25η ΜΑΡΤΙΟΥ 2024 – Διήμερη Εκδρομή Αρχαία Ολυμπία, Αρχαιολογικός Χώρος Ολυμπίας, Μουσείο Τεχνολογίας Κατάκολο, Καρύταινα, Ελληνικό – 24.03.2024

110,00140,00

Αναχώρηση: Κυριακή 24 Μαρτίου 2024

Διαθέσιμες επιλογές:

Περιγραφή

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2ΗΜΕΡΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ – ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ

ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΤΑΚΟΛΟ

 ΚΑΡΥΤΑΙΝΑ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ

 

1η Ημέρα (24/03/2024): ΑΘΗΝΑ (ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ) – ΚΑΡΥΤΑΙΝΑ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΟΛΥΜΠΙΑ

Συγκέντρωση και αναχώρηση νωρίς το πρωί, με ενδιάμεση στάση καθοδόν για τον πρωινό μας καφέ. Συνεχίζοντας θα επισκεφθούμε την όμορφη Καρύταινα, όπου θα έχουμε χρόνο για βόλτα μέσα στο χωρίο, το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως παραδοσιακός οικισμός και είναι ένα από τα γραφικότερα χωριά της Αρκαδίας. Η Καρύταινα είναι γεμάτη πετρόχτιστα κεραμοσκεπή αρχοντικά, λιθόστρωτα καλντερίμια και βυζαντινές εκκλησίες. Στη συνέχεια άφιξη στο Ελληνικό, ένα ήσυχο, μικρό χωριό, δίπλα από τη Στεµνίτσα, χτισμένο στις νοτιοδυτικές πλαγιές του Μαινάλου σε υψόμετρο 700 μέτρων, μέσα στη φύση με ένα χαλαρό και ήρεμο τοπίο να το περιβάλλει. Το χωριό παλιότερα ονομαζόταν Μουλιάτσι και αποτελεί προστατευόμενο οικισμό αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος. Το πέτρινο σχολείο του 1932  δεσπόζει στην πλακόστρωτη πλατεία, εκεί που “χτυπά” η “καρδιά” του χωριού µε τις ταβέρνες και τα παραδοσιακά καφενεία. Μια βόλτα στο χωριό, στα λιθόστρωτα καλντερίμια με τα πετρόχτιστα αρχοντικά, τις πέτρινες βρύσες και κρήνες που στολίζουν το χωριό για να δείτε και να θαυμάσετε το ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον του οικισμού. Ελεύθερος χρόνος για μεσημεριανό φαγητό στις ταβέρνες του χωριού. Στη συνέχεια αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας στην Ολυμπία. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

2η Ημέρα (25/03/2024): ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ – ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΤΑΚΟΛΟ – ΑΘΗΝΑ (ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ)

Μετά το πρωινό μετάβαση στην Αρχαία Ολυμπία, τη γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων. Θα ακολουθήσει ξενάγηση στον Αρχαιολογικό Χώρο Αρχαίας Ολυμπίας και το Μουσείο. Άφιξη στο Κατάκολο, όπου θα επισκεφθούμε το αξιόλογο Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας. Η έκθεση του Μουσείου ξαναζωντανεύει 300 περίπου εξαιρετικές εφευρέσεις του αρχαιοελληνικού τεχνολογικού θαύματος (από το ρομπότ – υπηρέτρια του Φίλωνος μέχρι τον κινηματογράφο του Ήρωνος και από το αυτόματο ωρολόγιο του Κτησιβίου μέχρι τον αναλογικό υπολογιστή των Αντικυθήρων) που καλύπτουν την περίοδο από το 2000 π.Χ. μέχρι το τέλος του αρχαίου ελληνικού κόσμου κατόπιν 25χρονης έρευνας και μελέτης του Κώστα Κοτσανά. Πρόκειται για την εγκυρότερη και την πληρέστερη έκθεση του είδους της παγκοσμίως. Χρόνος για επίσκεψη και μεσημεριανό φαγητό, στο Κατάκολο. Αναχώρηση για το δρόμο της επιστροφής πραγματοποιώντας τις απαραίτητες στάσεις καθοδόν. Άφιξη το βράδυ με τις καλύτερες αναμνήσεις.

 

Η σειρά των επισκέψεων ενδέχεται να τροποποιηθεί,

με στόχο την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος.

 

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ!

Περιλαμβάνονται:
 • Η μεταφορά των συμμετεχόντων με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν.
 • Μια (1) διανυκτέρευση στην Ολυμπία, στο ξενοδοχείο Olympic Village Hotel 4* με ημιδιατροφή.
 • Τοπικός επίσημος πιστοποιημένος ξεναγός στον Αρχαιολογικό Χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας.
 • Ξενάγηση στο Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κοτσανά στο Κατάκολο.
 • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής και επαγγελματικής ευθύνης.
 • Αρχηγός, συνοδός της Εταιρείας μας.
 • Διόδια.
 • Φ.Π.Α.
Δεν Περιλαμβάνονται:
 • Φόροι διαμονής (ειδικό τέλος διανυκτέρευσης) ανά δωμάτιο, ανά διανυκτέρευση και καταβάλλονται στο ξενοδοχείο από τους συμμετέχοντες. Το κόστος ενδέχεται να αλλάξει με τη νέα χρονιά.
 • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους. Κόστος εισιτηρίου στον Αρχαιολογικό χώρο Αρχαίας Ολυμπίας: 6,00€ κατά άτομο.
 • Ποτά, φιλοδωρήματα.
 • Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  Το όνομά σας (απαραίτητο)

  Το τηλέφωνό σας (απαραίτητο)

  Το email σας

  Επιλέξτε σκοπό επικοινωνίας

  Επιπλέον πληροφορίες

  ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΥΠΟ ΔΩΜΑΤΙΟΥ

  Family Room, Τρίκλινο, Δίκλινο, Μονόκλινο