28η Οκτωβρίου Σέρρες, Σιδηρόκαστρο – 4ήμερη Εκδρομή Λίμνη Κερκίνης, Άνω Πορόια, Οχυρό Ρούπελ, Σπήλαιο Αλιστράτης – 26.10.2023

245,00345,00

Αναχώρηση: Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2023

Διαθέσιμες επιλογές:

Περιγραφή

“28η Οκτωβρίου 2023” στις Σέρρες”

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 4ΗΜΕΡΗΣ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Σέρρες – Άνω Πορόια – Λίμνη Κερκίνης

Οχυρό Ρούπελ – Σπήλαιο Αλιστράτης – Ιερά Μονή Εικοσιφοίνισσας

Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου – Θεσσαλονίκη

 

1η Ημέρα (26.10.2023): Αθήνα (Νέα Μάκρη) – Σέρρες

Συγκέντρωση και αναχώρηση νωρίς το πρωί. Ενδιάμεσες στάσεις καθοδόν για τον πρωινό μας καφέ και για το μεσημεριανό φαγητό. Άφιξη στις Σέρρες και το ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος για ξεκούραση. Δείπνο και Διανυκτέρευση.

 

2η Ημέρα (27.10.2023): Οχυρά Ρούπελ – Λίμνη Κερκίνης – Άνω Πορόια – Σέρρες

Αναχώρηση μετά το πρωινό για επίσκεψη στο μεγαλύτερο συγκρότημα της οχυρωμένης τοποθεσίας κατά μήκος των ελληνοβουλγαρικών συνόρων, το οχυρό Ρούπελ, όπου θα ακολουθήσει ξενάγηση. Πρόκειται για μια τοποθεσία στρατηγικής σημασίας που ελέγχει απόλυτα την επικοινωνία στην κοιλάδα του ποταμού Στρυμόνα. Η ελληνική πλευρά οχύρωσε την περιοχή το 1914 με την κατασκευή του φρουρίου, πολύ γνωστό και από τους δύο παγκόσμιους πολέμους, αφού εκεί δόθηκαν μάχες των Ελλήνων κατά των Γερμανών. Το Ρούπελ είναι το μεγαλύτερο από τα 21 οχυρά της «Γραμμής Μεταξά» στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, όπου το 1941  οι  υπερασπιστές του αντιστάθηκαν γενναία στις σιδηρόφρακτες ναζιστικές ορδές. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τη μαγευτική τεχνητή Λίμνη Κερκίνης, όπου θα πραγματοποιήσουμε το γύρο της. Η λίμνη είναι ένας από τούς σπουδαιότερους υγροτόπους της Ελλάδος, όπου ζει, αναπτύσσεται και αναπαράγεται μια βιοκοινότητα, που η προστασία και διατήρησή της για λόγους ηθικούς, αισθητικούς, επιστημονικούς και οικονομικούς, είναι ζωτικής σημασίας. Επίσης αποτελεί ένα από τα ομορφότερα μέρη της Ελλάδας και από τα καλύτερα σημεία της Ευρώπης για την παρατήρηση πουλιών. Επίσκεψη στο Κέντρο Πληροφόρησης και στη συνέχεια αναχώρηση για το γραφικό χωριό Άνω Πορόια. Ελεύθερος χρόνος για το μεσημεριανό φαγητό σε παραδοσιακή ταβέρνα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

3η Ημέρα (28.10.2023): Ιερά Μονή Εικοσιφοίνισσας – Σπήλαιο Αλιστράτης – Χρυσσό – Σέρρες

Αναχώρηση μετά το πρωινό από το ξενοδοχείο μας για να επισκεφτούμε την Ιερά Μονή Εικοσιφοίνισσας στο Παγγαίο. Η Ιερά Μονή είναι το αρχαιότερο σε λειτουργία μοναστήρι της Ευρώπης. Χρόνος για προσκύνημα και αναχώρηση για ένα από τα μεγαλύτερα και ομορφότερα σπήλαια της Ευρώπης, το σπήλαιο Αλιστράτης, στη θέση «Πετρωτό». Ξενάγηση στο σπήλαιο και αναχώρηση για το χωριό Χρυσσό Σερρών, όπου θα έχουμε χρόνο για το μεσημεριανό φαγητό. Επιστροφή στην όμορφη πόλη των Σερρών και το ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

4η Ημέρα (29.10.2023): Σέρρες – Ιερά Μονή Τίμιου Προδρόμου – Θεσσαλονίκη – Αθήνα (Νέα Μάκρη)

Αναχώρηση μετά το πρωινό από το ξενοδοχείο μας και πρώτη στάση μας στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου, εφάμιλλη με τις Ιερές Μονές του Αγίου Όρους από άποψη ιστορίας και κειμηλίων. Κτισμένη στο βάθος μιας κατάφυτης από κυπαρίσσια, πλατάνια και πεύκα χαράδρας, η Ιερά Μονή αποτελεί θησαυρό αμύθητης καλλιτεχνικής και ιστορικής αξίας. Χρόνος για επίσκεψη και προσκύνημα κι έπειτα, θα αναχωρήσουμε για τη Θεσσαλονίκη, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για το μεσημεριανό μας φαγητό. Αναχώρηση για την επιστροφή με ενδιάμεση στάση για τον απογευματινό μας καφέ. Άφιξη το βράδυ με τις καλύτερες αναμνήσεις.

 

Η σειρά των επισκέψεων ενδέχεται να τροποποιηθεί,

με στόχο την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος.

 

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ!

Περιλαμβάνονται:
 • Η μεταφορά των συμμετεχόντων με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν.
 • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στις Σέρρες, στο ξενοδοχείο Philippos Xenia Hotel 4* με ημιδιατροφή (πρωινό και δείπνο καθημερινά).
 • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής και επαγγελματικής ευθύνης.
 • Αρχηγός, συνοδός της Εταιρείας μας.
 • Διόδια.
 • Φ.Π.Α.
Δεν Περιλαμβάνονται:
 • Φόροι διαμονής (ειδικό τέλος διανυκτέρευσης) 3,00€ ανά δωμάτιο, ανά διανυκτέρευση και καταβάλλονται στο ξενοδοχείο από τους συμμετέχοντες.
 • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους κ.α.
 • Επιπλέον γεύματα, ποτά, φιλοδωρήματα κ.α.
 • Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  Το όνομά σας (απαραίτητο)

  Το τηλέφωνό σας (απαραίτητο)

  Το email σας

  Επιλέξτε σκοπό επικοινωνίας

    

  Επιπρόσθετες Πληροφορίες

  ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΥΠΟ ΔΩΜΑΤΙΟΥ

  Family Room, Τρίκλινο, Δίκλινο, Μονόκλινο