25η Μαρτίου Πήλιο & Βόλο – Τριήμερη Εκδρομή Πορταριά, Τσαγκαράδα, Μηλιές, Βυζίτσα, Πινακάτες, Μακρυνίτσα, Βόλο – 25.03.2023

160,00270,00

Αναχώρηση: Σάββατο 25 Μαρτίου 2023

Διαθέσιμες επιλογές:

Περιγραφή

25η Μαρτίου 2023”

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 3ΗΜΕΡΗΣ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Βόλος – Πήλιο – Άνω Λεχώνια – Μηλιές – Βυζίτσα

Πινακάτες Πορταριά Μακρυνίτσα

 

1η Ημέρα (25.03.2023): Αθήνα (Νέα Μάκρη) – Μουσείο Πλινθοκεραμοποιείας – Βόλος

Συγκέντρωση και αναχώρηση το πρωί με ενδιάμεση στάση στα Καμένα Βούρλα για να απολαύσουμε τον πρωινό μας καφέ. Στη συνέχεια άφιξη στον Βόλο. Επίσκεψη στο Πλινθοκεραμοποιείο Τσαλαπάτα. Πρόκειται για ένα μουσείο μοναδικό στην Ελλάδα, όπου ο επισκέπτης μπορεί να παρακολουθήσει την παραγωγική διαδικασία που ακολουθείτο από την ίδρυση της βιομηχανικής μονάδας. Επόμενος σταθμός μας η πόλη του Βόλου. Χρόνος  ελεύθερος για το μεσημεριανό μας φαγητό. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας και τακτοποίηση στα δωμάτια. Ελεύθερος χρόνος για βραδινή προαιρετική έξοδο. Διανυκτέρευση.

 

2η Ημέρα (26.03.2023): Βόλος – Άνω Λεχώνια – Μηλιές – Βυζίτσα – Πινακάτες – Βόλος

Αναχώρηση από το ξενοδοχείο μετά το πρωινό μας για το χωριό Άνω Λεχώνια, γνωστό για έναν από τους πιο τρομαχτικούς αστικούς θρύλους της Ελλάδας με σημείο αναφοράς, το αρχοντικό του Κοντού. Από εδώ θα επιβιβαστούμε στο τρενάκι (προαιρετικά) για να πραγματοποιήσουμε τη γραφική διαδρομή προς το χωριό Μηλιές, τον κλασικό «Μουτζούρη». Θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε το τοπίο με τερματικό σταθμό μας τις Μηλιές, παλιό κεφαλοχώρι με μακρά ιστορία, με την ονομαστή Σχολή των Μηλεών να αποτελεί κέντρο του απελευθερωτικού αγώνα του 1821 και πνευματική εστία της εποχής. Χαρακτηριστικό του οικισμού είναι η αυθεντική πηλιορείτικη αρχιτεκτονική με πυργόσπιτα και αρχοντικά. Η κεντρική πλατεία είναι το σημείο συνάντησης ντόπιων και επισκεπτών, με τα μεγάλα πλατάνια να χαρίζουν τη σκιά τους σε όσους επιλέγουν να πιουν τον καφέ τους ή να γευματίσουν στις παραδοσιακές ταβέρνες-καφενεία της. Η γέφυρα του Ντε Κίρικο απέχει μόλις 500 μέτρα από το σταθμό των Μηλεών και η πρόσβασή της γίνεται με τα πόδια. Η κατασκευή της είναι μοναδική στο κόσμο διότι οι ράγες κάνουν καμπύλη πάνω στο φορέα της γέφυρας που είναι ευθύγραμμος. Χρόνος για μεσημεριανό φαγητό στις Πινακάτες και αναχώρηση για τον Βόλο. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας. Ελεύθερος χρόνος για βραδινή προαιρετική έξοδο. Διανυκτέρευση.

 

3η Ημέρα (27.03.2023): Βόλος – Πορταριά – Μακρυνίτσα – Λαογραφικό Μουσείο – Αθήνα (Νέα Μάκρη)

Αναχώρηση από το ξενοδοχείο μετά το πρωινό μας, με πρώτη επίσκεψη στη γραφική Πορταριά, με τα πετρόχτιστα αρχοντικά, την πλακόστρωτη πλατεία με τα εντυπωσιακά πλατάνια καθώς και τα γραφικά μαγαζιά με τα παραδοσιακά γλυκά. Επόμενος σταθμός μας η όμορφη Μακρυνίτσα, ένα από τα πιο τουριστικά ορεινά χωριά της Ελλάδας, το οποίο φημίζεται για το παραδοσιακό της χρώμα, την ιδιαίτερη πηλιορείτικη αρχιτεκτονική του και για την εξαιρετική θέα που διαθέτει προς τον Βόλο και τον Παγασητικό κόλπο. Χρόνος για καφέ και επίσκεψη στο Λαογραφικό Μουσείο. Στη συνέχεια θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στην πόλη του Βόλου για το μεσημεριανό μας φαγητό στα τσιπουράδικα. Αναχώρηση για τον δρόμο της επιστροφής με ενδιάμεση στάση καθοδόν για καφέ. Άφιξη το βράδυ με τις καλύτερες εντυπώσεις.

 

Σημαντική Σημείωση: Το εισιτήριο για το τρένο προπληρώνεται. Δηλώσεις συμμετοχής με την εγγραφή.

 

Η σειρά των επισκέψεων ενδέχεται να τροποποιηθεί,

με στόχο την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος.

 

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ!

Περιλαμβάνονται:
 • Η μεταφορά των συμμετεχόντων με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν.
 • Δύο (2) διανυκτερεύσεις στο Βόλο, στο ξενοδοχείο Aegli Hotel 3* με πρωινό.
 • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής και επαγγελματικής ευθύνης.
 • Αρχηγός, συνοδός της Εταιρείας μας.
 • Διόδια.
 • Φ.Π.Α.
Δεν Περιλαμβάνονται:
 • Οι φόροι διαμονής (ειδικό τέλος διανυκτέρευσης) 1,50€, ανά δωμάτιο, ανά διανυκτέρευση και καταβάλλονται στο ξενοδοχείο από τους συμμετέχοντες.
 • Εισιτήριο για το τρενάκι (10,00€ κατά άτομο).
 • Είσοδοι στα μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.
 • Επιπλέον γεύματα, ποτά, φιλοδωρήματα κ.α.
 • Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  Το όνομά σας (απαραίτητο)

  Το τηλέφωνό σας (απαραίτητο)

  Το email σας

  Επιλέξτε σκοπό επικοινωνίας

    

  Επιπρόσθετες Πληροφορίες

  ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΥΠΟ ΔΩΜΑΤΙΟΥ

  Family Room, Τρίκλινο, Δίκλινο, Μονόκλινο