28η Οκτωβρίου στην Καλαμάτα – 3ήμερη Εκδρομή Βάστα, Καρδαμύλη, Πολυλίμνιο – 27.10.2023

150,00215,00

Αναχώρηση: Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023

Διαθέσιμες επιλογές:

Περιγραφή

“28η Οκτωβρίου 2023” στην Καλαμάτα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 3ΗΜΕΡΗΣ  ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

ΒΑΣΤΑ – ΑΓΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑ – ΚΑΡΔΑΜΥΛΗ – ΠΟΛΥΛΙΜΝΙΟ

 

1η Ημέρα (27.10.2023): Αθήνα (Νέα Μάκρη) – Βάστα Αγία Θεοδώρα – Καλαμάτα

Συγκέντρωση και αναχώρηση το πρωί για την Καλαμάτα, με ενδιάμεση στάση για καφέ. Στη συνέχεια διασχίζοντας μία διαδρομή εκπληκτικής ομορφιάς, θα φτάσουμε στο εκκλησάκι της Αγίας θεοδώρας, όπου θα αντικρύσουμε 17 πελώρια δέντρα να ξεπηδούν από την στέγη της εκκλησίας, ενώ από τα θεμέλια της αναβλύζουν νερά. Ο ιερός ναός, χτισμένος μεταξύ του 1050 -1100, αποτελεί μοναδικό φαινόμενο  και είναι από τα πιο αξιόλογα αξιοθέατα της Αρκαδίας. Χρόνος ελεύθερος για περιήγηση και αναχώρηση για την πρωτεύουσα του νομού Μεσσηνίας, την Καλαμάτα. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας και χρόνος για τακτοποίηση στα δωμάτια και ξεκούραση. Το βράδυ ελεύθερος χρόνος για βόλτα στην όμορφη πόλη. Διανυκτέρευση.

 

2η Ημέρα (28.10.2023): Ι.Ν. Υπαπαντής του Χριστού – Καρδαμύλη – Παλαιά Καρδαμύλη – Συγκρότημα Τρουπάκηδων Μούρτζινων – Καλαμάτα

Μετά το πρωινό μετάβαση στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της «Υπαπαντής του Χριστού» όπου φυλάσσεται η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Υπαπαντής, πολιούχου της Καλαμάτας. Χρόνος για προσκύνημα και για να παρακολουθήσουμε την παρέλαση. Έπειτα μέσω μιας πανέμορφης διαδρομής θα επισκεφτούμε την Καρδαμύλη, η οποία πήρε το όνομά της από τα πολλά κάρδαμα που υπήρχαν στην περιοχή. Πάνω από την Καρδαμύλη, στη Μεσσηνιακή Μάνη, κτισμένη στην πλαγιά του βουνού, βρίσκεται η Παλιά Καρδαμύλη. Πρόκειται για ένα οχυρωμένο σύμπλεγμα από πυργόσπιτα, χτισμένα γύρω από την όμορφη εκκλησία του 18ου αιώνα, τον Άγιο Σπυρίδωνα. Όλη η περιοχή, καθώς και το οχυρωμένο Συγκρότημα, ανήκαν στη γνωστή οικογένεια των καπεταναίων Mούρτζινων Tρουπάκηδων, οι οποίοι ήταν το αντίπαλο δέος των Mαυρομιχάληδων στην κυριαρχία της Mάνης. H Παλιά Kαρδαμύλη έχει μεγάλη ιστορία και έπαιξε σημαντικό ρόλο στον απελευθερωτικό αγώνα ενάντια στους Τούρκους. Περνώντας από την καστρόπορτα στην αυλή του πύργου του Μούρτζινου, θα δείτε τη μαρμάρινη επιγραφή από τα απομνημονεύματα του Κολοκοτρώνη: «και εις τας 6 Iανουαρίου ήλθα εις το σπίτι του πατρικού μου φίλου καπετάν Παναγιώτη Tρουπάκη». Χρόνος ελεύθερος στην πόλη για περιήγηση αλλά και για να απολαύσουμε το μεσημεριανό μας φαγητό. Το απόγευμα επιστροφή στην Καλαμάτα. Eλεύθερος χρόνος για βόλτα στην όμορφη πόλη. Διανυκτέρευση.

 

3η Ημέρα (29.10.2023): Πολυλίμνιο – Αθήνα (Νέα Μάκρη)

Μετά το πρωινό αναχώρηση από το ξενοδοχείο μας για να επισκεφτούμε ένα «εντυπωσιακό τοπίο», έναν «επίγειο παράδεισο», τη «Γαλάζια λίμνη της Μεσσηνίας». Ο λόγος για το Πολυλίμνιο, ένα σύμπλεγμα από λίμνες και καταρράκτες στην καρδιά της Πελοποννήσου. Περπατώντας ένα μικρό διαμορφωμένο μονοπάτι για 5-10 λεπτά, περνώντας μέσα από πυκνή βλάστηση και με τη βοήθεια γραφικών ξύλινων γεφυριών, θα βρεθούμε σε έναν κρυφό παράδεισο από μικρές λίμνες και καταρράκτες, περικυκλωμένους από ελαιώνες και αμπέλια. 15 λίμνες με διάφορα περίεργα ονόματα όπως Μαυρολίμνα, Κάδη, Καδούλα, του Τυχερού, του Ιταλού, του Πανάγου, της Σταθούλας, καλά κρυμμένες για πολλά χρόνια, μόλις πρόσφατα έγιναν γνωστές στο ευρύ κοινό και άρχισαν να δέχονται τις επισκέψεις των φίλων της φύσης. Τα μικρά φαράγγια, η πλούσια βλάστηση και οι πανέμορφοι καταρράκτες θα μετατρέψουν μια πεζοπορία 3 χιλιομέτρων σε μια εμπειρία μοναδική και αξέχαστη. Έπειτα θα αναχωρήσουμε για τον δρόμο της επιστροφής, πραγματοποιώντας τις απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις για μεσημεριανό φαγητό και καφέ. Άφιξη το βράδυ με τις καλύτερες αναμνήσεις.

 

Η σειρά των επισκέψεων ενδέχεται να τροποποιηθεί,

με στόχο την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος.

 

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ!

Περιλαμβάνονται:
 • Η μεταφορά των συμμετεχόντων με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν.
 • Δύο (2) διανυκτερεύσεις στην παραλία Καλαμάτας, στο ξενοδοχείο Ostria Hotel 3* με πρωινό / www.hotel-ostria.gr
 • Είσοδος στο Συγκρότημα Τρουπάκηδων Μούρτζινων.
 • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής και επαγγελματικής ευθύνης.
 • Αρχηγός, συνοδός της Εταιρείας μας.
 • Διόδια.
 • Φ.Π.Α.
Δεν Περιλαμβάνονται:
 • Φόροι διαμονής (ειδικό τέλος διανυκτέρευσης) 1,50€ ανά δωμάτιο, ανά διανυκτέρευση και καταβάλλονται στο ξενοδοχείο από τους συμμετέχοντες.
 • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους κ.α.
 • Επιπλέον γεύματα, ποτά, φιλοδωρήματα κ.α.
 • Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  Το όνομά σας (απαραίτητο)

  Το τηλέφωνό σας (απαραίτητο)

  Το email σας

  Επιλέξτε σκοπό επικοινωνίας

    

  Επιπρόσθετες Πληροφορίες

  ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΥΠΟ ΔΩΜΑΤΙΟΥ

  Family Room, Τρίκλινο, Δίκλινο, Μονόκλινο