαρφαλωμένα” στον ορεινό όγκο της Ροδόπης. Εμείς θα επισκεφθούμε τη Σμίνθη και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για περιήγηση στο χωριό. Οι Πομάκοι, ιδιαίτερα φιλόξενοι, είναι σύμφωνα με πολλούς ιστορικούς απόγονοι αρχαίας θρακικής φυλής. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής θα έχουμε τη δυνατότητα να αναφερθούμε στη μουσουλμανική μειονότητα που κατοικεί εδώ. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε προς την ομώνυμη πρωτεύουσα του Νομού, όπου θα ξεναγηθούμε με τα πόδια στην “παλιά πόλη” της Ξάνθης, με τα γραφικά σοκάκια και τα ωραία αρχοντικά, όπου μεταξύ άλλων θα δούμε και την χαρακτηριστική “Οικία Χατζιδάκι”. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

4η Ημέρα (29/10/22): Σουφλί – Διδυμότειχο – Ορεστιάδα – Καστανιές – Πύθιο

Πρωινό και αναχώρηση για το περίφημο Σουφλί με τα χαρακτηριστικά κουκουλόσπιτα, γνωστό για τα υφαντά & τα μεταξωτά του. Εκεί, στο Μουσείο Τέχνης Μεταξιού, θα μάθουμε για την σηροτροφεία και για την πολύπονη διαδικασία παραγωγής μεταξιού, ενώ θα δούμε ζωντανούς μεταξοσκώληκες. Συνεχίζουμε για τον Βόρειο Έβρο και ακολουθώντας μια ωραία διαδρομή, παράλληλα με τον Έβρο ποταμό, θα φθάσουμε στο ακριτικό Διδυμότειχο. Θα ξεναγηθούμε στην ιστορική πόλη και θα δούμε τα βυζαντινά “Δίδυμα τείχη” της πόλης, με τα βυζαντινά ναΰδρια και τους μεταβυζαντινούς ναούς καθώς και το Μεγάλο Τέμενος. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα και στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στην Ορεστιάδα, πόλη με εξαιρετική ρυμοτομία. Εκεί θα επισκεφτούμε το Λαογραφικό & Ιστορικό Μουσείο στο κέντρο της πόλης, όπου καταγράφεται και ιστορία της ανταλλαγής του πληθυσμού, στο πλαίσιο της Συνθήκης της Λωζάννης. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα και μετάβαση στις Καστανιές απ’ όπου φαίνεται και η Αδριανούπολη. Στις όχθες του Άρδα ποταμού θα απολαύσουμε τον απογευματινό μας καφέ. Κατά την επιστροφή μας θα περάσουμε από το Πύθιο, όπου θα δούμε το βυζαντινό  φρούριο που απετέλεσε  προσωπικό  καταφύγιο του Ιωάννη ΣΤ’ Καντακουζηνού. Στο χωριό Πύθιο βρίσκεται επίσης και ο τάφος του Οικουμενικού Πατριάρχη Κυρίλλου ΣΤ’. Επιστροφή στην Κομοτηνή. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

5η Ημέρα (30/10/22): Θρακικά Τέμπη – Νέα Καρβάλη – Αθήνα (Νέα Μάκρη)

Πρωινό και αναχώρηση για τα περίφημα θρακικά Τέμπη, όπου και θα περπατήσουμε σε ένα τοπίο μοναδικής φυσικής ομορφιάς, παράλληλα με τους μαιανδρισμούς του Νέστου. Χρόνος για καφέ και αναχώρηση για τη Νέα Καρβάλη, ένα παραθαλάσσιο χωριό που ίδρυσαν Έλληνες πρόσφυγες από την Καππαδοκία της Μικράς Ασίας. Εκεί θα επισκεφθούμε το ναό του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου που βρίσκεται και το σκήνωμα του Αγίου, ενώ θα προμηθευτούμε και τα τοπικά νόστιμα γλυκίσματα, τους φημισμένους σε όλη την Ελλάδα, “κουραμπιέδες Καρβάλης”. Θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής, μέσω της Εγνατίας Οδού και διασχίζοντας τις λίμνες Κορώνεια και Βόλβη, θα πραγματοποιήσουμε τις απαραίτητες στάσεις για μεσημεριανό φαγητό και καφέ. Άφιξη το βράδυ με τις καλύτερες αναμνήσεις.

 

Η σειρά των επισκέψεων ενδέχεται να τροποποιηθεί,

με στόχο την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος.

 

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ!

Περιλαμβάνονται:
 • Η μεταφορά των συμμετεχόντων με πολυτελή ιδιόκτητα κλιματιζόμενα πούλμαν.
 • Τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις στην Κομοτηνή, στο ξενοδοχείο Chris & Eve Hotel 4* με ημιδιατροφή καθημερινά.
 • Έμπειρος τοπικός πιστοποιημένος ξεναγός.
 • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής και επαγγελματικής ευθύνης.
 • Αρχηγός, συνοδός του Γραφείου μας.
 • Διόδια.
 • Φ.Π.Α.
Δεν Περιλαμβάνονται:
 • Φόροι διαμονής (ειδικό τέλος διανυκτέρευσης) 3,00€ ανά δωμάτιο, ανά διανυκτέρευση και καταβάλλονται στο ξενοδοχείο από τους συμμετέχοντες.
 • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους κ.α.
 • Επιπλέον γεύματα, ποτά, φιλοδωρήματα κ.α.
 • Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  Το όνομά σας (απαραίτητο)

  Το τηλέφωνό σας (απαραίτητο)

  Το email σας

  Επιλέξτε σκοπό επικοινωνίας

    

  Επιπρόσθετες Πληροφορίες

  ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΥΠΟ ΔΩΜΑΤΙΟΥ

  Family Room, Τρίκλινο, Δίκλινο, Μονόκλινο