28η Οκτωβρίου στη Ρώμη – 6ήμερη Εκδρομή Ρώμη, Πομπηία, Mπάρι – 27.10.2023

550,00730,00

Αναχώρηση: Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023

Διαθέσιμες επιλογές:

Περιγραφή

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 6ΗΜΕΡΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ στη ΡΩΜΗ

Ρώμη – Πομπηία – Mπάρι

 

1η Ημέρα (27/10/2023): Αθήνα (Νέα Μάκρη) – Πάτρα Διανυκτέρευση εν πλω

Συγκέντρωση και αναχώρηση για το λιμάνι της Πάτρας. Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για το λιμάνι του Μπάρι (17:30). Χρόνος για να απολαύσετε τις ανέσεις του πλοίου. Διανυκτέρευση εν πλω.

 

2η  Ημέρα (28/10/2023): Μπάρι Πομπηία – Ρώμη

Άφιξη στο λιμάνι του Μπάρι. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση. Άφιξη στη μεγαλύτερη πόλη της Νότιας Ιταλίας, τη Νάπολη και επίσκεψη στην Πομπηία, τη ρωμαϊκή πόλη που πάγωσε στο χρόνο, χάρη στην καταστροφική έκρηξη του Βεζούβιου το 79 μ.Χ. .Ξενάγηση στο αναγνωρισμένο από την UNESCO  Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Θα θαυμάσουμε όλων των ειδών τα κτίρια, από φτωχικά μέχρι και μεγαλοπρεπή οικίες, ρωμαϊκά μαγαζιά, λουτρά και οίκους ανοχής.  Στη συνέχεια αναχώρηση για τη Ρώμη. Άφιξη στην «Αιώνια Πόλη». Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

3η Ημέρα (29/10/2023): Ρώμη – Κατακόμβες – Κολοσσαίο (Προαιρετική Επίσκεψη)

Αναχώρηση μετά το πρωινό από το ξενοδοχείο μας. Ξεκινάμε τη ξενάγηση της πόλης με πρώτη επίσκεψη στις κατακόμβες της Αγ. Καλλίστου, όπου θα δούμε τις κρύπτες των Πάππων και τους τάφους των πρώτων χριστιανών ή εναλλακτικά (ανάλογα ποιες είναι ανοικτές) στις εντυπωσιακές αρχιτεκτονικά κατακόμβες της Δομιτίλλης, όπου η βασιλική τους εκκλησία είναι αφιερωμένη στους Αγ. μάρτυρες Νηρίο και Αχίλλειο. Διασχίζοντας την Αππία οδός θα δούμε τα πιο διάσημα Λουτρά (Θέρμες) του αυτοκράτορα Καρακάλλα που λειτουργούσαν πάνω από 300 χρόνια, πριν καταλήξουμε στο επιβλητικό Κολοσσαίο και την αψίδα του Μεγάλου Κωνσταντίνου. Για την επίσκεψη στο Κολοσσαίο θα πρέπει να δηλώσετε συμμετοχή με την εγγραφή σας, ώστε να εξασφαλίσουμε για εσάς την αντίστοιχη προκράτηση και την αποφυγή αναμονής στη μεγάλη ουρά. Στη συνέχεια ελεύθερος χρόνος στην πόλη και επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

4η Ημέρα (30/10/2023): Ρώμη (Walking Tour) – Μουσεία Βατικανού & Βασιλική Αγίου Πέτρου (Προαιρετική Επίσκεψη)

Αναχώρηση μετά το πρωινό από το ξενοδοχείο μας. Σήμερα θα επισκεφθούμε (προαιρετικά) το μικρότερο κρατίδιο του κόσμου, το Βατικανό. Για την επίσκεψη αυτή θα πρέπει να δηλώσετε συμμετοχή με την εγγραφή σας, ώστε να εξασφαλίσουμε για εσάς την αντίστοιχη προκράτηση και την αποφυγή αναμονής στη μεγάλη ουρά. Στα μουσεία θα θαυμάσετε συλλογές ανεκτίμητων έργων τέχνης, όπως η φημισμένη Καπέλα Σιξτίνα ή τα δωμάτια του Ραφαήλ. Ακολουθεί περιήγηση στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου, όπου αποτελεί τη μεγαλύτερη παπική εκκλησία στη Ρώμη, όπου στο εσωτερικό της βρίσκονται εκατοντάδες αγάλματα που από μόνα τους αποτελούν καλλιτεχνικούς θησαυρούς με αποκορύφωμα την Πιετά του Μιχαήλ Άγγελου. Στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουμε την περιπατητική ξενάγηση, για να γνωρίσουμε καλύτερα την Αιώνια Πόλη. Εκτός άλλων θα δούμε το Αυρηλιανό τείχος, την πιάτσα Βενέτσια με το μνημείο του Αγνώστου στρατιώτη, τολόφο Παλατίνο, το Τίβερη ποταμό, το νησί Τιβερίνα, το κάστρο του Αγίου Αγγέλου και τη Φοντάνα ντι Τρέβι. Δείπνο σε γραφική ρωμαϊκή ταβέρνα και επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

5η Ημέρα (31/10/2023): Ρώμη – Μπάρι

Αναχώρηση από το ξενοδοχείο μας μετά το πρωινό. Αναχώρηση για το Μπάρι. Άφιξη και επίσκεψη στη βασιλική του Αγίου Νικολάου, όπου τα λείψανα του Αγίου Μυροβλύτη φυλάσσονται στην κρύπτη του ναού. Χρόνος για περιήγηση μέσα στην πόλη. Επιβίβαση στο πλοίο και τακτοποίηση στις καμπίνες. Διανυκτέρευση εν πλω.

 

6η Ημέρα (01/11/2023): Πάτρα – Αθήνα (Νέα Μάκρη)

Άφιξη στο λιμάνι της Πάτρας και άμεση αναχώρηση για Αθήνα (Νέα Μάκρη). Άφιξη αργά το απόγευμα, με τις καλύτερες αναμνήσεις.

 

Η σειρά των επισκέψεων ενδέχεται να τροποποιηθεί,

με στόχο την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος.

 

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ!

Περιλαμβάνονται:
 • Η μεταφορά των συμμετεχόντων με πολυτελή ιδιόκτητα κλιματιζόμενα πούλμαν.
 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια (4κλινες εσωτερικές καμπίνες) Πάτρα – Μπάρι και Μπάρι – Πάτρα.
 • Τρείς (3) διανυκτερεύσεις στη Ρώμη, στο ξενοδοχείο EuroGarden Hotel με πρωινό / www.eurogarden.net
 • Ένα (1) δείπνο σε γραφική ρωμαϊκή ταβέρνα (το τελευταίο βράδυ).
 • Πιστοποιημένος ελληνόφωνος ξεναγός.
 • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής και επαγγελματικής ευθύνης.
 • Φόροι διαμονής.
 • Φ.Π.Α.
 • Διόδια.
Δεν Περιλαμβάνονται:
 • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους κ.α.
 • Επιπλέον γεύματα, ποτά, φιλοδωρήματα κ.α.
 • Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  Το όνομά σας (απαραίτητο)

  Το τηλέφωνό σας (απαραίτητο)

  Το email σας

  Επιλέξτε σκοπό επικοινωνίας

    

  Επιπρόσθετες Πληροφορίες

  ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΥΠΟ ΔΩΜΑΤΙΟΥ

  Family Room, Τρίκλινο, Δίκλινο, Μονόκλινο